luni, 25 octombrie 2010

SIDERANT !

Premierul Emil Boc a primit  medalia „Onoarea Armatei României” de la subalternul său Gabriel Oprea. Festivitatea a avut loc la Cercul Militar Naţional, în prezenţa veteranilor de război, dar şi a cadrelor militare active.

 „Emblema Onoarea Armatei României ,, reprezintă cea mai înaltă distincţie militară onorifică din sistemul de distincţii şi însemne militare”, se arată în ordinul 97 din august 2010. “Emblema Onoarea Armatei României şi atestatul se conferă de către ministrul apărării naţionale pentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României, personalului militar şi civil din Ministerul Apărării Naţionale, rezerviştilor, veteranilor de război, altor persoane fizice române, precum şi militarilor şi persoanelor fizice străine”, prevede ordinul menţionat. Pentru a se putea mândri cu această distincţie, premierul Emil Boc a primit şi o insignă-miniatură cu dimensiunile de 20/20 mm, confecţionată din aur de 14 carate. Pe aversul acesteia se poate citi “pro patria semper”.

Interesat este faptul că primul-ministru a tăiat salariile celor care servesc patria cu 25%, fără ca acest lucru să reprezinte un impediment pentru primirea medaliei !

„Onoarea Armatei Române” ?! Mi se confirmă, încă odată dacă mai era nevoie, că trăim în ţara absurdului...

Vae victus...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu