Am onoarea sa va sa va salut !Onoare,dar fara grad militar.
Salutul ramane datorita respectului reciproc!

Sa ne prefacem in continuare ca beneficiem de pensii "militare" si ca detinem si grade militare!


I.
 Cunoastem foarte bine cu totii faptul ca din 2011 nu mai exista pensii militare. Cu toate acestea, ministerele inscriu pe cupoanele de pensii tot pensii militare. Au fost facute sesizari pe aceasta tema si totusi ministerele nu se sinchisesc despre falsul inscris pe cupoane. Prin urmare, sa ne prefacem ca beneficiem in continuare de pensii "militare".




II. In ceea ce priveste gradele militare inscrise pe cupoanele de pensii. Este un al 2-lea fals. Toate aceste grade militare au valoarea financiara zero, gradul militar neconstituind element de calcul al pensiei. Admite acest fapt pana si Directia pentru Relatii cu Parlamentul si Asistenta Juridica din M.Ap.N., detaliu mentionat si de juristii ministerelor in pledoariile lor contra pensionarilor fosti militari care au actionat in instanta ministerele. Cu toate acestea, ministerele inscriu pe cupoanele de pensii faptul ca am detine grade, atribuindu-ne insa ceva cu valoarea financiara zero. 

In baza Legii nr. 80/1995, nu exista si nici nu trebuie sa existe diferente intre gradele militare ale personalului in activitate si a celui in rezerva, ci doar diferente intre situatiile in care se afla personalul militar (in activitate, in rezerva sau in retragere). Prin urmare, gradele militare sunt unice. In baza Anexei nr. VII din Legea nr. 284/2010, gradele militare au valori financiare mai mari decat nule, deci nu reprezinta ceva simbolic. Valorile sunt insa valabile doar pentru militarii in activitate, nu si pentru cei in rezerva! Ceea ce inseamna ca cei in rezerva nu detinem niciun fel de grad militar! Daca este cineva in rezerva/retragere care sustine ca detine grad militar, este ca si cum ar sustine ca detine un gram de aur care valoreaza zero lei. Ori nu este posbil ca pentru unii un gram de aur sa valoreze zero lei, iar pentru altii 150 lei. 

Legea Nr. 284 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, Anexa nr. VII, Cap. II, Sectiunea a II-a, Art. 7:

(1) Pentru gradul militar pe care îl deţine, ca drept al titularului şi recunoaştere în plan social, personalul militar, respectiv poliţistul şi funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, beneficiază de soldă de grad, respectiv de salariul gradului profesional deţinut.

Articolul este suficient de clar asupra faptului ca solda de grad este singurul element care acorda valoare gradului ca "drept al titularului şi recunoaştere în plan social". 

ATENTIE! DUPA CUM ESTE NORMAL, LA FEL PRECUM LEGEA NR. 80/1995NICI LEGEA NR. 284/2010 NU REALIZEAZA DIFERENTE INTRE VALORILE FINANCIARE ALTE GRADELOR MILITARE INTRE PERSONALUL IN ACTIVITATE SI PERSONALUL IN REZERVA! 

(2) Cuantumurile soldelor/salariilor de grad sunt următoarele (aplicabile de la 1 ianuarie 2014, datele sunt furnizate de S.N.A.P. - descarca de aici). 

Ofiţeri:

- general, amiral, chestor general de poliţie
531 lei
- general-locotenent, viceamiral, chestor-şef de poliţie
513 lei
- general-maior, contraamiral, chestor principal de poliţie
504 lei
- general de brigadă, general de flotilă aeriană, contraamiral de flotilă, chestor de poliţie/penitenciare
495 lei
- colonel, comandor, comisar-şef de poliţie/penitenciare
468 lei
- locotenent-colonel, căpitan-comandor, comisar de poliţie/penitenciare
441 lei
- maior, locotenent-comandor, subcomisar de poliţie/penitenciare
432 lei
- căpitan, inspector principal de poliţie/penitenciare
414 lei
- locotenent, inspector de poliţie/penitenciare
405 lei
- sublocotenent, aspirant, subinspector de poliţie/ penitenciare
387 lei
Maiştri militari:

- maistru militar principal
369 lei
- maistru militar clasa I
360 lei
- maistru militar clasa a II-a
342 lei
- maistru militar clasa a III-a
333 lei
- maistru militar clasa a IV-a
324 lei
- maistru militar clasa a V-a
315 lei
Subofiţeri şi agenţi de poliţie/penitenciare:

- plutonier-adjutant principal/şef, agent-şef principal de poliţie/penitenciare
369 lei
- plutonier-adjutant, agent-şef de poliţie/penitenciare
360 lei
- plutonier-major, agent-şef adjunct de poliţie/penitenciare
342 lei
- plutonier, agent principal de poliţie/penitenciare
333 lei
- sergent-major, agent de poliţie/penitenciare
324 lei
- sergent
315 lei
Soldaţi şi gradaţi voluntari:

- caporal clasa I
312 lei
- caporal clasa a II-a
305 lei
- caporal clasa a III-a
297 lei
- fruntaş
288 lei
- soldat
270 lei

In urma celor constatate, este suficient de clar ca cei in rezerva, nu mai detinem grade militare! Daca tine cineva neaparat sa isi atribuie un titlul cu valoarea financiara nula, este problema respectivului. La urma urmei si Simona Sensual poate sa isi revendice un astfel de tiltu daca tot nu valoreaza nimic! Mai e o problema destul de delicata! Ce raspuns am putea da unui fruntas in activitate cu valoarea gradului de 288 lei la intrebarea: "- Cat spuneti ca valoreaza gradul Dv.? Zero?"   

Dincolo de paradoxul situatiei sau de ironii amare, in absenta perspectivelor de a se elabora in viitorul apropiat o lege a pensiilor militare, o reparatie minimala care se impune este aceea de a fi amendata Legea nr. 263/2010 (a pensiilor unitare), astfel incat valoarea financiara a gradelor militare sa se regaseasca distinct in cadrul pensiilor achitate celor in rezerva sau retragere, la egalitate cu valoarea financiara a gradelor personalului militar in activitate! Abia atunci am putea afirma ca detinem grade militare!  

Pana una alta, nu ne ramane decat sa sa ne prefacem  in continuare ca beneficiem de pensii "militare" si ca mai detinem si grade militare!

P.S.- STUDIATI LEGISLATIE SI MAI REFLECTATI!
SPER SA NU RAMANEM DOAR CU "REFLECTATUL"!

Cu stima!

sursa http://groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/conversations/topics/30808