luni, 10 octombrie 2011

Assange: Există o elită de securitate transnaţională care împarte lumea folosind impozitele noastre

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a participat sâmbătă la un protest organizat la Londra împotriva războiului din Afganistan, în care sunt implicaţi circa 9.500 de militari britanici, conform AFP.

Trafalgar Square a fost scena protestului, unde, conform organizatorilor, au participat circa 5.000 de oameni. „La un moment dat trebuie să ne întrebăm ce este mai periculos – terorismul sau lupta antiteroristă” a afirmat unul dintre protestatari.

„Afganistanul este în continuare cel mai rău loc din lume pentru femei”, a adăugat o participantă la protest. „87% dintre ele suportă violenţe conjugale. Deci, la toate nivelurile, misiunea noastră în Afganistan a eşuat”, a conchis femeia.

Assange, consemnat la domiciliu în Marea Britanie, după ce a fost acuzat de viol şi agresiune sexuală, a afirmat că ziariştii sunt „criminali de război”.

„Când constaţi că războaiele sunt rezultatul minciunilor, transmise publicului britanic, american, din toată Europa, te întrebi cine sunt criminalii de război”. Nu sunt numai liderii, nu sunt numai soldaţii, sunt şi jurnaliştii”, a declarat Assange.

De altfel, Assange a pus sub semnul întrebării şi valorile lumii occidentale. „Adevărul este că Margaret Thatcher avea dreptate – nu mai există societate. Există o elită de securitate transnaţională care împarte lumea folosind impozitele noastre”, a declarat Assange.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu