miercuri, 1 decembrie 2010

ARMATA , INSTRUMENT DE UMILINȚĂ ÎNTR-UN SHOW POLITIC, CHIAR DE ZIUA NAȚIONALĂ !

Premierul Emil Boc a fost intrebat, miercuri, in legatura cu faptul ca el a fost cel care a primit onorul militar in absenta sefului statului, desi presedintele Senatului este al doilea om in stat. Potrivit Mediafax, Boc a explicat ca "protocolul este cel care a stabilit" si ca presedintele l-a desemnat in acest sens. Totodata, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a precizat ca este vorba de o situatie de reprezentare, si nu una de predare constitutionala a atributiilor sefului statului.

Intrebat daca nu i se parea normal ca, la inceputul paradei militare de Ziua Nationala onorul sa-i fie dat lui Mircea Geoana, in calitate de presedinte al Senatului si al doilea om in stat, premierul Emil Boc a spus: "Protocolul este cel care a stabilit si dumneavoasta ati vazut ce s-a intamplat".

Emil Boc a spus ca a aflat de marti ca lui ii vor fi prezentate onorurile. "Presedintele m-a desemnat in acest sens", a spus el.

"Presedintele Traian Basescu l-a delegat pe primul ministru in urma cu doua zile sa primeasca raportul la parada de 1 Decembrie. Este o situatie de reprezentare si nu una de interimat al functiei. Romania nu se afla in situatia de predare constitutionala a atributiilor sefului statului, astfel incat dl Geoana sa fie nevoit sa primeasca raportul. Este regretabil faptul ca diverse persoane, probabil din zona domnului Geoana, incearca sa creeze confuzie, distribuind pe surse informatii false", se arata intr-o precizare transmisa HotNews.ro de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan.

Potrivit articolului 98 din Constitutie: (1) Daca functia de Presedinte devine vacanta ori daca Presedintele este suspendat din functie sau daca se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile, interimatul se asigura, in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor.

sursa :http://www.hotnews.ro/

p.s. ÎN CURÂND , ministrul g.o. O SĂ DEA ONORUL CHIAR ȘI ȘOFERULUI- ȘOFERULUI domnului președinte AL ROMÂNIEI, FOSTĂ( sau, poate , încă) SOCIALISTĂ...
DE FAPT, LA VÂRFUL MApN-ULUI, NOI NU LE AVEM CU ONOAREA, CE SĂ MAI VORBIM DE ONOR !
Ce-or mai comenta ambasadorii prezenti la acea manifestare...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu