luni, 13 decembrie 2010

REVOLTĂTOR !

Companiile farmaceutice americane isi testeaza noile medicamente in tarile unde oamenii sunt saraci si facuti sa creada ca sunt tratati gratis pentru afectiunile de care sufera.
Rusia, Romania si Thailanda ocupa primele trei locuri in topul tarilor cu saraci unde companiile farmaceutice isi testeaza produsele pe subiecti umani, scrie Vanity Fair. "Principial, este o realitate ca tarile bogate sa faca cercetari clinice in tarile sarace sau mai putin dezvoltate", a declarat pentru Gandul prof.dr. Ostin C. Mungiu, seful Catedrei de Farmacologie, Toxicologie si Algeziologie si al Laboratorului Central de Testare a Medicamentului din cadrul U.M.F. "Gr.T. Popa" din Iasi. Asta se intampla "in principal datorita legislatiei laxe de care astfel de state beneficiaza comparativ cu legislatia dura din Statele Unite", explica profesorul Mungiu, dar si pentru ca "sumele cu care sunt platiti voluntarii sanatosi pe care se efectueaza astfel de studii sunt mai mici in tarile mai putin dezvoltate".
sursa :http://stirileprotv.ro/exclusiv/revista-presei/revoltator-romanii-printre-cei-mai-cautati-cobai-din-lume.html
Nene Omungiule, despre sărăcia din aceste țări, element disperant și propulsant spre ,,lumea experimentaților,, , nicio vorbuliță... Tui pasca mamii ei de treabă !
Zile mai bune românicilor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu