vineri, 18 octombrie 2013

Pensiile vor fi indexate cu inflatia din 2012, nu din 2013


In sedinta de guvern de saptamana aceasta, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a tinut sa precizeze, adresandu-i-se premierului Ponta, ca pensiile din 2014 vor fi indexate cu rata inflatiei de anul trecut si nu cu cea din 2013, asa cum declarase premierul.

In acest sens, citeaza Mediafax, premierul Ponta a declarat la inceputul sedintei:

"Avem cea mai mica inflatie, in scadere, insa pensiile o sa creasca, totusi, cu cat am zis, anul viitor, cu aproape 3%...". Ministrul Muncii a intervenit mentionand ca este vorba de oindexare cu 3,75%.

Raspunsul premierului a venit dupa lamurirea adusa de ministrul Muncii:

"Bine. 
Dam, ca, slava Domnului, la pensie chiar trebuie dati bani, dar auzeam cu «inflatia galopanta». «Inflatia galopanta» e 1,8, e cea mai mica, cred, din foarte multe timpuri".

Cu o saptamana inaintea acestor declaratii, premierul Ponta a afirmat ca exista resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent care va depasi rata inflatiei pe anul in curs!?

"Vom reusi anul viitor sa indexam si pensiile. Nu s-a taiat nicio pensie, dimpotriva, o sa creasca pensiile, s-au indexat anul acesta cu rata inflatiei si anul viitor vor fi indexate cu mai mult decat rata inflatiei, pentru ca inflatia la sfarsitul anului va fi foarte mica.

Noi aveam calculat initial 3 - 3,5 la suta si rata inflatiei undeva spre 2 la suta", a declarat, la momentul respectiv, premierul Victor Ponta.

PS Nu cred ca ministereasa va ramane neurecheata pentru replica data, mai ales ca omul tocmai isi propusese sa fie si el marnimos cu amarstenii.Deh, asa stie primul vataf al tarii legea..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu