miercuri, 16 octombrie 2013
Sa ii salutam pe rezervisti romani instruiti in Germania!
In timp ce diversi pseudo-lideri ai unor organizatii de rezervisti s-au facut pres in fata politicului dezonarand intrega Armata Romana, ofera lectii de vedetism militar pe la o televiziune sau alta in pantofi cu gaurele si cu parul valvoi sau trag sfori defavorabile intregului corp al Rezervei Armate Romane salvandu-si doar propriile interese, o mana de rezervisti campineni a reusit sa prezinte imaginea unei altfel de Rezerve a Armatei! Rezervistii campineni si-au imbracat uniformele mozaic si s-au prezentat in Germania, in schimb de experienta la omologii lor din Bundeswehr. Nu doar intr-o simpla vizita, ci si la instruire! Dupa nume, parte (poate chiar toti) din rezervistii campinei mentionati in materialul de mai jos, apartin formal ANCMRR. De remarcat totusi ca semnatarul materialului nu face nicio referire la tutela ANCMRR sau a unei alte organizatii, si probabil nu intamplator. Acesta foloseste denumirea "Asociatia Rezervistilor din Campina" si semneaza in numele "Filialei Campina a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere". Cei care am avut contacte cu armatele altor state, stim prea bine ca la un moment dat militarii isi gasesc afinitati comune indiferent de natie si isi prezinta deschis problemele. Asa ca nu ramane decat sa intuim ca la acest moment rezervistii din Bundeswehr cunosc cu precizie ce s-a intamplat si inca se intampla Armatei Romane!
Rezervisti romani in misiune in Germania |
"La invitatia Ministerului Apararii din Republica Federala a Germaniei si a Asociatiei Rezervistilor din Achern, landul Baden-Wurttemberg, cu aprobarea Ministrului Apararii Nationale, o delegatie de 9 militari in rezerva, condusa de colonel Marian Dula si formata din general de brigada Constantin Malaescu, coloneii Viorel Bondoc, Dan Busila, Lucian Cercel, comandorul Florea Petrisor, locotenet-coloneii Gheorghe Nedelcu, Constantin Stoian, maiorul Paul Olaru, a efectuat o misiune militara in unitati militare, precum si obiective culturale din landul Baden-Wurttemberg, in perioada 1-6.10.2013.
Conform planului activitatilor din cadrul stagiului de pregatire a rezervistilor romani in Germania, in ziua de 1 oct 2013, s-a efectuat o întalnire de lucru, in Stuttgart, la Comandamentul Militar al Landului Baden-Wurttemberg (Landeskommando BADEN-WÜRTTEMBERG). Delegatia de 9 rezervisti romani, însotita de membri ai Asociatiei Rezervistilor din Achern, asociatie aflata in parteneriat cu rezervistii romani din Campina, a fost întampinata de locotenent colonel Simmel, Comandant adjunct si sef al Statului Major, care se afla la comanda. Dupa o scurta vizita in cladirea comandamentului, in sala de protocol s-a desfasurat activitatea de informare despre misiunile, obiectivele si structura Comandamentului Militar al Landului Baden-Wurttemberg. Apoi s-a prezentat spatiul de lucru al compartimentului de Situatii, unde cativa operatori primeau informatiile si solicitarile, le prelucrau si luau deciziile corespunzatoare, raportand totul comandantului. Împreuna cu rezervistii romani s-a simulat o situatie, la care s-au propus cateva solutii.
Instruirea rezervistilor germani si romani s-a efectuat in cazarma General-Dr.-Speidel-Kaserne. O surpriza placuta a fost includerea, de catre organizatori, in echipa de patru instructori care urma sa faca pregatirea in comun, a unui militar activ de origine romana, locotenentul Drusca. Ofiterul are contract pe 13 ani cu Armata germana si in ultimii trei ani a schimbat 11 unitati militare, dupa fiecare forma de pregatire de specialitate. Intr-una din pauze ne-am mai întalnit cu un alt militar provenit din Romania, locotenentul Pana. La sfarsitul sedintei de pregatire, seful delegatiei romane, colonel Marian Dula, a oferit cadouri simbolice echipei de instructori.
Delegatia de 9 ofiteri in rezerva romani, însotita de 6 militari in rezerva germani au vizitat cimitirul din Niderbühl, de langa Rasttat. Maiorul Josef Gombola (Germania) a prezentat un scurt istoric al cimitirului si al parcelei de onoare unde sunt inhumati prizonieri romani, care proveneau dintr-un lagar din timpul primului razboi mondial, in anii 1917-1918. Din cauza muncii extenuante au fost internati intr-un lazaret, apoi au decedat.
Rezervistii romani si germani au depus garoafe pe cele 10 cruci, care au înscrise numele celor 28 de militari romani. In fata stelei funerare centrale s-a pastrat un moment de reculegere, apoi s-a dat onorul de catre toti militarii. In Acordul de Parteneriat semnat de Asociatia Rezervistilor din Campina si Asociatia Rezervistilor din Achern s-a prevazut comemorarea eroilor celeilalte parti la datele traditionale din fiecare tara.
In afara pregatirii militare, rezervistii campineni au facut vizite in Karlsruhe, Baden-Baden, inclusiv la celebrul Casino, capela mortuara a domnitorului Mihail Sturza, muzeul de aviatie germano-canadian, muzeul si pista de încercari UNIMOG, orasul Achern, primaria orasului Achern, dar au participat si la Sarbatoarea vinului din Sasbachwalden.
Presedintele Filialei Campina a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere
Colonel in rezerva
sursaL http://r-26500.blogspot.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu