luni, 28 octombrie 2013

ASTA ATITUDINE...


Exceptionala  reactia conducerii asociatiei cadrelor militare in rezerva si in retragere, cea care se considera ,,cea mai reprezentativa,, ,  la recentele actiuni ale romanilor-maghiari indreptate spre obtinerea autonomiei.
Se regasesc in aceasta atitudine onoranta, constitutionala, profund romaneasca  principalele obiective de interes ale acestei organizatii de utilitate publica, precum :
,,-Cultivă valorile civice ale statului de drept..;
- Promovează valorile fundamentale ale democraţiei, interesele şi simbolurile naţionale ale României;
- Contribuie la cultivarea tradiţiilor poporului...,,

Chiar daca  prin prezenta redusa a participantilor s-a dus in penibil o parte din  intentia organizatorilor acestui ,,Mare mars al secuilor,, (conform spuselor organizatorilor, desi erau asteptati peste 150.000 de participanti , au fost prezenti doar a 100 000 maghiari… ), atitudinea transanta a conducerii acestei mari organizatii a fostelor cadre militare era necesara. Cineva, echilibrat dar ferm, trebuia sa puna, pana la urma,  punctual pe ,,i,,, mai ales in conditiile in care statul, dus cu mare pricepere in disolutie, nu-si mai apara, demult, valorile. 
Ei bine, marturisesc ca a fost o chestiune care m-a mai racorit….

Fara precedent a fost si mobilizarea mass-mediei interne si internationale care a relatat, prin toate canalele, aceasta fireasca atitudine ferma !

Ceva mai jos veti gasi aceasta reactie a  conducerii ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu