vineri, 22 octombrie 2010

ULUITOARE DECLARAŢIE DE PRESĂ a ANCMRR !

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, legitimându-se istoric încă din anul 1925, purtătoare a unei îndelungate tradiţii, întreruptă abuziv în 1948 şi reluată în 1990, de peste două decenii face eforturi deosebite pentru a susţine în rândul cadrelor militare în rezervă şi în retragere spiritul de onoare şi demnitate militară, de corp aparte în structura socio-profesională a societăţii. româneşti. Reluând activitatea în condiţiile complexe ale perioadei de după 1990, asumându-şi încă de la început un rol activ, A.N.C.M.R.R.,şi-a propus ca obiectiv principal să acţioneze pentru protecţia socială a cadrelor militare, pentru a le asigura condiţii de stare socială şi de viaţă lor şi familiilor acestora. Niciodată însă ca în acest an, Asociaţia noastră nu a fost mai motivată şi susţinută, prin consultare şi sprijin direct în problemele care preocupă cadrele militare în rezervă şi în retragere. Camarazii din conducerea centrală şi din filiale nu pot uita faptul că anul acesta, când problema pensiilor militare de stat a fost la ordinea zilei, am participat la numeroase întâlniri şi reuniuni de lucru organizate din iniţiativa ministrului Apărării Naţionale, cu factori de răspundere şi specialişti din toate structurile sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, fiind consultaţi şi ascultaţi pentru găsirea celor mai bune soluţii ca pensiile militare să nu fie afectate. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a avut numeroase întâlniri cu membrii filialelor noastre din teritoriu, aceştia fiind la rându-le, consultaţi şi ascultaţi cu atenţie de însuşi ministrul Apărării Naţionale.
Nu întâmplător, participanţii la recenta reuniune anuală a Consiliului Director al A.N.C.M.R.R. din 07 octombrie a.c., dedicată exclusiv problemei pensiilor militare, când a avut loc o nouă întâlnire a conducerii Ministerului Apărării Naţionale cu reprezentanţii autentici ai cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ai celor peste 80.000 de pensionari militari, auapreciat ajutorul dat de conducerea ministerului, demersurile făcute personal de domnulministru Gabriel Oprea, inclusiv faptul că atrebuit să se „bată” pentru ca drepturile pensionarilor militari să fie respectate, mulţumindu-i camaradereşte.
A.N.C.M.R.R. se pregăteşte să sărbătorească, la 25 octombrie, Ziua Armatei României, eveniment de referinţă pentru istoria poporului român. Comemorăm cu acest prilej jertfa eroilor care de-a lungul istoriei şi-au sacrificat viaţa pe câmpurile de luptă. Pentru cadrele militare în rezervă şi în retragere Ziua Armatei României este o sărbătoare de suflet, este ziua instituţiei înserviciul căreia, acestea au dat cei mai buni ani ai vieţiilor.
De aceea A.N.C.M.R.R., adeptă şi promotoare a civismului înaintat, în spiritul onoarei şi demnităţii militare, se dezice total de indivizii care, contrar spiritului propriu armatei noastre, încearcă acţiuni nesăbuite să destabilizeze ordinea publică şi să dezonoreze uniforma militară.
Recunoscând necondiţionat dreptul de asociere al cetăţenilor români, consacrat de Constituţia României în art.40, nu avem nimic împotriva celor două entităţi asociative - Sindicatul cadrelor militare disponibilizate şi Federaţia militarilor din România, ci dimpotrivă, în unele aspecte, am putea conlucra pe bază de protocoale de colaborare.
Menţionăm însă că nu ne identificăm cu cele două structuri, care de altfel nu ne reprezintă, aşa cum pretind, că acestea nu reprezintă totalitatea corpului cadrelor militare în rezervă şi în retragere, segment socio-profesional onorabil şi demn.
Totodată, facem apel la camarazii de bună credinţă din cele două structuri să astâmpere pe cei care au ajuns din întâmplare la uniforma militară şi gradele militare, reamintim acestora că portul uniformei este reglementat prin ordin şi nimeni nu are dreptul de a o terfeli şi compromite. Pentru poporul român imaginea Armatei sale este încă vie, neîntinată.
Salutăm decizia marilor centrale sindicale de a nu desfăşura manifestaţii în data de 25 octombrie şi îi rugăm pe toţi cei care vor participa la evenimentele organizate cu acest prilej să o facă în spiritul civismului înaintat, al respectului faţă de eroi, faţă de cei care şi-au jertfit viaţa pentru interesele naţionale şi să nu dea curs unor agitatori care, în numele unor interese personale sau politice, vor să întineze memoria eroilor neamului nostru.
De Ziua Armatei, reprezentanţii A.N.C.M.R.R. şi A.N.V.R. vor participa la ceremoniile organizate pentru cinstirea eroilor neamului, în deplin respect pentru faptele lor de arme şi sacrificii pentru ţară.
Să nu uităm că A.N.C.M.R.R. şi-a asumat, tradiţional şi statutar, cultivarea valorilor civice ale statului de drept, contribuţia la dezvoltarea relaţiilor cadrelor militare active, în rezervă şi în retragere cu societatea civilă, sprijinirea comunităţilor locale. Reamintim, faptul că, încă din anul 1864, domnitorul Principatelor Române Unite cerea rezerviştilor să-şi continue prestaţia în folosul armatei, să-şi asume responsabilităţi în administraţie şi să acceadă în parlamentul ţării. Se bizuia fireşte în acest îndemn, pe valorile morale în care erau formaţi militarii, pe experienţa şi capabilităţile lor organizatorice, pe spiritul riguros care-i caracteriza.
În încheiere asigurăm cadrele militare în rezervă şi în retragere, membri ai Asociaţiei, pe toţi pensionarii militari şi familiile acestora de verticalitatea conduitei noastre care este în consens cu virtuţiile cuprinse în deviza „Patrie, Onoare, Demnitate”.
Cu prilejul Zilei Armatei României suntem onoraţi să adresăm respectuoase felicitări tuturor militarilor români în activitate şi în rezervă, pensionarilor militari multă sănătate lor şi familiilor acestora.
Fie ca Bunul Dumnezeu să ocrotească Armata Română!
PREŞEDINTELE A.N.C.M.R.R.
General(r) prof.univ.dr.
Mihai ILIESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu