miercuri, 22 decembrie 2010

NOU ! A FOST PUBLICATĂ LEGEA SISTEMULUI UNITAR DE PENSII !

L.263_Sistemul unitar de pensii publice s-a publicat in MO 852/20.12.
Spicuiri :
Art. 194. — ,,Guvernul României va elabora și va înainta Parlamentului spre adoptare, până la sfârșitul anului 2010, un proiect de lege privind pensiile ocupaționale,, ?!
Art. 196. — La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă
b) Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat,republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 748 din 14 octombrie
e) Legea nr.179/2004 privind pensiile de stat și alte drepturi de asigurări sociale ale polițiștilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 485 din 31 mai 2004, cu modificările și completările ulterioare
r) prevederile referitoare la pensii cuprinse la art. 11 alin. 1 și 2 (Cadrele militare trecute in rezerva sau direct in retragere au dreptul la pensie militara potrivit legii.
Partea din pensie corespunzatoare soldei de grad se actualizeaza permanent potrivit soldei de grad a cadrelor in activitate. )
, art. 21 alin. 3 (Pensia pentru invaliditate permanenta, survenita in conditiile alin. 1, este egala cu solda lunara avuta la data respectiva si se actualizeaza potrivit art.... )și art. 24(Urmasii cadrelor militare in activitate si ai celor in rezerva, mobilizate sau concentrate in unitati militare, decedate in timpul si din cauza serviciului ca urmare a unor actiuni militare, accidente, catastrofe sau a unor acte de devotament exceptional ori a unor misiuni in cadrul fortelor internationale destinate mentinerii pacii ori constituite in scopuri umanitare, au dreptul la o pensie egala cu solda lunara pe care cadrele militare au avut-o la data decesului, care se actualizeaza potrivit prevederilor art. 11.
In cazul in care nu exista urmasi, daca cel decedat era singurul sustinator al parintilor sai, acestia vor beneficia de jumatate din pensia de urmas stabilita potrivit prevederilor alin. 1.
Urmasii cadrelor militare in rezerva pot opta pentru pensia din sistemul asigurarilor sociale de stat)
din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, publicată în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 155 din 20 iulie 1995, cu modificările și completările ulterioare;
s) prevederile referitoare la pensii cuprinse la art. 19 alin. (3) din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților voluntari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I,
nr. 868 din 24 octombrie 2006, cu modificările și completările ulterioare;
ș) orice alte dispoziții contrare prezentei legi...( o fi si legea 119 ?!)
zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu