miercuri, 23 octombrie 2013

INDEMNIZATII CE...INDEAMNA LA MEDITATIE

Dreptatea socială a lui Ponta

Invocand ,,condiții grele, vătămătoare, de uzură fizică și psihică“ in care au muncit membrii Corpului Diplomatic,  pensiile acestora vor crește sub forma unor „prime” acordate de stat. 
Astfel, membrii Corpului diplomatic și consular aflati la pensie la finele lunii august 2010 vor primi din partea Guvernului începând cu anul viitor o indemnizatie lunară de până la 3.571 lei, decizie argumentată de Executiv prin necesitatea unei compensări bănești pentru „vicisitudinile“ suportate de aceștia.
Cu alte cuvinte, foștii diplomați deveniți acum pensioanari vor lua cu până la 1.000 de dolari în plus la pensiile extrem de generoase pe care, probabil, le au deja aceștia. Totul se face prin Ordonanță de Urgență....
„Membrii Corpului diplomatic și consular al României, cu o vechime neîntreruptă de cel puțin 15 ani în Ministerul Afacerilor Externe, care la data de 31 august 2010 erau pensionari, pot beneficia de o indemnizatie diplomatică în cuantum lunar de maximum 3.571 lei“, este decizia Guvernului.

vezi http://lege5.ro/Gratuit/gm3tmmztgi/ordonanta-de-urgenta-nr-96-2013-privind-acordarea-de-drepturi-unor-membri-ai-corpului-diplomatic-si-consular-al-romanieihttp://lege5.ro/Gratuit/gm3tmmztgi/ordonanta-de-urgenta-nr-96-2013-privind-acordarea-de-drepturi-unor-membri-ai-corpului-diplomatic-si-consular-al-romaniei

Sa fie o legatura directa intre uzura acestor diplomati si imaginea grosolana pe care o are Romania, in general, dar si in special, in afara ?
Aceeasi legatura s-ar putea face si cand este sa vorbim despre investitiile straine uriase atrase  in spatiul carpato-danubiano-pontic , evident, prin lobby-ul sanatos al acelorasi membri ai Corpului Diplomatic?!
Cumva aceiasi insi respectabili or sta si la originea scandalurilor legate de  voturile etrangerilor la prezidentiale ?
Sau , or avea acestia vreo legatura directa cu ridicolul in care este pusa cultura originala romaneasca ori de cate ori se organizeaza vreun vernisaj, expozitie, zile ale culturii romanesti etc etc ?

Si cand te gandesti la :
-amorul porcos care i-a avut ca protagoniști pe doi angajați din MAE, fostul ambasador și ministrul de Externe, Teodor Baconschi și ambasadoarea Manuela Vulpe.
(câteva ani mai târziu, teologul și familistul convins, Teodor Baconschi a devenit între timp om politic al renașterii dreptei românești);
- cazul consulului român de la Chișinău, Ion Nuică, care la cei circa 60 de ani ai săi, a fost surprins uzându-se din plin cu o „Miss Dracula“ de numai 23 de ani ;
-Corina Drăgotescu, angajată part-time pe 1.500 de dolari lunar la Consulatul României de la Los Angeles,

cum dreaku sa nu te apuce  compatimirea la gandul uzurii fizice si psihice a acestor diplomati, in general ?

Aia da uzura fratilor, nu cea a pilotilor, scafandrilor, parasutistilor, radiolocatoristilor, tanchistilor etc etc etc Vedeti ca nu stiti nimic ?!

zile mai bune !

Un comentariu:

  1. Bravos natiune !
    Halal sa-ti fie !
    In curind nu vor mai ramine "sub obladuirea" L.119 decit militarii !

    Sper ca nu este o "nefăcută" de neiertat transmiterea acestei "noutati" si altor "rumegatori" intr-ale pensiilor ... mai ales ale pensiilor militarilor !

    RăspundețiȘtergere