joi, 24 octombrie 2013

MESAJ ANCMRR


Stimați membri ai ANCMRR ,,Alexandru Ioan Cuza”, mă adresez în primul rând vouă, dar și tuturor cadrelor militare în rezervă și retragere, pensionarilor militari și familiilor acestora.
La 25 Octombrie sărbătorim ziua ARMATEI ROMÂNIEI, zi cu deosebite semnificații istorice, patriotice și românești – împlinirea a 69 ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ a Ardealului de Nord, ocupat pe nedrept de Ungaria Hortistă.
Ca buni creștini ce suntem, vă propun să aprindem în sufletele noastre candela recunoștinței pentru toți eroii neamului românesc , pentru toți militarii români care au căzut la datorie cu dragoste de țară și neam în timpurile trecute dar și în cele prezente în teatrele de operații.
Pentru cadrele militare în rezervă și retragere, pentru toți cei care au trăit și muncit din fragedă tinerețe și până la pensie sub jurământ de credință față de țară și popor, pe care-l respectăm și îndeplinim până-n ultimele clipe ale vieții, Ziua Armatei este o sărbătoare sfântă cu mare încărcătură emoțională, este o moștenire sacră și de credință.
În contextul acestei sărbători se cuvine să aducem omagiul nostru, cu mândrie și recunoștință și cadrelor militare în rezervă și retragere, tuturor pensionarilor militari care au fost prezenți trup și suflet în marile realizări ale României moderne și alături de eșalonul întâi al Armatei și-au adus contribuția hotărâtoare la instaurarea statului de drept și a democrației în România, având o contribuție determinantă în aderarea României în alianța Nord-Atlantică și în Uniunea Europeană.
Este un prilej minunat pentru a adresa felicitări, urări de sănătate și împliniri în viața militară dar și în cea de familie militarilor activi ,,ori unde se găsesc” , cadrelor militare în rezervă și retragere și familiilor tuturor, pentru o îmbătrânire activă, în liniște și bucurii.
Asigurăm toți membrii Asociației, toate cadrele militare în rezervă și retragere, pensionari și familiile acestora, că ANCMRR ,,Alexandru Ioan Cuza”, în deplin consens cu virtuțile exprimate prin deviza ,,PATRIE ONOARE DEMNITATE” își va onora obligațiile asumate prin STATUT și STRATEGIE, având permanent verticalitatea conduitei militare și civice.
SINCERE FELICITĂRI și
LA MULȚI ANI
 !
PREȘEDINTELE A.N.C.M.R.R.
General(r) Prof.univ.dr. Mihai ILIESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu