vineri, 3 septembrie 2010

MARSAVIA NEREMANIATULUI MINISTRU ,, go ,,

Recent, sinistruministrul   apararii , inavutitul din amaratul de salariu tip de cadru militar, precum si organul sau ( de presa, vreau sa zic adica ,OBSERVATONTUL MILITAR ) nu prididesc a se lãuda peste tot cã GABRIEL OPREA INTAIUL  se zbate pentru a apãra drepturile pensionarilor militari şi a le uşura existenţa ! 
Haideti sa vedem daca este asa :
In HG 735 /21.07.2010 “Hotãrâre pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor” , la articolul 2 aliniatul (3) se prevede cã „Pentru perioadele în care beneficiarii şi-au desfăşurat activitatea în Ministerul Apărării Naţionale, documentele doveditoare se solicită de către aceştia prin centrele militare judeţene/zonale/de sector, sau prin unităţile militare din care au făcut parte, după caz”, la aliniatul (6) se prevede cã Documentele doveditoare obţinute în condiţiile alin. (3) şi (4) se depun de către beneficiari la structurile de pensii din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor precum şi Serviciul Român de Informaţii de la care primesc drepturile de pensie”, iar la aliniatul (7) al aceluiaşi articol 2 se prevede cã „Recalcularea prevăzută la alin. (1) se efectuează în ordinea înregistrării documentelor doveditoare la structurile de pensii, iar în lipsa acestora, începând cu cele mai vechi dosare aflate în plată, în funcţie de anul şi luna deschiderii dreptului la pensie”
Numai ca, ORDINUL ministrului apararii nr. 101, „Ordin pentru aplicarea în ministerul apãrãrii naţionale a hotãrârii guvernului nr.735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor mãsuri în domeniul pensiilor” prevede ca ,,în mãsura în care, beneficiarii sunt de acord cu datele înscrise în adeverinţe, aceştia vor completa cererea prevãzutã la anexa nr. 1 a sau nr. 1 b, dupã caz, din Hotãrârea Guvernului nr. 735/2010” şi la aliniatul f care prevede cã „cererea împreunã cu adeverinţele cuprinzând veniturile lunare individuale realizate de beneficiari, în original, vor fi înaintate Direcţiei financiar-contabile -Serviciul pensii militare şi drepturi sociale, de cãtre centrele militare zonale/judeţene/de sector,, .
Ups...
Cam ce rezultã de aici? Cã adeverinţele de venituri nu se mai înmâneazã pensionarilor , acestea vor fi inaintate de catre Centrul Militar direct la Secţia Pensii Militare, dar numai dupa ce pensionarul completeazã o cerere prin care solicitã recalcularea pensiei!
 Cu alte cuvinte, franzelarul ,,go,, , cel extenuat de cat bine vrea pensionarilor, de fapt urmareste doar sa puna mana pe cererile de recalculare ale pensionarilor, pentru a le folosi , eventual, în instanţã pentru a invoca faptul cã, vezi Doamne, recalcularea pensiilor s-a fãcut la cererea pensionarilor !

Pai bine bre bulgare, vrei sa ne faci sahăr-mahăr noua, cei care am inchis ochii cand ti-ai bagat laba-n avuția patriei ?! Esti nasol tare !
Inainte de a-ti ura,,salutări fierbinti,, ( pe strada alaturată uliței copilăriei mele, insemna ,,arză-te-ar focul,, ), dom ministru, fă-ma si pe mine, om de pripas, să inteleg, cu ce drept ai scobit de sens HG-ul șeptetreicinci, ș-ai pus-o mata strîmb, printr-un mititel ordin de aplicare, c-acuma io să nu mai pot intra in posesia acelor adeverințe salariale , adeverințe pe care EU LE CER, nu CMJ-ul  ? Hai , ca doar sunteti mare ciumalău de magistrat ...
Domle , dac-ati vrut ,,sa ne faceti vernisajul,,  ,  v-ati inselat ! N-ar trebui acum , pentru că ați vrut sa ne trageti pe sfoară ,  să vă facem ,,camerista,,  noastra ,domle ,,go,, ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu