duminică, 6 octombrie 2013

APEL


Avand in vedere dificultatea concentrarii actiunilor celor proveniti din MApN (activi si rezervisti), determinata de faptul ca in MApN nu functioneaza sindicate ale militarilor iar rezervistii, din motive de doi bani, sunt impartiti intr-o sumedenie de tabere ce sunt, cel mai adesea, antagonice,  Proiectul Legii pensiilor militare de stat, care ar urma sa le statueze viitorul de rezervist, si nu de asistat social,  sta blocat prin nu stiu ce sertar de cateva luni bune ( merge vorba ca pe la Ministerul Muncii).

Cum este de presupus o intentie a politicului de ametzire a noastra, este nevoie de un mesaj de sustinere puternic al viitorilor beneficiari pentru ca cel putin  3 puncte/propuneri sa se regasesca in forma initiatorilor, astfel :
-corelarea pensiilor cu cresterile salariale ale activilor;
-luarea in calculul stabilirii pensiei a brutului venitului militarului si nu a soldei si functiei de baza(cei mai multi militari au detinut in activitate functii superioare gradului avut la un moment dat;
-luarea in baza de calcul a tuturor ordinelor, medaliilor detinute.

DREPT URMARE,ESTE  NECESARA O PRESIUNE DE  JOS ASUPRA FACTORILOR DE CONDUCERE AI ASOCIATIILOR, FUNDATIILOR etc , FARA PATIMA, IN LIMITELE STATUTELOR  FIECAREI ASOCIATII IN CARE SUNT REGRUPATI REZERVISTII, PENTRU CA ACESTIA SA FIE OBLIGATI SA COLABOREZE INTRE EI SI SA NU ACCEPTE VERSIUNI OCOLITOARE ALE CELOR 3 PUNCTE ENUMERATE MAI SUS! PROBLEMA ESTE MULT PREA IMPORTANTA PENTRU A LASA LOC  ORGOLIILOR ORI ATITUDINILOR OSCILANTE.
IN ACEST MOMENT ACTIUNEA ANCMRR, CA ASOCIATIE DE UTILITATE PUBLICA, ESTE MAI MULT DECAT NECESARA.
DOAR POZITIILE SCMD SI A SNPPC, CARE SI-AU DAT DEJA MANA IN ACEST SCOP, NU SUNT SUFICIENTE.


 PS Am auzit acum ceva timp o mare trasnaie. Intr-una din marile filiale ale ANCMRR s-ar fi discutat cum ca ar fi cazul sa ne decuplam cat mai repede de activi intrucat  e posibil ca veniturile acestora sa nu cresca in ritmul in care vor creste pensiile!?
Ba, mai mult, sustinatorii propunerii isi puneau problema ca e de asteptat ca veniturile activilor  sa scada si atunci sa vezi belea pe pensionari...
Legat de aceasta, raman cu parerea ca fiecare dintre noi avem dreptul, la un moment dat, sa fim intr-o pasa mai putin buna, dupa cum si aducatorul propunerii de mai sus se poate bucura de aceasta chichitza !

2 comentarii:

  1. Raspuns la PS.: Trasnaia este cat se poate de reala si declaratia a fost facuta de un "lider de opinie".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este a 6-a confirmare.Sunt consternat mai ales pentru ca am inteles ca reactiile celor prezenti au fost extrem de firave ...

      Ștergere