vineri, 17 decembrie 2010

Generalul Oprea-Minciună a pierdut războiul pensiilor

Dacă îl mai reevaluează o dată Băsescu, generalul Oprea ajunge să aibă mai multe stele decât coniacul Courvoisier. Asta nu-i va folosi la pensie, pentru că „reforma” statului, în Armată, e un vicleşug menit să-i umilească pe militarii de carieră, desigur, după ce li se iau banii, ca să fie băgaţi în „investiţiile” portocalii. Nu că ar avea de ce să trăiască din pensie unul dintre cei mai bogaţi afacerişti imobiliari din Ilfov, dar nu se ştie niciodată cum se mişcă piaţa, în politică...

Generalul Oprea a avut ocazia să fie la înălţimea gradului şi a funcţiei când a promis că-şi dă demisia dacă se reduce măcar o pensie aflată sub 3.000 de lei, înainte să înceapă aşa-zisa reformă. Iată că se vor dijmui nu una sau două, ci mii de pensii pe care nici măcar propaganda „boccie” nu a avut tupeul să le numească „nesimţite”.

Mecanismul e simplu: militarii au fost puşi să ceară „recalcularea”, iar funcţionarii MApN le dau adeverinţe din care lipsesc ani întregi din carieră. Ca urmare, pensiile recalculate sunt mici, fiindcă, nu-i aşa, n-au contribuit. Până se vor termina procesele, militarii jefuiţi începând cu 1 ianuarie vor auzi imnul şi cele trei salve, dacă nu le elimină şi pe alea Boc, ca să nu intre statul în derapaj cu cheltuielile pentru cartuşe de manevră.

Într-o profesie în care, mai presus de orice, se află onoarea şi spiritul de corp, oamenii lui Oprea îşi dau cu rahat pe epoleţi, semnând adeverinţe aberante în care figurează că un militar a fost sub arme o lună da, două nu, un an da, trei ani nu ş.a.m.d.

Abuzul ar trebui să-i revolte pe toţi românii, pentru că arată de ce este în stare un stat aberant care, mai devreme sau mai târziu, îi va lovi şi pe ei. Carevasăzică, statul nu e în stare să ţină evidenţe corecte şi, în loc să-şi facă ordine în hârtii, îi arde pe cetăţeni? Evident că românii nu se vor solidariza cu militarii furaţi la pensie, dar tot atât de limpede e că or să o păţească şi ei, când le va veni rândul.

Cât despre Oprea, personal, am apreciat prestaţia sa şi nu am înţeles de ce îl respingeau militarii de carieră. Doar, fără logistică, nu se poate câştiga nici un război. Probabil, militarii ştiau cum îşi ţin registrele cei de la intendenţă. Dovada: lipsesc ori au fost furaţi ani întregi din viaţa unor oameni.

sursa :http://www.puterea.ro/news13388/Generalul-Oprea-Minciuna-a-pierdut-razboiul-pensiilor.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu