sâmbătă, 18 septembrie 2010

PĂCAT ! ACTIUNEA A.N.C.M.R.R. E TARDIVĂ ȘI ...DUPLICITARĂ !

Va transmit mai jos mesajul unui militar in rezerva preluat de pe un grup public de discutii!


            Pacat! ANCMRR, prin numarul reprezentantilor sai, reprezinta o forta.
         Inchiputi-va cum ar fi fost daca CD al ANCMRR ar fi avut o pozitie transanta privind mentinerea pensiilor militare de stat!
Nu cu iesiri in strada etc, masuri pe care nu le agreaza, ci prin declaratia publica a presedintelui ei, din care sa reiasa clar refuzul tuturor pensionarilor militari de a accepta ciuntirea drepturilor lor, anuntarea excluderii presedintilor de onoare care ne-au umilit si jignit (presedintele tarii) sau au votat pentru adoptarea legii 119 (ministrul apararii). Ar fi avut un efect extraordinar sanctionarea publica (prin declaratii) a pozitiei duplicitare a ministrului (e un mod diplomatic de a numi minciunea sfruntata; "daca o singura pensie va scadea", imi voi da demisia versus "numai 8% din pensii vor scadea").
          In loc de asta asistam la implicarea activa CD al ANCMRR la punerea in aplicare a prevederilor legii care ne sterge orice urma de identitate militara!!! Si aceasta e denumita actiune pentru respectarea legii, actiune in numele DEMNITATII si ONOAREI OSTASESTI! Iar cei care se opun fatis desfiintarii noastre sunt oameni fara onoare militara.
Analizati si trageti singuri concluziile!
         Si mai este aspectul manipularii prin inducerea ideii gresite (sub aparenta legalitatii!!!) ca cei care nu vor depune cerere vor fi santionati prin recalularea pensiei in baza salariului mediu pe economie.
Intr-adevar aceasta prevedere este trecuta in hg 735 dar e IN COMPLETAREA LEGII. In lege este prevazut a se va lua in calcul salariul mediu brut doar in cazul in care NU POATE FI FACUTA DOVADA VENITURILOR si nu IN CAZUL NEDEPUNERII CERERII DE RECALULARE.
E un exercitiu simplu de logica: toti cei care au iesit anticipat si au avut venituri mici (analizati nivelul soldelor la sergent major, plutonier), nu vor depune cerere si astfel prin raportarea la salariul mediu ar avea o pensie mai mare decat cea cuvenita pe baza principiului contributivitatii.
Or, prin declaratiile oficiale ale ministerului, reiese fara niciun fel de echivoc colectarea toturor dovezilor in baza lor de date printr-o actiune care NU ARE NICIO LEGATURA CU CERERILE NOASTRE.
        Orice decizie de recalulare emisa fara utilizarea acestor dovezi se incadreaza la fals si uz de fals.   Sunt tare curios cine de la DFC isi va asuma un astfel de risc.
In acest context, desigur, ei neavizati, vor da buzna la CMJ, alarmati de acest mesaj pe care eu il consider tendentios.
           Laudabila actiunea ANCMRR de a contesta in instanta, desi argumentarea capetelor de cerere lasa loc la multe interpretari privind adevarata intentie.
Eu tot nu am inteles cum se impaca actiunea de contestarea a legii cu cea de sprijinire a aplicarii ei.
Inchei, rugandu-va sa publicati pe blog si aceasta opinie, alaturi de mesajul presedintelui ANCMRR catre membrii sai.
           Ii rog pe toti sa analizeze bine si fac apel la presedintii filialelor judetene ca prin pozitia lor la adunarea de la Sibiu sa apere REAL interesele tuturor membrilor sai, cu respectarea onoarei si demnitatii militare, asa cum cere d-l gen. Iliescu, onoare si demnitate care ne impune sa nu acceptam o lege ce incalca drepturile fundamentale ale omului si tratatele internationale ratiicate de Romania (intentionat nu fac referire la Constitutia Romaniei pentru ca nu mai reprezinta legea suprema in Romania, ci doar o unealta adaptata la anumite interese).
      Cu respect,

      Andrei Marin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu