Să ne amintim de exemplu cînd s-a discutat despre restructurarea sistemului de pensii, evident ajuns la un nivel de aberaţii în România, s-a mers pînă la un punct în care la un moment dat Curtea Constituţională sau Înalta Curte de Casaţie, nu mai reţin, care a zis: dom'le, e bine ce faceţi dar pînă la noi, noi nu intrăm în treaba asta. Se discută acum despre reîmpărţirea administrativă a ţării, care este importantă. Avem un partid UDMR care spune, dom'le nu e prioritatea noastră. Fără voturile acestui partid nu se poate face. Deci pierdem în continuare încă ani buni ca să ajungem la o înţelegere la care au ajuns polonezii că ne trebuie o altă împărţire administrativ-teritorială a ţării.
V-am dat aceste exemple pentru a înţelege că într-o democraţie, dacă vrei să respecţi principiile democraţiei, rezultatul este de regulă suboptimal. Deci avem acest plan al discuţiilor. Ştim că trebuie făcut asta, dar nu putem pentru că ştim că nu putem armoniza interesele la nivelul parlamentului ca să nu vorbim chiar la nivelul unei coaliţii de guvernare formată din mai multe partide."
SURSA :emisiunea lui Dragoș Ghițulete/Radio Romania actualitati-intereventie telefonică
ps Asadar, dac-am suspenda total democratia (ș-așa e-n piuneze la noi), ei ar putea gestiona criza economica !?
Dragă Stolo, să te cred, să nu te cred...Tu cam ce m-ai sfătui ?! De fapt, de care democrație vorbesti? Mai e vreo urma, pe undeva, prin Mioritica asta portocalie ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu