luni, 4 octombrie 2010

Regimul Băsescu, intre atentate , lovituri de stat și penibil...

Traian Băsescu va rămîne în istorie nu doar pentru crizele politice aproape continue înregistrate în mandatul său, ci și pentru faptul că a fost un soi de victimă perpetuă a ”atentatelor” și a ”loviturilor de stat”, denunțate adesea de la înălțimea celor mai înalte demnități ale statului. Desigur, viața a demonstrat ulterior că teribilele atentate au existat doar în mintea sa, a apropiaților săi ori a șefilor de servicii secrete din mandatul său.

Iliescu lichidat de viruși, Năstase de către SIE

Traian Băsescu nu e singurul lider autohton despre care s-a spus că ar fi fost, în diverse ocazii, ținta unor asasinate politice. Celebru este ”atentatul cu viruși” programat să îl lichideze pe Ion Iliescu, dezvăluit în Parlament acum un deceniu de către PSD și susținut puternic de către cel care avea să devină directorul SRI, Radu Timofte, ori de viitorul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu.

Și Adrian Năstase s-a temut că va fi asasinat de către SIE, după cum a dezvăluit într-un interviu, în 2005, fostul președinte Emil Constantinescu: ”La dispoziţia mea, Cătălin Harnagea a înfiinţat în SIE, cu ajutorul americanilor şi al NATO, un serviciu antitero. Acest serviciu antitero Adrian Năstase a vrut să-l desfiinţeze, considerîndu-l un serviciu prin care Constantinescu încerca să-l asasineze. Americanii şi NATO au intervenit şi nu l-au desfiinţat”.

De ce a vrut PSD să îl asasineze pe Vadim?

În toamna lui 2004, Vadim Tudor publica, la rîndul său, în ”Tricolorul”, informația că PSD a angajat asasini plătiți pentru a-l lichida, și încă pe teritoriul SUA, într-o vizită efectuată acolo de către liderul PRM. Și despre Emil Constantinescu s-a vehiculat că a fost ținta unui posibil atentat în timpul unei vizite oficiale în Bulgaria. De departe, însă, campionul atentatelor și al loviturilor de stat eșuate a fost Traian Băsescu.

Nu ne referim doar la ”dezvăluirile” pe bandă din ultimele zile care vin dinspre premier, membri ai guvernului, ai PDL ori dinspre presa portocalie, potrivit cărora mitingul polițiștilor din 24 septembrie a fost o tentativă de lovitură de stat contra lui Băsescu. La urma-urmei, la fel a fost catalogată de către fidelii săi și suspendarea din 2007 a președintelui. Au existat, însă, și alte cazuri, la fel de spectaculoase, din care vom reaminti cîteva.

Atentat cu dale de beton la Băsescu

Actualul președinte, bunăoară, a fost ”victima” unui prim atentat, pus la cale de PSD, încă de cînd era doar primar general. Dezvăluirea a fost făcută de deputata PD Anca Constantinescu, la emisiunea ”Nașul”, în decembrie 2008. Ea a susținut, astfel, că, în 2003, în timpul guvernării PSD, mai mulți șefi din presă au fost invitați, în mod misterios să ia parte, într-o noapte, în zona Casei Presei Libere, la ceea ce trebuiau să fie primele probe ale metroului ușor. Numai că, la fața locului s-a găsit doar o drezină. Primarul de atunci, Traian Băsescu, a încercat să salveze situația în fața jurnaliștilor adunați prin organizarea unei deplasări, ad-hoc, cu respectiva drezină. „Noroc că dl.președinte ne-a trimis pe mine, pe Murgeanu și pe Gheorghe Dobre să mergem pe bulevard pînă la Cașin, să vedem dacă totul e în ordine. Cînd am ajuns noi la Cașin, stopul pentru locomotivă era dărîmat, ca drezina să nu vadă stopul din timp și să nu oprească. Iar, după interesecție erau puse pe șina de tramvai patru dale de beton, una peste alta. Deci, ce putea să se întîmple: drezina nu vedea semnalul de stop, nu oprea și ar fi intra în acele dale de beton” spune deputata. ”A fost o mînă criminală” a pus verdictul deputata PD.

Asasinat pentru campania anti-corupție

Era doar începutul. În ianuarie 2005, directorul în funcție al SRI anunța națiunea, în direct la Realitatea TV, că serviciile secrete au intrat în posesia unor informații privind organizarea de atentate împotriva președintelui Băsescu, din cauza cruciadei anti-corupție a acestuia. „Am adus la cunoştinţa SPP şi inclusiv cu domnul preşedinte Băsescu am discutat acest lucru”, mai spunea şeful SRI, Radu Timofte. SPP s-a grăbit să confirme, și el, informația.

Imediat, a ieșit la rampă însuși Băsescu: “Preşedintele Traian Băsescu a fost informat de către directorul Radu Timofte asupra unor posibile pericole la adresa şefului statului. Preşedintele Băsescu consideră că este responsabilitatea stricta a instituţiilor abilitate din România sa ia măsurile care se impun pentru protectia demnitarilor. Asa cum a declarat si in alte ocazii, preocuparea Presedintelui Romaniei este ca institutiile cu atributii in combaterea coruptiei sa actioneze eficient in acest sens ” se afirma într-un comunicat pompos al președinției.

Atentatul de la Kabul

În decembrie 2005, alt atentat, de această dată la mii de kilometri. Opinia publică din țară era informată, astfel, că delegația oficială în care se afla preşedintele Traian Băsescu, la Kabul, în Afganistan, a urmat un traseu deviat pentru deplasarea de la palatul prezidenţial la aeroport, întrucât pe traseul de bază a fost înregistrată o ameninţare cu bombă. Această informaţie a putut fi auzită la staţiile de emisie-recepţie ale militarilor români din Kabul care au însoţit coloana oficială a delegaţiei şefului statului.

Bomba din PVC de la Focșani

Pe 30 ianuarie 2006, serviciile secrete mai dau o lovitură de imagine, dejucînd un ”atentat” cu bombă la viața președintelui, petrecut la Focșani, de ziua Unirii. Întreaga presă relata, astfel, că, pe 24 ianuarie, cu mai puțin de două ore înainte de sosirea lui Băsescu în Piața Unirii din Focșani, ofițerii SPP ar fi găsit în hidrantul de pe holul de la parterul Prefecturii Vrancea un dispozitiv suspect, potențial exploziv. Presa oranj dădea imediat verdictul, concluzionînd că ar fi vorba de o "bombă artizanală". De această dată, șefului statului era să îi explodeze în față două țevi de PVC, cel mai probabil de rușine, că de explozibil nici vorbă.

Denunțînd, în replică, un ”scenariu mizerabil” pus la cale de putere, președintele C.J. Vrancea, pesedistul Marian Oprișan, cerea oficial SPP, SRI și Parchetului General al României să demareze o anchetă care să stabilească în mod clar cine se face vinovat de situație. Ați ghicit, nici pînă azi nu s-au lămurit lucrurile.

Atentatul de la spitalul lui Oprescu

Cîteva luni mai tîrziu, în 2006, serviciile secrete primesc o nouă sarcină: să ancheteze hernia prezidențială, sau, mai precis, ceea ce părea a fi un nou atentat anti-Băsescu. Concret, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut directorului SRI, să verifice de ce a fost "plimbat" de la un spital la altul, înainte de a pleca la Viena pentru a se opera. În paralel, SPP făcuse propria anchetă, care acredita ideea că blocul operator în care urma să fie tratat președintele nu ar fi fost septic. Alt atentat cu viruși... Evident, opiniei publice îi era sugerată, în acest mod, informația că vinovați pentru acest atentat subtil ar fi fost PNL, prin ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, și PSD, prin Sorin Oprescu, șeful spitalului. Coaliția murdară PNL-PSD mai făcuse o încercare criminală. Evident, nici pînă în ziua de azi nu s-a lămurit misterul acelor evenimente din jurul herniei prezidențiale.

Stire preluata de pe     http://www.inpolitics.ro/
 
Felicitari domnule Bogdan Tiberiu Iacob pentru articol !
Fraților, aștia trec , înainte de investitură,  pe la neuro ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu