duminică, 16 octombrie 2011

M.Ap.N. si M.A.I. DAU PASS LA BULETINELE DE CALCUL UTILIZATE LA REVIZUIREA PENSIILOR ?!

Se pare ca, până in acest moment, niciun ,,revizuit,, nu a primit de la Casa Sectoriala de Pensii a MApN , ori de la CMJ, functie de autoritatea sesizata, copii de pe documentele care au stat la baza acțiuni staliniste de revizuire, din oficiu, a pensiilor fostelor cadre militare! Asta , desi au trecut sute de zile de la solicitarile in cauza !

Iata ca, intr-un gest de maximă mărinimie, Casa de pensii Sectorială a M.A.I. ii trimite un raspuns domnului Tănase Ştefan care spulbera orice speranță.

Este un răspuns standard, semnat de directorul Casei de pensii Sectoriale a M.A.I., comisarul şef de poliţie Nuţă Gheorghe Paul, care nu are nimic de a face cu conţinutul cererii înaintate de petent. Domnul comisar şef nu face altceva decît să reproducă textual articolul 21, aliniatele (1) şi (2), din Anexa nr.3 a O.U.G. nr.1/2011.
Iată răspunsul :



Rămâne de vazut cum vor sta lucrurile in instanță !Spre deosebire de M.Ap.N., unde numele persoanelor care îşi bat joc de legile în vigoare sunt secrete, acestea ascunzându-se în spatele unor semnături şi ştampile, la M.A.I. măcar pensionarii ştiu împotriva căror persoane să-şi îndrepte acţiunile în justiţie.
Trebuie menţionat faptul că la nivelul Caselor teritoriale (judeţene) de pensii există instrucţiuni transmise de CNPAS prin adresa nr.1594/DP/09.04.2003, conform cărora, la solicitarea pensionarilor, casele de pensii au obligaţia să elibereze copii după buletinul de calcul al pensiei, lista cu datele privind activitatea în muncă şi lista cu calculul punctajului mediu anual. (Vezi:http://www.pensiiprahova.ro/index.php?pg=intrebari&limita=3776 )
Ținînd cont de faptul că fosta CNPAS, actuala CNPP, coordonează şi îndrumă Casele Sectoriale de Pensii ale M.Ap.N. şi M.A.I.( conform Legii nr.263/2010 şi H.G.nr.233/2011), respectivele instructiuni ar fi trebuit sa fie aplicate si în curtea respectivelor caste...

zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu