Seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat vineri decizia consortiului Shah Deniz de a alege proiectul TAP in defavoarea gazoductului Nabucco pentru a aduce gazele naturale din regiunea caspica in Europa.
"Salut astazi decizia consortiului Shah Deniz II de a selecta Trans-Adriatic Pipeline (TAP) ca ruta europeana pentru coridorul sudic de gaze. Acesta este un succes comun pentru Europa si o piatra de hotar in intarirea securitatii energetice a Uniunii. Sunt increzator ca decizia de astazi, bazata pe Declaratia Comuna I semnata cu presedintele Azerbaidjanului Aliyev in ianuarie 2011, va oferi un impuls suplimentar pentru realizarea rapida si depina a intregului Coridor sudic al gazelor, ca o legatura directa si dedicata intre Marea Caspica si Uniunea Europeana, care ar trebui sa fie extinsa in timp", spune Barroso, citat intr-un comunicat al Comisiei.
Ca urmare, eşecul proiectului Nabucco înseamnă, pentru statul român:
-pierderea unei componente de securitate ca urmare a sursei alternative pe care ar fi avut-o;
- pierderea şansei unui preţ redus la gazele natural, în condiţiile în care Azerbaidjanul ar fi oferit cele mai ieftine gaze din zonă;
-pierderea oportunitatii creșterii poziției geostrategice a țării prin transformarea într-un nod în rețeaua energetică din Europa Centrală și de Sud-Est;
-pierderea unui business cu potențial promițător. România găzduia cea mai mare porțiune a conductei, taxele de tranzit urmând să aducă în 25 de ani dividende de peste 3 miliarde de euro, iar tranzitarea teritoriului unei țări presupune de regulă prețuri preferențiale la resursele tranzitate;
-ratarea unui proiect investițional major, care ar fi impulsionat dezvoltarea economică pe termen lung și ar îmbunătăți infrastructura românească;
-posibilitatea ca valoarea de piață a Transgaz să scadă. Transgaz este o companie cu capital majoritar de stat, iar cele 17,4% din acţiunile deținute în Nabucco, au dus la investiții de 24,44 milioane euro, iremediabil pierdute.
Asadar, se dovedeste inca odata ca, la nivelul decidentilor UE , Romaniei, independent de vointa sa, i s-a prezervat o impecabila strategie de subdezvoltare, tintind...dependenta, vasalitatea acesteia !
Ne-a mai rămas să ne concentrăm pe accelerarea exploatării zăcămintelor convenţionale de gaze naturale, în special de pe platoul continental al Mării Negre, dar şi pe cele mature, pe uscat. Asta înseamnă că cele estimate 300 de miliarde de metri cubi de gaze din Marea Neagră ar putea să ofere României şansa ca în anii 2020 - 2030 să fie independentă de importul din Rusia. Până în 2020 nu avem şanse să putem compensa importul.
Eșecul României în privinta proiectului Nabucco poartă un singur nume, cel al lui Traian Băsescu, sunt de părere jurnaliștii de la Vocea Rusiei. Potrivit lor, faptul că șeful statului a fost „mai catolic decât papa şi mai rusofob decât Jose Barroso” a cauzat pierderi românilor, aceștia plătind facturi mai mari la gaze față de cei care au optat pentru proiectul South Stream.,,Toate ţările care au avut la conducere personaje raţionale au avut posibilitatea să se reorienteze şi SUA nu răspunde pentru consecinţele prostiei celor care nu au făcut acest lucru...,,
Eu as mai mentiona un mare vinovat: Guvernul Ponta !
S-a demonstrat, încă o dată, că la nivelul politicii externe, in ultimii douazeci de ani, România are oameni foarte slab pregătiţi care nu sunt în stare să ducă statul într-o zonă de succes, de independenţă energetică...
Din pacate nimeni din conducere nu va plati pentru acest urias esec iar consecintele, cel mai dramatic, le vor resimti tot amaratii locuitori ai Mioriticei.
Si totusi un castig ar putea sa apara : in mod logic , esecul ar trebui sa forteze conducerea politica a tarii sa reanalizeze ideea cedarii de suveranitate. Uniunea Europeana ne-a dovedit inca odata ca are mai multe unitati de masura atunci cand e vorba de apararea intereselor membrilor sai...
Si e normal sa fie asa cand stii ca maioul iti este mai aproape decat camasa !
Libertatea de exprimare (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă. CONSTITUTIA ROMANIEI art.30
duminică, 30 iunie 2013
CALCULUL PENSIEI REVIZUITE ESTE GRESIT ?
Primesc din partea d-lui LINTOIU ION, membru ANCMRR-Olt, urmatoarea sesizare pecare v-o spun analizei, avand in vedere ca retine o problematica reala, comuna majoritatii pensionarilor militari.
Astfel :
,,Am onoarea sa va salut,
Sunt lt.col.(r) LINTOIU ION si ma adresez dvs. urmarind sa contribuim la rezolvarea problemei expusa in continuare. Va rog sa cititi materialul si daca cunoasteti, ori aveti posibilitatea si bunavointa, sa ne aducem obolul, nu numai in rezolvarea problemei noastre, dar si a semenilor.
Un motiv destul de serios si consistent privind reducerea drastica a cuantumului pensiilor, foste militare, fata de valoarea lor din anul 2010, este neidentificarea in totalitate a veniturilor .
Aceasta problema inca nu este consientizata de catre beneficiari- pensionari- deoarece foarte putini rezervisti au introduse in baza de calcul, recompensele si salariul al 13-lea (premiul anual) , venituri care ar schimba in mod consistent, in avantajul pensionarilor, cuantumul. Despre aceasta o sa revin cu exemplificari, calcule, concrete. Deci, acestea lipsesc din Situatia cu Veniturile Lunare Realizate (SVLR) ale fiecarui pensionar, mai pe scurt noi am primit pensiile diminuate.
O explicatie ar fi ca acestea nu sunt ,,vizibile” pe buletinul de calcul al deciziilor de pensionare. Rezervistii in mod eronat cred ca acestea sunt incluse in veniturile lor, in realitate sunt incluse numai pentru acei rezervisti unde veniturile respective au fost identificate ca incluse in statele de plata. Mai mult decat atat, demararea procedurilor privind rezolvarea acestor cereri, ar duce la presiuni imense pe arhivele militare , centrele militare judetene si casele de pensii sectoriale.
Timp de trei ani, onor ministerul nu a facut nimic pentru indreptarea acestei probleme, oamenii nu sunt informati despre situatia reala si se da curs la rezolvarea acestora, numai in urma cererilor exprese ale rezervistilor, de parca legiuitorul nu ar fi stabilit, conform Ordonantei 1/2011,
,,Art. 1
(2) Obligatia identificarii si transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de catre fiecare beneficiar, in vederea efectuarii revizuirii prevazute la alin. (1), revine institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala in cadrul carora beneficiarul si-a desfasurat activitatea. “
In fapt, este vorba de hazard, cu vietile noastre, pentru ca numai asta se poate chema faptul ca, intrucat termenele de pastrare ale altor documente, decat statele de plata, privind plata drepturilor salariale, respectiv, tabelele nominale privind plata drepturilor banesti, a recompenselor, a salariului al 13-lea (premiul anual), etc- au fost diferite de statele de plata, avand intre 3 la 7 ani, in loc de ,,PERMANENT”, fapt neimputabil nici peroanelor, nici institutiilor, acestea au fost distruse, conform legislatiei in vigoare. Aceste documente se regasesc, ca tilulatura si continut pe scurt, in REGISTRUL UNIC, de la compartimentele Documente Clasificate, foste Documente Secrete, cu termen de pastrare ,,PERMANENT”, in dreptul lor avand mentiunea: ,,Indosariat in Dosarul nr…., pe anul…..,volumul …., fila…..la…….”
In dreptul dosarului respectiv, inregistrat in acelasi REGISTRUL UNIC de la compartimentele Documente Clasificate, foste Documente Secrete, se poat identifica una din mentiunile: ,,Inaintat la UM 01542 Boldesti Scaeni pentru distrugere, cu adresa nr. …din data de…..”,sau, ,,Distrus cu Proces Verbal inregistrat la nr…..din data de….”
Ce se poate face si cum se poate remedia aceasta problema ?
Unitatile detinatoare de arhiva sa identifice-daca nu au facut-o deja- dupa REGISTRUL UNIC de la compartimentele Documente Clasificate, foste Documente Secrete, anii pentru care s-au distrus documentele enumerate mai sus, nu sa ascunda si sa a nege acesta problema si sa elibereze beneficiarilor adeverinta care sa ateste anul si documentul distrus-titulatura acestuia. La cererea beneficiarilor- nu din oficiu, nu din oficiu, deoarece se pare ca pentru unii ani , veniturile din Anexa sunt mai mici, ca si in cazul anumitor categorii de forte, parasutisti, piloti- Centrele militare sa intocmeasca o noua Situatie cu Veniturile Lunare Realizate (SVLR), in care veniturile pentru anul la care se refera, oricare, sau toate documentele respective, sunt cele din Anexa 1 a OUG 1/2011, respectiv cele de grad si functie minima, pe care o inainteaza Casei de Pensii Sectoriala (CPS).
Deasemeni, acolo unde au fost identificate veniturile si pe alte documente decat statele de plata, respectiv, state anexa, tabele nominale privind plata drepturilor banesti, recompenselor, salariul al 13-lea (premiul anual), Ordinul de Zi pe Unitate, etc., Centrele militare sa intocmeasca o noua Situatie cu Veniturile Lunare Realizate (SVLR), in care sa includa aceste venituri.
Rezolvarea oricarei probleme in sensul celor de mai sus, s-ar putea face prin Norme interne, OG al ministrului/ministrilor publicate insa in Monitorul Oficial.
Ca argument, imi permit sa va exemplific concret modul in care cuantumul pensiei subsemnatului, este afectat substantial de cele expuse mai sus, fara a considera o exceptie cazul meu. Multi dintre rezervisti, datorita varstei, datorita bolilor, nu au reusit sa determine cat si cum sunt afectati.
****din 1985, anul debutului in cariera si pana in anul 2000, cu o singura exceptie, 1990, nu am in veniturile luate in calcul, nicio recompensa, nici un premiu anual (al 13-lea salariu), pierderea la pensie ar fi cam urmatoarea:
Simulare anul 1992
***Datele sunt reale si conforme cu Buletinul de calcul al subsemnatului, respective mandat pensie #########
Luna /Veniturile realizate /Venitul mediu pe tara
1/ 20286/ 16241
2/ 24858/ 15897
3 /22572/ 19373
4/ 28180/ 19704
5 /29795/ 22258
6/ 35759/ 24462
7/ 35759/ 25223
8/ 35759 /25026
9 /41226/ 29415
10/ 41226/ 30479
11/ 41226 /36152
12/ 55829 /41430
PUNCTAJ ANUAL ( dupa buletinul de calcul) 1.35809
SUMA ANUALA (insumarea celor 12 luni) 412475
MEDIA LUNARA (impartit la cele 12 luni) 34373
Cuantum pentru simulare, adica o medie de solda + recompense 5% 36000
Adaugam suma de 36000, respectiv, cuantumul pentru simulare, adica o medie de solda -premiul anual si recompensele 5%, la luna .. 3- martie (aleatoriu) si OBTINEM :
luna/venituri realizate/venit mediu pe tara
1/ 20286/ 16241
2/ 24858/ 15897
3/ 58572/ 19373
4/ 28180/19704
5/ 29795/ 22258
6 /35759/ 24462
7/ 35759/ 25223
8/ 35759/ 25026
9/ 41226/ 29415
10/ 41226/ 30479
11/ 41226/ 36152
12/ 55829/ 41430
PUNCTAJ ANNUAL (ce ar fi trebuit sa revina pe buletinul de calcul) 1,51295
Diferenta, adica ce am pierdut pentru acel an - 0,15486 puncte
1. Deci pentru un singur an, o pierdere de – 0,15486puncte.
2. Atunci pentru cei 10 ani, unde nu se regasesc veniturile respective, aceasta devine:
0,15486 x10 ani(in care sunt lipsa primele si al 13-lea) = 1,5486 puncte
3. Adaugam grupa de munca(0,5) si obtinem
1,5486 puncte x grupa de munca(0,5) = 0,7744 puncte
4. Adaugam punctajul suplimentar pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentar ( si luam in calcul 14%, cea mai mica contributie) si obtinem
1,5486 puncte x 14% = 0,21681
5. Adunam punctul cu grupa de munca si pensia suplimentara (2+3+4) si obtinem:
1,5486 puncte + 0,7744 + 0,21681 = 2,53981 puncte
6. Impartim la 20 (anii de stagiul de cotizare dupa lege) si obtinem :
2,53981 puncte/20 = 0,12699 punctajul mediu annual pentru intreaga cariera
7. Inmultim cu valoarea punctului de pensie , la zi si obtinem:
0,12699 x 762,1 = 96,78 lei
8. Adaugam sporul pentru decoratia Meritul Militar, In Serviciul Patriei x15% in cazul meu, si obtinem:
96,78 lei x 15% = 111,3 Lei, lunar, pierdere
Desigur, ca suma, ca pierdere, se poate inmulti cu 36 in cazul celor cu pensile crescute si cu 24, in cazul celor cu pensile scazute.
Subsemnatul avea gradul de lt.maj. pe functie de capitan, fara indemnizatie de conducere.
******Nota:
Nu exista spor de radiatii, specialist de clasa, spor de parasutare, de zbor, etc.
MASURI, PROPUNERI
1.Primul pas trebuie sa-l faca Sindicatul si Asociatia, ori noi, rapid. Acest pas consta in obligarea/determinarea structurilor SNAp pentru:
-a lamuri problema veniturilor pentru care s-au distrus documentele, adica Tabelele Nominale privind plata recompenselor si a celui de-al 13 salariu, premiul anual. Aceasta se poate face si dupa un program de calculator, caci se vede dupa punctajul anual realizat, pentru anul respectiv, deasemeni, se unoaste ce au incarcat in baza de date CMJ –le.
- a impune structurilor SNAp sa ia in calcul veniturile identificate pe OZU si pe Tabelele Nominale privind plata recompenselor si a celui de-al 13 salariu, premiul anual, eventual aici se poate interveni cu un proces, nu pentru fiecare in parte, pe principiu.
- a cere, structurilor SNAp, daca nu se poate alfel prin instanta, sa ia in calcul veniturile din Anexa 1 a OUG 1/2011-minime de grad si functie acolo unde nu-s identificate integral veniturile.
- a cere, structurilor SNAp, sa actualizeze sau sa emita un alt Ordin general privind reconstituire veniturilor, ca ultima formula, pentru a nu mai ajunge la instanta.
2. Al doilea pas, trebuie sa-l faca simultan rezervistul , sa ceara separat veniturile de care vorbim, iar unde nu se gasesc, sa ii fie facuta mentiunea: nu se afla pe tabel, a fost pedepsit, a fost distrus cu PV nr. din .. etc. orice mentiune, care sa il faca pe judecator sa ia o decizie. Dupa acesta el sa se adreseze instantei pentru reconstituire. Acesta presupune dovezi,care sunt cam greu de obtinut, ori chiar proba cu martori.
3.Proces pentru reconstituire se poate face, dar este aproape imposibil, el trebuia deschis, in urma cu 3 ani, asa ca eu nu consider ca vom avea castig de cauza usor, si asta deoarece Legea 263, se refera la vechimea in munca, nu la veniturile realizate, iar spetele ce se afla pe internet sunt majoritatea pe fostele CAP, niciunul pe ce vrem noi. Da, el se va face numai individual, dar in momentul in care vor constientiza toti dintre noi cat pierd/cat au pierdut + presiunea termenului de prescriptia, cumulata cu posibilitatea de a obtine retroactiv banii pe trei ani (2), se vor trezi cu mai multe procese decat pe revizuire si recalculare la un loc, ori asta ii va determina sa emita .. ceea ce trebuie si se impune-Ordin General de ministru! Ori, eventual o Hotarare de Guvern.
VARIANTA RECONSTITUIRII
Conform DECRETULUI nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de muncă, abrogate in prezent
,,ART. 19
· (1) În cazul în care arhivele au fost distruse ori din scriptele existente nu rezulta toate datele necesare, cererile formulate de persoane interesate privind dovedirea activităţii în cadrele militare permanente, precum şi îndeplinirea obligaţiilor militare, se soluţionează de comisii instituite în acest scop în cadrul Ministerului Apărării Naţionale sau Ministerului de Interne, după caz.
· (2) Comisia de reconstituire a situaţiilor prevăzute la alin. (1) este compusa din trei membri, dintre care unul va fi ofiţer de justiţie sau un alt ofiţer cu pregătire juridică.
· (3) Hotărîrea comisiei de reconstituire poate fi contestată de solicitanti sau de minister, în termen de 15 zile de la data comunicării, la comisia superioară, constituită potrivit prevederilor alin. (2), la Ministerul Apărării Naţionale sau la Ministerul de Interne, după caz.
· (4) Prevederile art. 16 şi 17 din prezentul decret se aplica, în mod corespunzător, potrivit normelor metodologice stabilite de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne, cu avizul Ministerului Muncii, iar numirea membrilor comisiilor se face prin ordinele ministrilor. “
Dupa disparitia, anularea, Decretului 92/1976 avem alta situatie.
Documentelor privind al 13-lea salariu si primele acordate in cariera, au fost distruse, dar si ca acolo unde au fost gasite pe Ordinul de zi pe unitate, in urma unui ordin dat de un cap patrat, Casa de pensii refuza sa le introduca in punctaj.
Fac precizarea ca Ministerul Apararii Nationale a cerut un punct de vedere Ministerului Muncii care s-a pronuntat printro Scrisoare de trasura ( transmisa si CMJ-lor), conform careia reconstituirea s-ar face dupa Codul Muncii, Legea 53/2003, articolul 296, alin. 1-2, respectiv:
,,Art. 296
(1) Vechimea în munca stabilita pâna la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea în munca stabilita pâna la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.”
Va rog ca daca care aveti cunostiinta despre alte modalitati de rezolvare, de spete privind o eventuala rezolvare in instanta, sa faceti publice aceste probleme, astfel incat camarazii sa isi poata recupera banii de care am fost deposedati in mod nedrept, aceasta si cu sprijinul celor care ne-au fost colegi si inca mai sunt in activitate. Daca nu veti considera necesar sa faceti publice, respectivele demersuri, dati un mesaj pe adresa mea (lintoiu_ion@yahoo.com).
Sunt dispus sa fac inventarierea acestor probleme, urmand ca ulterior cineva abilitat sa ceara institutiilor statale, in cazul in care nu se poate altfel, reglementarea lor.
Cu adanca consideratiune,
Lt.col. (r) Ion LINTOIU,,
Astfel :
,,Am onoarea sa va salut,
Sunt lt.col.(r) LINTOIU ION si ma adresez dvs. urmarind sa contribuim la rezolvarea problemei expusa in continuare. Va rog sa cititi materialul si daca cunoasteti, ori aveti posibilitatea si bunavointa, sa ne aducem obolul, nu numai in rezolvarea problemei noastre, dar si a semenilor.
Un motiv destul de serios si consistent privind reducerea drastica a cuantumului pensiilor, foste militare, fata de valoarea lor din anul 2010, este neidentificarea in totalitate a veniturilor .
Aceasta problema inca nu este consientizata de catre beneficiari- pensionari- deoarece foarte putini rezervisti au introduse in baza de calcul, recompensele si salariul al 13-lea (premiul anual) , venituri care ar schimba in mod consistent, in avantajul pensionarilor, cuantumul. Despre aceasta o sa revin cu exemplificari, calcule, concrete. Deci, acestea lipsesc din Situatia cu Veniturile Lunare Realizate (SVLR) ale fiecarui pensionar, mai pe scurt noi am primit pensiile diminuate.
O explicatie ar fi ca acestea nu sunt ,,vizibile” pe buletinul de calcul al deciziilor de pensionare. Rezervistii in mod eronat cred ca acestea sunt incluse in veniturile lor, in realitate sunt incluse numai pentru acei rezervisti unde veniturile respective au fost identificate ca incluse in statele de plata. Mai mult decat atat, demararea procedurilor privind rezolvarea acestor cereri, ar duce la presiuni imense pe arhivele militare , centrele militare judetene si casele de pensii sectoriale.
Timp de trei ani, onor ministerul nu a facut nimic pentru indreptarea acestei probleme, oamenii nu sunt informati despre situatia reala si se da curs la rezolvarea acestora, numai in urma cererilor exprese ale rezervistilor, de parca legiuitorul nu ar fi stabilit, conform Ordonantei 1/2011,
,,Art. 1
(2) Obligatia identificarii si transmiterii la casele de pensii sectoriale a veniturilor realizate lunar de catre fiecare beneficiar, in vederea efectuarii revizuirii prevazute la alin. (1), revine institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala in cadrul carora beneficiarul si-a desfasurat activitatea. “
In fapt, este vorba de hazard, cu vietile noastre, pentru ca numai asta se poate chema faptul ca, intrucat termenele de pastrare ale altor documente, decat statele de plata, privind plata drepturilor salariale, respectiv, tabelele nominale privind plata drepturilor banesti, a recompenselor, a salariului al 13-lea (premiul anual), etc- au fost diferite de statele de plata, avand intre 3 la 7 ani, in loc de ,,PERMANENT”, fapt neimputabil nici peroanelor, nici institutiilor, acestea au fost distruse, conform legislatiei in vigoare. Aceste documente se regasesc, ca tilulatura si continut pe scurt, in REGISTRUL UNIC, de la compartimentele Documente Clasificate, foste Documente Secrete, cu termen de pastrare ,,PERMANENT”, in dreptul lor avand mentiunea: ,,Indosariat in Dosarul nr…., pe anul…..,volumul …., fila…..la…….”
In dreptul dosarului respectiv, inregistrat in acelasi REGISTRUL UNIC de la compartimentele Documente Clasificate, foste Documente Secrete, se poat identifica una din mentiunile: ,,Inaintat la UM 01542 Boldesti Scaeni pentru distrugere, cu adresa nr. …din data de…..”,sau, ,,Distrus cu Proces Verbal inregistrat la nr…..din data de….”
Ce se poate face si cum se poate remedia aceasta problema ?
Unitatile detinatoare de arhiva sa identifice-daca nu au facut-o deja- dupa REGISTRUL UNIC de la compartimentele Documente Clasificate, foste Documente Secrete, anii pentru care s-au distrus documentele enumerate mai sus, nu sa ascunda si sa a nege acesta problema si sa elibereze beneficiarilor adeverinta care sa ateste anul si documentul distrus-titulatura acestuia. La cererea beneficiarilor- nu din oficiu, nu din oficiu, deoarece se pare ca pentru unii ani , veniturile din Anexa sunt mai mici, ca si in cazul anumitor categorii de forte, parasutisti, piloti- Centrele militare sa intocmeasca o noua Situatie cu Veniturile Lunare Realizate (SVLR), in care veniturile pentru anul la care se refera, oricare, sau toate documentele respective, sunt cele din Anexa 1 a OUG 1/2011, respectiv cele de grad si functie minima, pe care o inainteaza Casei de Pensii Sectoriala (CPS).
Deasemeni, acolo unde au fost identificate veniturile si pe alte documente decat statele de plata, respectiv, state anexa, tabele nominale privind plata drepturilor banesti, recompenselor, salariul al 13-lea (premiul anual), Ordinul de Zi pe Unitate, etc., Centrele militare sa intocmeasca o noua Situatie cu Veniturile Lunare Realizate (SVLR), in care sa includa aceste venituri.
Rezolvarea oricarei probleme in sensul celor de mai sus, s-ar putea face prin Norme interne, OG al ministrului/ministrilor publicate insa in Monitorul Oficial.
Ca argument, imi permit sa va exemplific concret modul in care cuantumul pensiei subsemnatului, este afectat substantial de cele expuse mai sus, fara a considera o exceptie cazul meu. Multi dintre rezervisti, datorita varstei, datorita bolilor, nu au reusit sa determine cat si cum sunt afectati.
****din 1985, anul debutului in cariera si pana in anul 2000, cu o singura exceptie, 1990, nu am in veniturile luate in calcul, nicio recompensa, nici un premiu anual (al 13-lea salariu), pierderea la pensie ar fi cam urmatoarea:
Simulare anul 1992
***Datele sunt reale si conforme cu Buletinul de calcul al subsemnatului, respective mandat pensie #########
Luna /Veniturile realizate /Venitul mediu pe tara
1/ 20286/ 16241
2/ 24858/ 15897
3 /22572/ 19373
4/ 28180/ 19704
5 /29795/ 22258
6/ 35759/ 24462
7/ 35759/ 25223
8/ 35759 /25026
9 /41226/ 29415
10/ 41226/ 30479
11/ 41226 /36152
12/ 55829 /41430
PUNCTAJ ANUAL ( dupa buletinul de calcul) 1.35809
SUMA ANUALA (insumarea celor 12 luni) 412475
MEDIA LUNARA (impartit la cele 12 luni) 34373
Cuantum pentru simulare, adica o medie de solda + recompense 5% 36000
Adaugam suma de 36000, respectiv, cuantumul pentru simulare, adica o medie de solda -premiul anual si recompensele 5%, la luna .. 3- martie (aleatoriu) si OBTINEM :
luna/venituri realizate/venit mediu pe tara
1/ 20286/ 16241
2/ 24858/ 15897
3/ 58572/ 19373
4/ 28180/19704
5/ 29795/ 22258
6 /35759/ 24462
7/ 35759/ 25223
8/ 35759/ 25026
9/ 41226/ 29415
10/ 41226/ 30479
11/ 41226/ 36152
12/ 55829/ 41430
PUNCTAJ ANNUAL (ce ar fi trebuit sa revina pe buletinul de calcul) 1,51295
Diferenta, adica ce am pierdut pentru acel an - 0,15486 puncte
1. Deci pentru un singur an, o pierdere de – 0,15486puncte.
2. Atunci pentru cei 10 ani, unde nu se regasesc veniturile respective, aceasta devine:
0,15486 x10 ani(in care sunt lipsa primele si al 13-lea) = 1,5486 puncte
3. Adaugam grupa de munca(0,5) si obtinem
1,5486 puncte x grupa de munca(0,5) = 0,7744 puncte
4. Adaugam punctajul suplimentar pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentar ( si luam in calcul 14%, cea mai mica contributie) si obtinem
1,5486 puncte x 14% = 0,21681
5. Adunam punctul cu grupa de munca si pensia suplimentara (2+3+4) si obtinem:
1,5486 puncte + 0,7744 + 0,21681 = 2,53981 puncte
6. Impartim la 20 (anii de stagiul de cotizare dupa lege) si obtinem :
2,53981 puncte/20 = 0,12699 punctajul mediu annual pentru intreaga cariera
7. Inmultim cu valoarea punctului de pensie , la zi si obtinem:
0,12699 x 762,1 = 96,78 lei
8. Adaugam sporul pentru decoratia Meritul Militar, In Serviciul Patriei x15% in cazul meu, si obtinem:
96,78 lei x 15% = 111,3 Lei, lunar, pierdere
Desigur, ca suma, ca pierdere, se poate inmulti cu 36 in cazul celor cu pensile crescute si cu 24, in cazul celor cu pensile scazute.
Subsemnatul avea gradul de lt.maj. pe functie de capitan, fara indemnizatie de conducere.
******Nota:
Nu exista spor de radiatii, specialist de clasa, spor de parasutare, de zbor, etc.
MASURI, PROPUNERI
1.Primul pas trebuie sa-l faca Sindicatul si Asociatia, ori noi, rapid. Acest pas consta in obligarea/determinarea structurilor SNAp pentru:
-a lamuri problema veniturilor pentru care s-au distrus documentele, adica Tabelele Nominale privind plata recompenselor si a celui de-al 13 salariu, premiul anual. Aceasta se poate face si dupa un program de calculator, caci se vede dupa punctajul anual realizat, pentru anul respectiv, deasemeni, se unoaste ce au incarcat in baza de date CMJ –le.
- a impune structurilor SNAp sa ia in calcul veniturile identificate pe OZU si pe Tabelele Nominale privind plata recompenselor si a celui de-al 13 salariu, premiul anual, eventual aici se poate interveni cu un proces, nu pentru fiecare in parte, pe principiu.
- a cere, structurilor SNAp, daca nu se poate alfel prin instanta, sa ia in calcul veniturile din Anexa 1 a OUG 1/2011-minime de grad si functie acolo unde nu-s identificate integral veniturile.
- a cere, structurilor SNAp, sa actualizeze sau sa emita un alt Ordin general privind reconstituire veniturilor, ca ultima formula, pentru a nu mai ajunge la instanta.
2. Al doilea pas, trebuie sa-l faca simultan rezervistul , sa ceara separat veniturile de care vorbim, iar unde nu se gasesc, sa ii fie facuta mentiunea: nu se afla pe tabel, a fost pedepsit, a fost distrus cu PV nr. din .. etc. orice mentiune, care sa il faca pe judecator sa ia o decizie. Dupa acesta el sa se adreseze instantei pentru reconstituire. Acesta presupune dovezi,care sunt cam greu de obtinut, ori chiar proba cu martori.
3.Proces pentru reconstituire se poate face, dar este aproape imposibil, el trebuia deschis, in urma cu 3 ani, asa ca eu nu consider ca vom avea castig de cauza usor, si asta deoarece Legea 263, se refera la vechimea in munca, nu la veniturile realizate, iar spetele ce se afla pe internet sunt majoritatea pe fostele CAP, niciunul pe ce vrem noi. Da, el se va face numai individual, dar in momentul in care vor constientiza toti dintre noi cat pierd/cat au pierdut + presiunea termenului de prescriptia, cumulata cu posibilitatea de a obtine retroactiv banii pe trei ani (2), se vor trezi cu mai multe procese decat pe revizuire si recalculare la un loc, ori asta ii va determina sa emita .. ceea ce trebuie si se impune-Ordin General de ministru! Ori, eventual o Hotarare de Guvern.
VARIANTA RECONSTITUIRII
Conform DECRETULUI nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de muncă, abrogate in prezent
,,ART. 19
· (1) În cazul în care arhivele au fost distruse ori din scriptele existente nu rezulta toate datele necesare, cererile formulate de persoane interesate privind dovedirea activităţii în cadrele militare permanente, precum şi îndeplinirea obligaţiilor militare, se soluţionează de comisii instituite în acest scop în cadrul Ministerului Apărării Naţionale sau Ministerului de Interne, după caz.
· (2) Comisia de reconstituire a situaţiilor prevăzute la alin. (1) este compusa din trei membri, dintre care unul va fi ofiţer de justiţie sau un alt ofiţer cu pregătire juridică.
· (3) Hotărîrea comisiei de reconstituire poate fi contestată de solicitanti sau de minister, în termen de 15 zile de la data comunicării, la comisia superioară, constituită potrivit prevederilor alin. (2), la Ministerul Apărării Naţionale sau la Ministerul de Interne, după caz.
· (4) Prevederile art. 16 şi 17 din prezentul decret se aplica, în mod corespunzător, potrivit normelor metodologice stabilite de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne, cu avizul Ministerului Muncii, iar numirea membrilor comisiilor se face prin ordinele ministrilor. “
Dupa disparitia, anularea, Decretului 92/1976 avem alta situatie.
Documentelor privind al 13-lea salariu si primele acordate in cariera, au fost distruse, dar si ca acolo unde au fost gasite pe Ordinul de zi pe unitate, in urma unui ordin dat de un cap patrat, Casa de pensii refuza sa le introduca in punctaj.
Fac precizarea ca Ministerul Apararii Nationale a cerut un punct de vedere Ministerului Muncii care s-a pronuntat printro Scrisoare de trasura ( transmisa si CMJ-lor), conform careia reconstituirea s-ar face dupa Codul Muncii, Legea 53/2003, articolul 296, alin. 1-2, respectiv:
,,Art. 296
(1) Vechimea în munca stabilita pâna la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea în munca stabilita pâna la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.”
Va rog ca daca care aveti cunostiinta despre alte modalitati de rezolvare, de spete privind o eventuala rezolvare in instanta, sa faceti publice aceste probleme, astfel incat camarazii sa isi poata recupera banii de care am fost deposedati in mod nedrept, aceasta si cu sprijinul celor care ne-au fost colegi si inca mai sunt in activitate. Daca nu veti considera necesar sa faceti publice, respectivele demersuri, dati un mesaj pe adresa mea (lintoiu_ion@yahoo.com).
Sunt dispus sa fac inventarierea acestor probleme, urmand ca ulterior cineva abilitat sa ceara institutiilor statale, in cazul in care nu se poate altfel, reglementarea lor.
Cu adanca consideratiune,
Lt.col. (r) Ion LINTOIU,,
vineri, 28 iunie 2013
La un an de primarit, edilul Caracalului, d-l Eduard Ciocăzanu, se destainuie
Intr-un cotidian local, Linia Intai, actualul primar al municipiului Caracal face o radiografie a activitatii autoritatilor administratiei locale.
Iata pe scurt mesajul acestuia unul , in opinia mea, destul de optimist:
Moștenirea grea pe care primarul Eduard Ciocăzanu a primit-o în „dar” de la fosta administratie
-o „gaură” de peste 500 miliarde de lei vechi;
-fosta administrație caracaleană a refuzat, cu obstinație, ca municipiul să fie membru cu drepturi depline în Asociația Intercomunitară Oltul, pierzând astfel peste 27 de milioane de euro, bani care puteau fi investiți în acest domeniu;
-conturile primăriei au fost blocate, la un moment dat, iar Compania Gaz de France i-a dat noii administrații un ultimatum, pentru achitarea unei datorii de 51 miliarde lei vechi. Mai mult, unele companii pretindeau bani foarte mulți pe lucrări nefăcute sau pe lucrări făcute anapoda...
,,Municipiul Caracal își va recăpăta prestigiul și nobletea de odinioară,,
-Eduard Ciocăzanu, dimpreună cu echipa sa, a întreprins demersurile juridice legale pentru deblocarea conturilor, reușind apoi să achită datoriile istorice către Gaz de France;
- a asigurarat furnizarea apei catre populatie, 24 de ore din 24;
-a avut in vedere salubrizarea municipiului ( operațiunile de deszăpezire, de curățenie și de ridicare a gunoaielor menajere ) cu costuri mai mici si de o calitate net superioara;
-s-au montat centrale termice de furnizare a căldurii, în instituțiile subordonate primăriei;
-s-au depus proiecte serioase pentru modernizarea Caracalului, cu privire la extinderea rețelelor de apă și canal, astăzi această operațiune fiind în plin proces de realizare, pe mai multe străzi: Aleea Carpați, Str. Viilor, Str. Bistriței, Str. Doamna Stanca, Str. Maior Crantea, Str. Mărăști (etapa I) și Str. Nicolae Grigorescu;
„În prezent, 30-40% din suprafata municipiului este acoperită de canalizare. Eu zic că, după atragerea fondurilor europene, vom termina și, în 2020, tot orașul va fi canalizat”, declară edilul municipului;
-din luna aprilie 2013, Caracalul a devenit membru cu drepturi depline în Asociația Intercomunitară Oltul , fapt care-i permite să acceseze fonduri europene;
-,, Parcul Poroineanu este capodopera municipalitătii și piesa etalon pentru toti caracalenii. Vom dezvolta, în special, zona de agrement. Vom decolmata lacul și vom pune hidrobiciclete. Vom face terenuri de sport și alte amenajări sportive, pe baza unor studii, finantate de Ministerul Mediului. Am asfaltat deja o parte dintre alei și am făcut instalatii ornamentale de iluminare. Locurile de joacă pentru copii sunt în atentia noastră. Vom instala tobogane, poduri de lemn și alte accesorii moderne pentru joaca prichindeilor”-sustine actualul primar;
-se are in vedere anveloparea blocurilor, modernizarea centrului medico-social și a unor unități de învățământ;
-s-au luat masuri pentru ridicarea nivelului siguranței cetățenilor care a fost realizată prin montarea de camere video, de înaltă fidelitate, în punctele cheie din Caracal.;
-s-au început modernizarea pieței, fluidizarea circulației, în centru și în zona HCC, prin construcția unui sens giratoriu, în zona pieței centrale; a crescut astfel numărul de parcări, fapt care a permis lărgirea arterelor de circulație, creșterea în suprafață a spațiilor verzi și a locurilor de joacă ;
-in ceea ce privește domeniul cultural, noua administrație a dat un alt sens festivalului de teatru de la Caracal, semnând un proiect comun cu mișcarea de rezistență, condusă de Marius Tucă. Luna mai a acestui an avea să fie luna teatrului românesc, festivalul de teatru din Caracal reunind pe cei mai mari actori ai României;
Edilul precizeaza ca noul director al Centrului Cultural, Florin Teodorescu, va încheia parteneriate între institutiile de cultură și cele din învătământ, astfel încât elevii din Caracal să fie pătrunși de acel patriotism local, să fie mândri că trăiesc în acest municipiu de traditie;
-există înțelegeri cu Ministerul Culturii pentru finanțarea lucrărilor de restaurare a cel puțin șase clădiri declarate monumente istorice (Policlinica Militară, Muzeul Romanațiului, Casa Nicolae Titulescu, Bibluioteca „Virgil Carianopol”, Casa „Negru Vodă”, Casa din strada Plevnei nr. 1 și Casa Iancu Jianu);
- până la finele anului, se vor finaliza restaurarea altor două monumente istorice: Casa Hagiescu și Muzeul Iancu Jianu;
-au început modernizările pentru Teatrul de Vară și pentru Centrul de Zi „Cristina”.
Incheiere
,,Avem in plan mai multe proiecte pentru a reda demnitatea vechii capitale a Romanatiului, în folosul caracalenilor,,.
Eduard Ciocazanu
PS Daca lucrurile stau asa, si cam asa stau, fara indoiala ca este de apreciat si se cuvine ca autoritatile administratiei locale sa fie sustinute in proiectele lor.
Sigur ca eu as mai fi asteptat sa spuna ceva si despre atragerea unor oameni de afaceri interesaţi de realizarea unor investiţii locale si carora sa le acorde ceva facilităţi fiscale, tintind astfel macar o timida revigorare economica a orasului.
Din pacate nu a facut-o cu acest prilej dar nu este exclus, ca acesta sa ne ofere vreo surpriza placuta si in acest sens !
Iata pe scurt mesajul acestuia unul , in opinia mea, destul de optimist:
Moștenirea grea pe care primarul Eduard Ciocăzanu a primit-o în „dar” de la fosta administratie
-o „gaură” de peste 500 miliarde de lei vechi;
-fosta administrație caracaleană a refuzat, cu obstinație, ca municipiul să fie membru cu drepturi depline în Asociația Intercomunitară Oltul, pierzând astfel peste 27 de milioane de euro, bani care puteau fi investiți în acest domeniu;
-conturile primăriei au fost blocate, la un moment dat, iar Compania Gaz de France i-a dat noii administrații un ultimatum, pentru achitarea unei datorii de 51 miliarde lei vechi. Mai mult, unele companii pretindeau bani foarte mulți pe lucrări nefăcute sau pe lucrări făcute anapoda...
,,Municipiul Caracal își va recăpăta prestigiul și nobletea de odinioară,,
-Eduard Ciocăzanu, dimpreună cu echipa sa, a întreprins demersurile juridice legale pentru deblocarea conturilor, reușind apoi să achită datoriile istorice către Gaz de France;
- a asigurarat furnizarea apei catre populatie, 24 de ore din 24;
-a avut in vedere salubrizarea municipiului ( operațiunile de deszăpezire, de curățenie și de ridicare a gunoaielor menajere ) cu costuri mai mici si de o calitate net superioara;
-s-au montat centrale termice de furnizare a căldurii, în instituțiile subordonate primăriei;
-s-au depus proiecte serioase pentru modernizarea Caracalului, cu privire la extinderea rețelelor de apă și canal, astăzi această operațiune fiind în plin proces de realizare, pe mai multe străzi: Aleea Carpați, Str. Viilor, Str. Bistriței, Str. Doamna Stanca, Str. Maior Crantea, Str. Mărăști (etapa I) și Str. Nicolae Grigorescu;
„În prezent, 30-40% din suprafata municipiului este acoperită de canalizare. Eu zic că, după atragerea fondurilor europene, vom termina și, în 2020, tot orașul va fi canalizat”, declară edilul municipului;
-din luna aprilie 2013, Caracalul a devenit membru cu drepturi depline în Asociația Intercomunitară Oltul , fapt care-i permite să acceseze fonduri europene;
-,, Parcul Poroineanu este capodopera municipalitătii și piesa etalon pentru toti caracalenii. Vom dezvolta, în special, zona de agrement. Vom decolmata lacul și vom pune hidrobiciclete. Vom face terenuri de sport și alte amenajări sportive, pe baza unor studii, finantate de Ministerul Mediului. Am asfaltat deja o parte dintre alei și am făcut instalatii ornamentale de iluminare. Locurile de joacă pentru copii sunt în atentia noastră. Vom instala tobogane, poduri de lemn și alte accesorii moderne pentru joaca prichindeilor”-sustine actualul primar;
-se are in vedere anveloparea blocurilor, modernizarea centrului medico-social și a unor unități de învățământ;
-s-au luat masuri pentru ridicarea nivelului siguranței cetățenilor care a fost realizată prin montarea de camere video, de înaltă fidelitate, în punctele cheie din Caracal.;
-s-au început modernizarea pieței, fluidizarea circulației, în centru și în zona HCC, prin construcția unui sens giratoriu, în zona pieței centrale; a crescut astfel numărul de parcări, fapt care a permis lărgirea arterelor de circulație, creșterea în suprafață a spațiilor verzi și a locurilor de joacă ;
-in ceea ce privește domeniul cultural, noua administrație a dat un alt sens festivalului de teatru de la Caracal, semnând un proiect comun cu mișcarea de rezistență, condusă de Marius Tucă. Luna mai a acestui an avea să fie luna teatrului românesc, festivalul de teatru din Caracal reunind pe cei mai mari actori ai României;
Edilul precizeaza ca noul director al Centrului Cultural, Florin Teodorescu, va încheia parteneriate între institutiile de cultură și cele din învătământ, astfel încât elevii din Caracal să fie pătrunși de acel patriotism local, să fie mândri că trăiesc în acest municipiu de traditie;
-există înțelegeri cu Ministerul Culturii pentru finanțarea lucrărilor de restaurare a cel puțin șase clădiri declarate monumente istorice (Policlinica Militară, Muzeul Romanațiului, Casa Nicolae Titulescu, Bibluioteca „Virgil Carianopol”, Casa „Negru Vodă”, Casa din strada Plevnei nr. 1 și Casa Iancu Jianu);
- până la finele anului, se vor finaliza restaurarea altor două monumente istorice: Casa Hagiescu și Muzeul Iancu Jianu;
-au început modernizările pentru Teatrul de Vară și pentru Centrul de Zi „Cristina”.
Incheiere
,,Avem in plan mai multe proiecte pentru a reda demnitatea vechii capitale a Romanatiului, în folosul caracalenilor,,.
Eduard Ciocazanu
PS Daca lucrurile stau asa, si cam asa stau, fara indoiala ca este de apreciat si se cuvine ca autoritatile administratiei locale sa fie sustinute in proiectele lor.
Sigur ca eu as mai fi asteptat sa spuna ceva si despre atragerea unor oameni de afaceri interesaţi de realizarea unor investiţii locale si carora sa le acorde ceva facilităţi fiscale, tintind astfel macar o timida revigorare economica a orasului.
Din pacate nu a facut-o cu acest prilej dar nu este exclus, ca acesta sa ne ofere vreo surpriza placuta si in acest sens !
joi, 27 iunie 2013
Interpelare in Parlamentul Romaniei
Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal
Autorul interpelării – prof. Ioan Ghişe, senator liberal de Braşov
INTERPELARE – "Privind restituirile fostelor proprietăţi ale GEG (grupului etnic german) către FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România) şi către alte grupări ale minorităţilor etnice"
Stimate domnule prim-ministru,
deputat Victor Ponta,
FDGR (Forumul democrat al germanilor din România) a fost recunoscut prin Decizia Judecătoriei Sibiu drept persoană juridică ce continuă juridic GEG (Grupul etnic german), organizaţie nazistă care a fost desfiinţată prin Decretul lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, la fel ca toate celelalte organizaţii naziste.
Acest Decret a fost obligaţia României faţă de Aliaţi prin Convenţia Armistiţiu din 1944 concretizată prin semnarea Tratatului de pace de la Paris între România şi Aliaţi la 7 feb. 1947.
Dacă România restitutie acum către FDGR un patrimoniu imobiliar care a aparţinut unei organizaţii naziste, GEG, desfiinţată prin lege în 1945, apare în mod logic întrebarea: "De ce nu s-a pus în recenta întâlnire de la Berlin, între cancelarul german şi premierul român, problema compensării datoriei de cliring din 1945 a Germaniei faţă de România cu averile restituite acum?".
Potrivit Legii 165 din 2013, confiscarea imobilelor în 1945 de către statul român NU a fost abuzivă şi atunci:
Care sunt CHELTUIELILE statului român pentru CHIRII ÎN IMBOBILELE RESTITUITE, dacă ACUM RESTITUIE proprietăţile imobiliare de miliarde de euro către FOŞTII PROPRIETARI, însă România nu îşi recuperează datoria confirmată a Germaniei faţă de România, creanţe estimate la nivelul a 16-18 miliarde de euro, în valută actualizată?
În ce anume concret constă câştigul României?
Bucureşti, 26 iunie 2013
Ioan Ghişe,
senator liberal de Braşov
sursa http://manifest-economic.blogspot.ro/
miercuri, 26 iunie 2013
CELE MAI IMPORTANTE AMENDAMENTE ADUSE CONSTITUTIEI
Dupa cum se stie, Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat modificările la viitoarea lege fundalemnală care ar urma să fie supusă votului popular, cel mai probabil, în toamnă. Votul final a fost dat în absenţa deputaţilor PDL şi PPDD.
Trebuie stiut si faptul ca acest proiect trebuie să aibă avizul Curţii Constituţionale, al Consiliului Legislativ si va fi văzut de Comisia Europeană şi de Comisia de la Veneţia - , după care, în toamnă, va reveni în plen, prima dată în Senat.
Iata care sunt celemai importante amendamente asumate de Comisia de revizuire a Constituţiei :
Art 1.
Forma actuală
România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Forma modificată sau amendată
ALINEAT NOU: România recunoaşte rolul istoric, în constituirea şi modernizarea statului român, al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei â Regale si al minorităţilor naţionale.
Art.3 (3)
Forma actuală
Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.
Forma modificată sau amendată
REGLEMENTEAZÂ REGIUNILE: Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe, judeţe şi regiuni.
Art. 12(1)
Forma actuală
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Forma modificată sau amendată
STEMA APARE PE STEAG: Drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării. Culorile sunt aşezate vertical, în ordineaurmătoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Art. 30 (7)
Forma actuală
Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
Forma modificată sau amendată
PROFANAREA DRAPELULUI, INTERZISÂ: Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii,profanarea drapelului naţional, îndemnul la război deagresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă,incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
Art. 44 (1)
Forma actuală
Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
Forma modificată sau amendată
MODIFICAT: Dreptul de proprietate, precum şi creanţele împotriva statului, sunt garantate. Creanţele împotriva statului au acelaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale, încondiţiile legii.
Art. 52 (3)
Forma actuală
Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.
Forma modificată sau amendată
MODIFICAT: Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciilecauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii, inclusiv în ceea ce priveşte magistraţii care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau prin gravă neglijenţă. Statul exercită dreptul de regres, în condiţiile legii.
Art 62 (3)
Forma actuală
Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.
Forma modificată sau amendată
MAXIMUM 300 DE DEPUTAŢI: Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri. Numărul deputaţilor nu poate fi mai mare de 300. La acest număr se adaugă reprezentanţii minorităţilor naţionale.
Art. 64 (4)
Forma actuală
Fiecare Cameră îşi constituie comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă sau alte comisii speciale. Camerele îşi pot constitui comisii comune.
Forma modificată sau amendată
ALINEAT NOU: Orice persoană de drept public, orice persoană juridică privată şi orice persoană fizică are obligaţia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, după caz, înfaţa unei comisii parlamentare, în urma invitaţiei scrise primite din partea acesteia, cu respectarea principiuluiseparaţiei puterilor în stat. Activitatea comisiei parlamentare nu se poate substitui organelor judiciar.
Art.70 (2)
Forma actuală
Calitatea de deputat sau de senator încetează la data întrunirii legale a Camerelor nou alese sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate ori de deces.
Forma modificată sau amendată
TRASEISMUL ESTE PEDEPSIT: Calitatea de deputat sau de senator încetează: a) la data întrunirii legale a Camerelor nou alese; b) în caz de demisie; c) în caz de pierdere a drepturilor electorale; d) în caz de incompatibilitate; e) la data demisiei din partidul politic sau formaţiunea politică din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii acestuia într-un alt partid politic sau o altă formaţiune politică; g) în caz de deces.
Art.80 (1)
Forma actuală
Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
Forma modificată sau amendată
MODIFICAT: Preşedintele României este şeful statului,reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării
A 83(1)
Forma actuală
Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
Forma modificată sau amendată
MANDAT DE 4 ANI: Mandatul Preşedintelui României este de 4 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
Art.83.- (1 3)
Forma actuală
În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
Forma modificată sau amendată
RESTRâNGE ATRIBUTELE PREŞEDINTELUI: În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. Preşedintele României nu poate refuza propunerea primului-ministru de revocare şi numire a unor membri ai Guvernului.
ART. 89 (1)
Forma actuală
După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
Forma modificată sau amendată
PARLEMENTUL, DIZOLVAT MAI UŞOR: După consultarea preşedinilor celor două Camere şi a preşedinilor partidelor, formaţiunilor sau alianţelor politice parlamentare Preşedintele Românieidizolvă Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru învestitura Guvernului, în termen de 30 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea cel puţin a unei
solicitări de învestitură. Preşedintele dizolvă Parlamentul dacă ohotărâre în acest sens este adoptată cu votul a două treimi dintre membrii fiecărei Camere.
Art.95 (1)
Forma actuală
În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.
Forma modificată sau amendată
INTRODUCE UN ALINIAT NOU: (4) Dacă referendumul de demitere din funcţie est e valid, dar propunerea de demitere nu întruneşte omajoritate de 50% plus unu din voturile valabil exprimate, Parlamentul va fi dizolvat, urmând ca, în termen de 45 de zile calendaristice, să se organizeze alegeri parlamentare anticipate.
ART 103 (1)
Forma actuală
Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
Forma modificată sau amendată
ALINIAT NOU: În cazul în care cel de-al treilea candidat la funcţia de prim-ministru îi depune mandatul, nu seprezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere, Preşedintele va dizolva Parlamentul.
Art 112(2)
Forma actuală
Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.
Forma modificată sau amendată
MINIŞTRI DEMIŞI: Ministrul a cărui revocare a fost solicitată prin intermediul unei moţiuni simple, adoptate de către cele douăCamere ale Parlamentului, va fi revocat din funcţie la propunerea primului-ministru.
ARTICOLUL 113(1)
Forma actuală
Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Forma modificată sau amendată
ALINIAT NOU: Semnatarii moţiunii de cenzură vor propune numele unei persoane drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar aceasta va fi însărcinată de către Preşedinte cu formarea noului Guvern în cazul în care moţiunea de cenzură este adoptată.
sursa :http://www.zf.ro/politica/care-sunt-cele-mai-importante-amendamente-aduse-viitoarei-constitutii-10987518
PS
Fara indoiala, unele dintre amendamentele propuse sunt extrem de binevenite. Numai ca este evident ca asupra unora trebuie sa ne aplecam ceva mai mult, pentru a fi siguri ca acestea vizeaza, exclusiv , interesul majoritatii.
Astfel :
Dincolo de faptul ca se vorbeste despre o stema a Romaniei de care nu avem niciun habar, spre exemplu, specialistii atrag atentia asupra faptului ca deja se face o abatere grava de la un articol al actualei Constitutii, articolul 2, paragraful 1, care spune că suveranitatea aparţine poporului care o exercită prin referendum.
Desi nu sunt nici pe departe un sustinator al deciziei reiesite dupa referendum, regula spune ca majoritatea este suverana. Chiar daca, cel mai probabil, s-a votat emotional, chestie speculata de initiatorul referendmului...
Or, chiar si in aceste conditii , insistandu-se de catre actuala majoritate ca ,,a fost vorba de un referendum consultativ,, de fapt se induce o speculatie ordinara . A veni apoi cu justificarea ca ,, noi, cei din USL, am candidat spunând foarte clar că vrem să modificăm Constituţia, dar păstrăm Parlament bicameral, oamenii ne-au dat votul, si vom vedea după aceea” este grotesc, este rusinos...
Referendumul a stabilit clar : 300 de parlamentari şi o cameră si numai această variantă trebuie să fie în Constituţie !
POPORUL ESTE SI TREBUIE SA RAMANA SUVERAN!
In alta ordine de idei, poate ar trebui sa analizam si daca nu cumva ar trebui eliminata imunitatea parlamentara care ar trebui să funcţioneze doar pentru declaraţiile politice.
Chiar si ideea coborârii cvorumului pentru refendum la 30 la sută trebuie cantarita cu multa atentie in acest moment, aceasta, fiind una potential generatoare de mari probleme... Intreb si eu, acest prag poate fi utilizat chiar in orice situatie in care poporul ar putea fi consultat ?! Ma indoiesc...
Ce sa mai spun ca mi se pare curios ca autorii amendamentelor de mai sus nu au dat nicio importanta propunerii opozitiei de a fi eliminat din articolul 44 din Constituţie a alineatului 8, care prevede prezumţia de dobândire licită a averii.
Se vrea,ori ba, confiscarea averilor dobândite ilegal ?! Daca articolul nu poate fi modificat, gasiti solutia confiscrilor si, musai, treceti-o in Constitutie. De ce ? Macar pentru faptul ca de aceasta nu va puteti batea joc, chiar asa de usor...
Apoi, amendamentul: „calitatea de senator sau deputat încetează la data demisiei din partidul sau formaţiunea politică din partea căruia a fost ales la data înscrierii acestuia într-un alt partid politic sau formaţiune politic" desi, teoretic, ar trebui sa fie sustinut fara rezerve, pana la urma acesta nu vizeaza decat sa faca din acesti alesi niste prizonieri ai formatiunilor politice care formatiuni, de cele mai multe ori, au o cu totul alta agenda de lucru decat cea care ar trebui sa vizeze, exclusiv, interesele alegatorilor...Desigur, trebuie vazut cum se poate taxa rapid aceasta migratie de catre alegatori, dar nu de catre partide...
In raport cu modul in care se prezinta actuala clasa politica, imi da fiori chiar si propunerea care prevede că Parlamentul numeşte sau alege, după caz, Avocatul Poporului şi directorii Serviciului Român de Informatii și Serviciului de Informatii Externe...S-a dovedit cu varf si indesat ca noi nu mai avem , demult, institutii ale statului ci...ale partidelor.
In final, recunosc ca, fiind, mai degraba, un mic nationalist, ma sacaie si propunerea ca unele prerogative ale BNR pot fi transferate la Banca Centrală Europeană, odată cu procesul de aderare la zona euro...O fi de bine in conditiile in care stam in ante-antecamera UE de ceva ani, desi suntem membri ai acesteia?!
Trebuie stiut si faptul ca acest proiect trebuie să aibă avizul Curţii Constituţionale, al Consiliului Legislativ si va fi văzut de Comisia Europeană şi de Comisia de la Veneţia - , după care, în toamnă, va reveni în plen, prima dată în Senat.
Iata care sunt celemai importante amendamente asumate de Comisia de revizuire a Constituţiei :
Art 1.
Forma actuală
România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Forma modificată sau amendată
ALINEAT NOU: România recunoaşte rolul istoric, în constituirea şi modernizarea statului român, al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte religioase recunoscute de lege, al Casei â Regale si al minorităţilor naţionale.
Art.3 (3)
Forma actuală
Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.
Forma modificată sau amendată
REGLEMENTEAZÂ REGIUNILE: Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe, judeţe şi regiuni.
Art. 12(1)
Forma actuală
Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Forma modificată sau amendată
STEMA APARE PE STEAG: Drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării. Culorile sunt aşezate vertical, în ordineaurmătoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
Art. 30 (7)
Forma actuală
Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
Forma modificată sau amendată
PROFANAREA DRAPELULUI, INTERZISÂ: Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii,profanarea drapelului naţional, îndemnul la război deagresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă,incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
Art. 44 (1)
Forma actuală
Dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate. Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege.
Forma modificată sau amendată
MODIFICAT: Dreptul de proprietate, precum şi creanţele împotriva statului, sunt garantate. Creanţele împotriva statului au acelaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale, încondiţiile legii.
Art. 52 (3)
Forma actuală
Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.
Forma modificată sau amendată
MODIFICAT: Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciilecauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii, inclusiv în ceea ce priveşte magistraţii care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau prin gravă neglijenţă. Statul exercită dreptul de regres, în condiţiile legii.
Art 62 (3)
Forma actuală
Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.
Forma modificată sau amendată
MAXIMUM 300 DE DEPUTAŢI: Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri. Numărul deputaţilor nu poate fi mai mare de 300. La acest număr se adaugă reprezentanţii minorităţilor naţionale.
Art. 64 (4)
Forma actuală
Fiecare Cameră îşi constituie comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă sau alte comisii speciale. Camerele îşi pot constitui comisii comune.
Forma modificată sau amendată
ALINEAT NOU: Orice persoană de drept public, orice persoană juridică privată şi orice persoană fizică are obligaţia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, după caz, înfaţa unei comisii parlamentare, în urma invitaţiei scrise primite din partea acesteia, cu respectarea principiuluiseparaţiei puterilor în stat. Activitatea comisiei parlamentare nu se poate substitui organelor judiciar.
Art.70 (2)
Forma actuală
Calitatea de deputat sau de senator încetează la data întrunirii legale a Camerelor nou alese sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate ori de deces.
Forma modificată sau amendată
TRASEISMUL ESTE PEDEPSIT: Calitatea de deputat sau de senator încetează: a) la data întrunirii legale a Camerelor nou alese; b) în caz de demisie; c) în caz de pierdere a drepturilor electorale; d) în caz de incompatibilitate; e) la data demisiei din partidul politic sau formaţiunea politică din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii acestuia într-un alt partid politic sau o altă formaţiune politică; g) în caz de deces.
Art.80 (1)
Forma actuală
Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
Forma modificată sau amendată
MODIFICAT: Preşedintele României este şeful statului,reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării
A 83(1)
Forma actuală
Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
Forma modificată sau amendată
MANDAT DE 4 ANI: Mandatul Preşedintelui României este de 4 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
Art.83.- (1 3)
Forma actuală
În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
Forma modificată sau amendată
RESTRâNGE ATRIBUTELE PREŞEDINTELUI: În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. Preşedintele României nu poate refuza propunerea primului-ministru de revocare şi numire a unor membri ai Guvernului.
ART. 89 (1)
Forma actuală
După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
Forma modificată sau amendată
PARLEMENTUL, DIZOLVAT MAI UŞOR: După consultarea preşedinilor celor două Camere şi a preşedinilor partidelor, formaţiunilor sau alianţelor politice parlamentare Preşedintele Românieidizolvă Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru învestitura Guvernului, în termen de 30 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea cel puţin a unei
solicitări de învestitură. Preşedintele dizolvă Parlamentul dacă ohotărâre în acest sens este adoptată cu votul a două treimi dintre membrii fiecărei Camere.
Art.95 (1)
Forma actuală
În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.
Forma modificată sau amendată
INTRODUCE UN ALINIAT NOU: (4) Dacă referendumul de demitere din funcţie est e valid, dar propunerea de demitere nu întruneşte omajoritate de 50% plus unu din voturile valabil exprimate, Parlamentul va fi dizolvat, urmând ca, în termen de 45 de zile calendaristice, să se organizeze alegeri parlamentare anticipate.
ART 103 (1)
Forma actuală
Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
Forma modificată sau amendată
ALINIAT NOU: În cazul în care cel de-al treilea candidat la funcţia de prim-ministru îi depune mandatul, nu seprezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere, Preşedintele va dizolva Parlamentul.
Art 112(2)
Forma actuală
Camera Deputaţilor sau Senatul poate adopta o moţiune simplă prin care să-şi exprime poziţia cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.
Forma modificată sau amendată
MINIŞTRI DEMIŞI: Ministrul a cărui revocare a fost solicitată prin intermediul unei moţiuni simple, adoptate de către cele douăCamere ale Parlamentului, va fi revocat din funcţie la propunerea primului-ministru.
ARTICOLUL 113(1)
Forma actuală
Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Forma modificată sau amendată
ALINIAT NOU: Semnatarii moţiunii de cenzură vor propune numele unei persoane drept candidat pentru funcţia de prim-ministru, iar aceasta va fi însărcinată de către Preşedinte cu formarea noului Guvern în cazul în care moţiunea de cenzură este adoptată.
sursa :http://www.zf.ro/politica/care-sunt-cele-mai-importante-amendamente-aduse-viitoarei-constitutii-10987518
PS
Fara indoiala, unele dintre amendamentele propuse sunt extrem de binevenite. Numai ca este evident ca asupra unora trebuie sa ne aplecam ceva mai mult, pentru a fi siguri ca acestea vizeaza, exclusiv , interesul majoritatii.
Astfel :
Dincolo de faptul ca se vorbeste despre o stema a Romaniei de care nu avem niciun habar, spre exemplu, specialistii atrag atentia asupra faptului ca deja se face o abatere grava de la un articol al actualei Constitutii, articolul 2, paragraful 1, care spune că suveranitatea aparţine poporului care o exercită prin referendum.
Desi nu sunt nici pe departe un sustinator al deciziei reiesite dupa referendum, regula spune ca majoritatea este suverana. Chiar daca, cel mai probabil, s-a votat emotional, chestie speculata de initiatorul referendmului...
Or, chiar si in aceste conditii , insistandu-se de catre actuala majoritate ca ,,a fost vorba de un referendum consultativ,, de fapt se induce o speculatie ordinara . A veni apoi cu justificarea ca ,, noi, cei din USL, am candidat spunând foarte clar că vrem să modificăm Constituţia, dar păstrăm Parlament bicameral, oamenii ne-au dat votul, si vom vedea după aceea” este grotesc, este rusinos...
Referendumul a stabilit clar : 300 de parlamentari şi o cameră si numai această variantă trebuie să fie în Constituţie !
POPORUL ESTE SI TREBUIE SA RAMANA SUVERAN!
In alta ordine de idei, poate ar trebui sa analizam si daca nu cumva ar trebui eliminata imunitatea parlamentara care ar trebui să funcţioneze doar pentru declaraţiile politice.
Chiar si ideea coborârii cvorumului pentru refendum la 30 la sută trebuie cantarita cu multa atentie in acest moment, aceasta, fiind una potential generatoare de mari probleme... Intreb si eu, acest prag poate fi utilizat chiar in orice situatie in care poporul ar putea fi consultat ?! Ma indoiesc...
Ce sa mai spun ca mi se pare curios ca autorii amendamentelor de mai sus nu au dat nicio importanta propunerii opozitiei de a fi eliminat din articolul 44 din Constituţie a alineatului 8, care prevede prezumţia de dobândire licită a averii.
Se vrea,ori ba, confiscarea averilor dobândite ilegal ?! Daca articolul nu poate fi modificat, gasiti solutia confiscrilor si, musai, treceti-o in Constitutie. De ce ? Macar pentru faptul ca de aceasta nu va puteti batea joc, chiar asa de usor...
Apoi, amendamentul: „calitatea de senator sau deputat încetează la data demisiei din partidul sau formaţiunea politică din partea căruia a fost ales la data înscrierii acestuia într-un alt partid politic sau formaţiune politic" desi, teoretic, ar trebui sa fie sustinut fara rezerve, pana la urma acesta nu vizeaza decat sa faca din acesti alesi niste prizonieri ai formatiunilor politice care formatiuni, de cele mai multe ori, au o cu totul alta agenda de lucru decat cea care ar trebui sa vizeze, exclusiv, interesele alegatorilor...Desigur, trebuie vazut cum se poate taxa rapid aceasta migratie de catre alegatori, dar nu de catre partide...
In raport cu modul in care se prezinta actuala clasa politica, imi da fiori chiar si propunerea care prevede că Parlamentul numeşte sau alege, după caz, Avocatul Poporului şi directorii Serviciului Român de Informatii și Serviciului de Informatii Externe...S-a dovedit cu varf si indesat ca noi nu mai avem , demult, institutii ale statului ci...ale partidelor.
In final, recunosc ca, fiind, mai degraba, un mic nationalist, ma sacaie si propunerea ca unele prerogative ale BNR pot fi transferate la Banca Centrală Europeană, odată cu procesul de aderare la zona euro...O fi de bine in conditiile in care stam in ante-antecamera UE de ceva ani, desi suntem membri ai acesteia?!
marți, 25 iunie 2013
CAPITALISMUL ROMANESC SE PLATESTE SCUMP...
Muncipalitatea a depus la Tribunalul Hunedoara la începutul lunii iunie o cerere intrare în insolvenţă, dat fiind că datoriile depăşesc valoarea bugetului local. Aninoasa este primul oraş din România care demarează o asemenea procedură.
"Gradul de îndatorare al Primăriei Aninoasa se apropie de 150%. Valoarea datoriilor, inclusiv un credit bancar, se ridică la 5,7 milioane lei, în condiţiile în care bugetul local pe acest an a fost stabilit la 4,2 milioane lei", a declarat viceprimarul localiăţtii, Adrian Albescu, citat de gandul.info . Cea mai mare datorie a primariei este către BCR, de circa 800.000 de euro. Viceprimarul a mai menţionat că autorităţile locale vor depune la Tribunalul Hunedoara mai multe documente prin care primăria să obţina starea de insolvenţă şi să nu mai plăteasca penalităţi. Valoarea penalităţilor către BCR este de 1.500 de lei pe zi. Companiile de utilităţi nu vor mai putea debranşa municipalitatea de la apă, energie şi telefonie.
“Creditul a fost pentru a acoperi contribuţiile la investiţiile pe care le aveam în derulare. Obţinusem şi un an de graţie de la bancă. Dobânzile şi penalizările sunt mari…”, susţine fostul primar, Ilie Botgros, citat de casajurnalistului.ro, despre creditul de peste trei milioane de lei contractat în 2006 de la bancă, destinat investiţiior în infrastructură.
Tribunalul Hunedoara a dispus, luni, 17 iunie 2013, deschiderea procedurii de insolvenţă solicitată de Primăria Aninoasa, numind ca administrator judiciar SCP Tudor & Asociaţii SPRL, care va avea onorariu egal cu indemnizaţia lunară a primarului, majorată cu 30 la sută, potrivit Hunedoreanul. Termenul pentru continuarea procedurii de intrare în insolvenţă este 10 septembrie.
sursa http://www.businessmagazin.ro/actualitate/primul-oras-din-romania-care-da-faliment-11013718
PS O tremie dintre comunele din România - adică aproape 1.000 de unităţi administrative din totalul celor 2.861 de comune din România - se află în pragul falimentului, nu doar pentru că toate au luat credite şi nu le mai pot returna, ci pentru că nu mai au venituri şi nu mai au bani să funcţioneze - de fapt, unele, nu mai au bani nici pentru salariilor angajaţilor. Au contractat lucrări de investiţii şi nu mai pot plăti, furnizorii, la rândul lor, sunt plini de datorii şi nu mai pot păsui pe nimeni, drept urmare s-au adresat Justiţiei. Bani de salarii nu mai sunt, cu atât mai puţini bani pentru plata ajutoarelor sociale la care comunităţile sunt obligate, spune Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi (Dâmboviţa), preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, citat de Ziarul Financiar.
Oare care o fi averea fostilor edili care au impins lucrurile intr-acolo ?! Aveti impresia ca s-a schimbat ceva ? As ! Asa se intampla cand nimeni nu raspunde pentru nimic, atunci cand e vorba de administrarea brumei de averi a natiei...Exact ca-nainte !
"Gradul de îndatorare al Primăriei Aninoasa se apropie de 150%. Valoarea datoriilor, inclusiv un credit bancar, se ridică la 5,7 milioane lei, în condiţiile în care bugetul local pe acest an a fost stabilit la 4,2 milioane lei", a declarat viceprimarul localiăţtii, Adrian Albescu, citat de gandul.info . Cea mai mare datorie a primariei este către BCR, de circa 800.000 de euro. Viceprimarul a mai menţionat că autorităţile locale vor depune la Tribunalul Hunedoara mai multe documente prin care primăria să obţina starea de insolvenţă şi să nu mai plăteasca penalităţi. Valoarea penalităţilor către BCR este de 1.500 de lei pe zi. Companiile de utilităţi nu vor mai putea debranşa municipalitatea de la apă, energie şi telefonie.
“Creditul a fost pentru a acoperi contribuţiile la investiţiile pe care le aveam în derulare. Obţinusem şi un an de graţie de la bancă. Dobânzile şi penalizările sunt mari…”, susţine fostul primar, Ilie Botgros, citat de casajurnalistului.ro, despre creditul de peste trei milioane de lei contractat în 2006 de la bancă, destinat investiţiior în infrastructură.
Tribunalul Hunedoara a dispus, luni, 17 iunie 2013, deschiderea procedurii de insolvenţă solicitată de Primăria Aninoasa, numind ca administrator judiciar SCP Tudor & Asociaţii SPRL, care va avea onorariu egal cu indemnizaţia lunară a primarului, majorată cu 30 la sută, potrivit Hunedoreanul. Termenul pentru continuarea procedurii de intrare în insolvenţă este 10 septembrie.
sursa http://www.businessmagazin.ro/actualitate/primul-oras-din-romania-care-da-faliment-11013718
PS O tremie dintre comunele din România - adică aproape 1.000 de unităţi administrative din totalul celor 2.861 de comune din România - se află în pragul falimentului, nu doar pentru că toate au luat credite şi nu le mai pot returna, ci pentru că nu mai au venituri şi nu mai au bani să funcţioneze - de fapt, unele, nu mai au bani nici pentru salariilor angajaţilor. Au contractat lucrări de investiţii şi nu mai pot plăti, furnizorii, la rândul lor, sunt plini de datorii şi nu mai pot păsui pe nimeni, drept urmare s-au adresat Justiţiei. Bani de salarii nu mai sunt, cu atât mai puţini bani pentru plata ajutoarelor sociale la care comunităţile sunt obligate, spune Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi (Dâmboviţa), preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, citat de Ziarul Financiar.
Oare care o fi averea fostilor edili care au impins lucrurile intr-acolo ?! Aveti impresia ca s-a schimbat ceva ? As ! Asa se intampla cand nimeni nu raspunde pentru nimic, atunci cand e vorba de administrarea brumei de averi a natiei...Exact ca-nainte !
luni, 24 iunie 2013
NOUL ,, F 16,, SUBIECT DE BANC
O serie de glume pe seama avioanelor F16 face furori pe internet. Bancurile, postate de revista Kamikaze, prezintă reacțiile românilor față de achiziționarea celor 12 avioane F16 din Portugalia.
Oficial MApN: „Avioanele F16 luate din Portugalia ne pot apăra de eventualele atacuri ale ostrogotilor!“
Pentru a fenta taxele uriașe, MApN a luat în calcul varianta înmatriculării avioanelor F16 în Bulgaria.
Avioanele ca avioanele, le luăm ieftin. Problema este contractul de consultantă care ne va spune cum punem pe ele instalatii GPL.
Armata trage de timp cu achizitia, se teme ca nu cumva lui Băsescu, pe ultima sută de metri a carierei, să-i vină cheful să mai vândă o flotă.
Vanghelie: „M-am prins, F16 este 4×4, deci e cel mai bun la drumurile noastre“.
Dan Șova, încă în priză după succesul obținut în tranzacția cu Bechtel, a atras atentia că ar fi bine să securizăm contractul pentru achizitia de F16: să strângem încă de acum foarte multi bani pentru reziliere.
Tăranii de lângă Câmpia Turzii au ieșit din birt, revoltați: „Sperietoarele de ciori de pe câmp abia se obișnuiseră cu MIG-ul 21 Lancer, ce facem acum?“.
În Argeş au început deja să se elibereze carnete de pilot pe F16, împreună cu licenţe de explorare a gazelor de şist. Pe sest...
PS Ma rog, bancuri de incepatori...Scuzabile, cand te gandesti ca suntem la inceput...Ce-o fi cand o auzi Bula de el ?!
Merkel și Putin, contre pe marginea operelor furate de Armata Roșie
Angela Merkel s-a contrat cu Vladimir Putin cu ocazia inaugurării unei expoziții de artă la Muzeul Hermitage din Sankt-Petersburg. Cancelarul Germaniei i-a reproșat președintelui Vladimir Putin că printre obiectele expuse se află și artefacte furate de către Armata Roșie din Germania nazistă, potrivit The Telegraph.
În timpul inaugurării ce a avut loc vineri după-amiază, Angela Merkel și Putin au făcut schimburi reci de replici.
Cancelarul german a ținut să remarce că o parte dintre obiectele expuse au fost luate din Germania. Expoziția din Sankt-Petersburg, intitulată ”Epoca de bronz: O Europă fără frontiere”, include o celebră colecţie de obiecte de aur preistorice descoperite în anul 1913, în Brandenburg, Germania.
”Suntem foarte fericiţi să le putem vedea pe toate aici. Vom continua dialogul asupra tuturor aspectelor legate de bunurile de valoare aduse din Germania”, a afirmat Merkel.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului german a precizat că Merkel intenționa să ceară în discursul de la deschiderea expoziției, returnarea obiectelor de artă, în conformitate cu legislația internațională.
”Este o chestiune foarte sensibilă pentru societăţile civile din ambele ţări. Prin urmare, dacă vrem să înregistrăm progrese, nu ar trebui să amplificăm problema, ci să căutăm o modalitate de rezolvare a acesteia. Doar că acum nu prea este momentul iniţierii discuţiilor pe această temă”, a declarat la rândul său, Vladimir Putin.
sursa :http://www.dcnews.ro/2013/06/merkel-si-putin-contre-pe-marginea-operelor-furate-de-armata-rosie/
PS 1 Fratilor ziaristi, intamplarea cu pricina se produce la Muzeul Эрмитаж (Ermitaj) nu...Hermitage !?
PS 2 Asa merita o cucoana care se baga-n fatza , fie aceasta chiar si d-na Merkel ! Oare nu remarca si frau asta ca gaspadinul era preaocupat cu returnarea teaurului romanesc ?!
În timpul inaugurării ce a avut loc vineri după-amiază, Angela Merkel și Putin au făcut schimburi reci de replici.
Cancelarul german a ținut să remarce că o parte dintre obiectele expuse au fost luate din Germania. Expoziția din Sankt-Petersburg, intitulată ”Epoca de bronz: O Europă fără frontiere”, include o celebră colecţie de obiecte de aur preistorice descoperite în anul 1913, în Brandenburg, Germania.
”Suntem foarte fericiţi să le putem vedea pe toate aici. Vom continua dialogul asupra tuturor aspectelor legate de bunurile de valoare aduse din Germania”, a afirmat Merkel.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului german a precizat că Merkel intenționa să ceară în discursul de la deschiderea expoziției, returnarea obiectelor de artă, în conformitate cu legislația internațională.
”Este o chestiune foarte sensibilă pentru societăţile civile din ambele ţări. Prin urmare, dacă vrem să înregistrăm progrese, nu ar trebui să amplificăm problema, ci să căutăm o modalitate de rezolvare a acesteia. Doar că acum nu prea este momentul iniţierii discuţiilor pe această temă”, a declarat la rândul său, Vladimir Putin.
sursa :http://www.dcnews.ro/2013/06/merkel-si-putin-contre-pe-marginea-operelor-furate-de-armata-rosie/
PS 1 Fratilor ziaristi, intamplarea cu pricina se produce la Muzeul Эрмитаж (Ermitaj) nu...Hermitage !?
PS 2 Asa merita o cucoana care se baga-n fatza , fie aceasta chiar si d-na Merkel ! Oare nu remarca si frau asta ca gaspadinul era preaocupat cu returnarea teaurului romanesc ?!
duminică, 23 iunie 2013
PREOCUPARI SOCIALE ALE GUVERNULUI
Potrivit PL-x nr. 78/2013
,,Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.4/2013 pentru abrogarea
art.II din Legea nr.211/2012 privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.8/2011 pentru modificarea și completarea legislației cu privire la eliberarea, gestionarea și monitorizarea documentelor de călătorie
acordate pensionarilor, veteranilor de război și
vaduvelor de război,,
intrucat, pentru a
putea beneficia de reducerile acordate pe transportul intern, fiecarui pensionar, indiferent
de sistemul de pensii din care provine, precum si veteranilor de razboi si
vaduvelor veteranilor de razboi , prin
grija Ministerul Transporturilor si Ministerul
Muncii, pana la 31 dec 2014, li se vor elibera cate o legitimatie de transport
de tip card, personalizata cu numele si CNP-ul beneficiarului
guvernul intentioneaza sa permita circulatia cu actualele taloane
speciale de calatorie sau tichete de calatorie gratuite eliberate anual in acest sens,
doar pana la 01 01 2015.
vineri, 21 iunie 2013
OLTUL LA BARA ...
1.Marți, 18 iunie a.c, Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a fost prezent la Deveselu
„În urmă cu o lună și jumătate eram la Deveselu și eram nemulțumit complet de ce se întâmplă aici, de soluția adoptată pentru securizarea zonei, despre acest gard pe care îl vedeți și care astăzi arată foarte bine. Întorcându-mă la minister am dispus o analiză și am schimbat soluțiile tehnice, astfel încât investiția care se realizează aici, una dintre cele mai mari din România, să fie una de calitate și să satisfacă standardele NATO. În momentul de fată, deși am dispus reluarea lucrărilor și pe portiunile deja realizate, avansăm foarte bine, deși lucrăm cu forțe proprii, cu batalioanele noastre de geniu, astfel încât lucrările legate de securizarea zonei să se desfășoare conform graficului asumat. Avem chiar un avans de cinci luni”, a declarat ministrul Mircea Dușa.
2.Medicii din judeţ, pregătiţi să demisioneze în masă
Principalele revendicări sunt
-dublarea salariilor medicilor rezidenţi ;
-rectificarea bugetară care să permită finanţarea sistemului sanitar până la sfârşitul anului, contractele încheiate în luna mai lăsând din start neacoperit ultimul trimestru;
- trecerea personalului sanitar în rândul profesiilor liberale şi scoaterea din lista funcţionarilor publici;
- mai multă putere de decizie pentru Colegiul Medicilor, care în ultimii ani a ajuns simplu spectator la semnarea contractului-cadru sau la adoptarea deciziilor în consiliile de administraţie de la unităţile sanitare.
,,„Noi ne gândeam să înceapă de la coeficientul mediu, sau chiar minim, al salariului din uniunea Europeană. Dacă s-ar stabili slariul la 60 de milioane lei vechi, ar rămâne cu mai puţin de 1.000 euro. La un salariu maxim de 120 de milioane, pentru un medic primar, ar rămâne cu 80 de milioane, sub 2.000 euro. Şi ne întrebăm de ce pleacă medicii! ,,
3.Cand doi se bat ( ma rog...!) , al treilea castiga !
La Spitalul Municipal Caracal, unde la concursul pentru funcţia de manager organizat sa se tina pentru 18 iunie nu s-a mai prezentat niciun candidat, unitatea având, tot de marţi, un nou manager.
Medicul Cristian Conea, care se afla interimar la conducerea unităţii sanitare, şi-a înaintat, luni, demisia . Se pare, in urma unui telefon primit.... Concursul pentru postul de manager a rămas fără pretendenţi chiar înainte de susţinerea probelor. În cele din urmă s-a retras şi cel de-al doilea candidat înscris, Daniel Iordache.
Din toată întâmplarea a ieşit câştigător medicul Liviu Radu, numit, în cele din urmă, manager cu delegaţie. Managerul actual nu este tocmai străin de ce se întâmplă în această unitate sanitară, ocupând în trecut postul de director medical, la acea vreme făcând echipă cu managerul Nicu Vladu.
sursa circula pe net
„În urmă cu o lună și jumătate eram la Deveselu și eram nemulțumit complet de ce se întâmplă aici, de soluția adoptată pentru securizarea zonei, despre acest gard pe care îl vedeți și care astăzi arată foarte bine. Întorcându-mă la minister am dispus o analiză și am schimbat soluțiile tehnice, astfel încât investiția care se realizează aici, una dintre cele mai mari din România, să fie una de calitate și să satisfacă standardele NATO. În momentul de fată, deși am dispus reluarea lucrărilor și pe portiunile deja realizate, avansăm foarte bine, deși lucrăm cu forțe proprii, cu batalioanele noastre de geniu, astfel încât lucrările legate de securizarea zonei să se desfășoare conform graficului asumat. Avem chiar un avans de cinci luni”, a declarat ministrul Mircea Dușa.
2.Medicii din judeţ, pregătiţi să demisioneze în masă
Principalele revendicări sunt
-dublarea salariilor medicilor rezidenţi ;
-rectificarea bugetară care să permită finanţarea sistemului sanitar până la sfârşitul anului, contractele încheiate în luna mai lăsând din start neacoperit ultimul trimestru;
- trecerea personalului sanitar în rândul profesiilor liberale şi scoaterea din lista funcţionarilor publici;
- mai multă putere de decizie pentru Colegiul Medicilor, care în ultimii ani a ajuns simplu spectator la semnarea contractului-cadru sau la adoptarea deciziilor în consiliile de administraţie de la unităţile sanitare.
,,„Noi ne gândeam să înceapă de la coeficientul mediu, sau chiar minim, al salariului din uniunea Europeană. Dacă s-ar stabili slariul la 60 de milioane lei vechi, ar rămâne cu mai puţin de 1.000 euro. La un salariu maxim de 120 de milioane, pentru un medic primar, ar rămâne cu 80 de milioane, sub 2.000 euro. Şi ne întrebăm de ce pleacă medicii! ,,
3.Cand doi se bat ( ma rog...!) , al treilea castiga !
La Spitalul Municipal Caracal, unde la concursul pentru funcţia de manager organizat sa se tina pentru 18 iunie nu s-a mai prezentat niciun candidat, unitatea având, tot de marţi, un nou manager.
Medicul Cristian Conea, care se afla interimar la conducerea unităţii sanitare, şi-a înaintat, luni, demisia . Se pare, in urma unui telefon primit.... Concursul pentru postul de manager a rămas fără pretendenţi chiar înainte de susţinerea probelor. În cele din urmă s-a retras şi cel de-al doilea candidat înscris, Daniel Iordache.
Din toată întâmplarea a ieşit câştigător medicul Liviu Radu, numit, în cele din urmă, manager cu delegaţie. Managerul actual nu este tocmai străin de ce se întâmplă în această unitate sanitară, ocupând în trecut postul de director medical, la acea vreme făcând echipă cu managerul Nicu Vladu.
sursa circula pe net
DINSPRE ANCMRR
COMUNICAT nr. 20 din 21.06. 2013
Astăzi 21. 06. 2013, o delegație A.N.C.M.R.R. , formată din dl. Gl. (r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU, președintele Asociației, dl. Gl. lt. (r) Victor DUMITRESCU, prim – vicepreședinte, dl. Gl. (r) ing.Vasile DOMNU, vicepreședinte și dl. Gl. mr. (r) Vasile MOROIANU, consilier pentru resurse umane , a fost primită la M.Ap.N., de către dl. Vasile COSTEA – Secretar de stat pentru relatia cu parlamentul, informare publică și creșterea calitătii vietii personalului, însotit de dl. col. Nicolae Anghelescu – Șeful directiei calitatea vietii personalului precum și de dl. Gl. lt. dr. Ștefan DĂNILĂ – Șeful Statului Major General.
Întâlnirea cu dl. secretar de stat Vasile COSTEA s-a desfășurat într-o atmosferă camaraderească, de lucru, delegația A.N.C.M.R.R. transmițând mulțumiri acestuia pentru implicarea totală în promovarea în parlament a legii referitoare la repunerea în drepturile avute în luna decembrie 2010 a pensionarilor militari cu pensii diminuate, crearea mediului pentru finalizarea și aprobarea acestei legi în plenul Camerei Deputaților, într-o ședință extraordinară, în ziua de 18.06.2013.
De asemeni, delegația și-a exprimat încrederea că și președintele țării va promulga la timp această lege.
În semn de înaltă apreciere a contribuției la afirmarea rolului A.N.C.M.R.R. potrivit devizei „ PATRIE, ONOARE, DEMNITATE” , în numele Biroului Permanent Central, s-a conferit domnului Vasile COSTEA „ EMBLEMA DE ONOARE” a A.N.C.M.R.R.
La întâlnirea cu șeful Statului Major General, delegatia A.N.C.M.R.R. a reiterat problema promovării în grad a unor cadre militare în rezervă și în retragere, precum și eliminarea sintagmei „cadre militare în retragere” prin modificarea prevederilor Legii nr. 80/1995.
La aceste probleme s-a făcut cunoscut că, la nivelul M.Ap.N. funcționează un grup interdepartamental, coordonat de Direcția Management Resurse Umane, care elaborează proiectul Legii statutului personalului militar, ce va cuprinde și dispoziții statutare pentru cadrele militare care nu mai sunt în activitate.
Dorind a răsplăti meritele, in semn de apreciere pentru înaltul profesionalism cu care a slujit Forțele Aeriene, și a contribuției la afirmarea rolului A.N.C.M.R.R., Biroul Permanent Central a conferit „EMBLEMA DE ONOARE” Domnului Gl. lt. dr. Ștefan DĂNILĂ.
Președintele A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”
Gl. (r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU
sursa http://ancmrr.ro/comunicat-nr-20-din-21-06-2013/
Astăzi 21. 06. 2013, o delegație A.N.C.M.R.R. , formată din dl. Gl. (r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU, președintele Asociației, dl. Gl. lt. (r) Victor DUMITRESCU, prim – vicepreședinte, dl. Gl. (r) ing.Vasile DOMNU, vicepreședinte și dl. Gl. mr. (r) Vasile MOROIANU, consilier pentru resurse umane , a fost primită la M.Ap.N., de către dl. Vasile COSTEA – Secretar de stat pentru relatia cu parlamentul, informare publică și creșterea calitătii vietii personalului, însotit de dl. col. Nicolae Anghelescu – Șeful directiei calitatea vietii personalului precum și de dl. Gl. lt. dr. Ștefan DĂNILĂ – Șeful Statului Major General.
Întâlnirea cu dl. secretar de stat Vasile COSTEA s-a desfășurat într-o atmosferă camaraderească, de lucru, delegația A.N.C.M.R.R. transmițând mulțumiri acestuia pentru implicarea totală în promovarea în parlament a legii referitoare la repunerea în drepturile avute în luna decembrie 2010 a pensionarilor militari cu pensii diminuate, crearea mediului pentru finalizarea și aprobarea acestei legi în plenul Camerei Deputaților, într-o ședință extraordinară, în ziua de 18.06.2013.
De asemeni, delegația și-a exprimat încrederea că și președintele țării va promulga la timp această lege.
În semn de înaltă apreciere a contribuției la afirmarea rolului A.N.C.M.R.R. potrivit devizei „ PATRIE, ONOARE, DEMNITATE” , în numele Biroului Permanent Central, s-a conferit domnului Vasile COSTEA „ EMBLEMA DE ONOARE” a A.N.C.M.R.R.
La întâlnirea cu șeful Statului Major General, delegatia A.N.C.M.R.R. a reiterat problema promovării în grad a unor cadre militare în rezervă și în retragere, precum și eliminarea sintagmei „cadre militare în retragere” prin modificarea prevederilor Legii nr. 80/1995.
La aceste probleme s-a făcut cunoscut că, la nivelul M.Ap.N. funcționează un grup interdepartamental, coordonat de Direcția Management Resurse Umane, care elaborează proiectul Legii statutului personalului militar, ce va cuprinde și dispoziții statutare pentru cadrele militare care nu mai sunt în activitate.
Dorind a răsplăti meritele, in semn de apreciere pentru înaltul profesionalism cu care a slujit Forțele Aeriene, și a contribuției la afirmarea rolului A.N.C.M.R.R., Biroul Permanent Central a conferit „EMBLEMA DE ONOARE” Domnului Gl. lt. dr. Ștefan DĂNILĂ.
Președintele A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”
Gl. (r) prof. univ. dr. Mihai ILIESCU
sursa http://ancmrr.ro/comunicat-nr-20-din-21-06-2013/
SE DEZGHEATA APELE CE SEPARAU ANCMRR DE SCMD ?
Astazi, 20 iunie a.c., doua delegatii ale celor mai reprezentative asociatii ale militarilor rezervisti si in retragere ( ANCMRR si SCMD) si-au dat intalnire la sediul Guvernului, cu domnii: viceprim-ministru Gabriel Oprea, care a exprimat si pozitia domnului Mircea Dusa (ministrul Apararii Nationale, aflat in misiune), Radu Stroe – ministru de Interne si domnul secretar de stat, gl. Ilie Botos.
In ceea ce ma priveste, surpriza a venit in momentul in care cele doua delegatii si-au manifestat, cu aceast prilej, dorinta de a coopera, in interesul comun al militarilor/politistilor, nu numai intre ele ci si cu celelalte asociatii, uniuni ale militarilor/politistilor, activi sau in rezerva, din toate componentele sistemului national de aparare ! Sa fie intr-un ceas bun !
Ce s-a analizat cu aceasta ocazie :
1. Necesitatea ca Legea sa fie promulgata pana la sfarsitul acestei luni deoarece, in contextual actual al noilor decizii de revizuire, incepand cu data de 15 iulie si pana la sfarsitul anului, majoritatea rezervistilor nu numai ca nu vor ridica un leu din pensia lunara dar va trebui sa aduca de acasa sume considerabile pentru a acoperi impunerea pe 30 de luni din urma. In acest context, s-a adresat respectuoasa rugaminte catre premierul Romaniei de a supune atentiei domnului Presedinte, ca promulgarea in regim de urgenta a noii legi este o necesitate;
2.Problema adoptarii in urgenta a PLX 109/2012, de restituire, pentru toti pensionarii Romaniei, a dreptului constitutional nelimitat la munca;
3.Urgentarea procedurilor de promovare a Legii pensiilor militare de stat, in masura sa redea nu numai celor iesiti in rezerva inainte de 01 ianuarie 2011, cat si, mai ales, celor trecuti in rezerva de atunci incoace, drepturile inerente profesiei de militar/politist, in conformitate cu legislatia statelor membre UE si NATO;
4.Identificarea solutiilor necesare pentru reincadrare in Ministerul de Interne, atat a cadrelor tinere disponibilizate in perioada 2011 – inceputul lui 2012 din MI, cat si a profesinistilor din M.Ap.N. angajati pe baza de contract si disponibilizati la 45 de ani fara drepturi.
Cele doua delegatii au primit din partea domnului premier Victor Ponta care s-a alaturat discutiilor intre timp, a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea (in nume personal si in numele domnului ministru Mircea Dusa), a domnului ministru Radu Stroe, asigurarea ca se va avea in vedere ca, atat militarilor cat si altor categorii socio-profesionale nedreptatite, sa li se faca toate reparatiile promise.
In ceea ce ma priveste, surpriza a venit in momentul in care cele doua delegatii si-au manifestat, cu aceast prilej, dorinta de a coopera, in interesul comun al militarilor/politistilor, nu numai intre ele ci si cu celelalte asociatii, uniuni ale militarilor/politistilor, activi sau in rezerva, din toate componentele sistemului national de aparare ! Sa fie intr-un ceas bun !
Ce s-a analizat cu aceasta ocazie :
1. Necesitatea ca Legea sa fie promulgata pana la sfarsitul acestei luni deoarece, in contextual actual al noilor decizii de revizuire, incepand cu data de 15 iulie si pana la sfarsitul anului, majoritatea rezervistilor nu numai ca nu vor ridica un leu din pensia lunara dar va trebui sa aduca de acasa sume considerabile pentru a acoperi impunerea pe 30 de luni din urma. In acest context, s-a adresat respectuoasa rugaminte catre premierul Romaniei de a supune atentiei domnului Presedinte, ca promulgarea in regim de urgenta a noii legi este o necesitate;
2.Problema adoptarii in urgenta a PLX 109/2012, de restituire, pentru toti pensionarii Romaniei, a dreptului constitutional nelimitat la munca;
3.Urgentarea procedurilor de promovare a Legii pensiilor militare de stat, in masura sa redea nu numai celor iesiti in rezerva inainte de 01 ianuarie 2011, cat si, mai ales, celor trecuti in rezerva de atunci incoace, drepturile inerente profesiei de militar/politist, in conformitate cu legislatia statelor membre UE si NATO;
4.Identificarea solutiilor necesare pentru reincadrare in Ministerul de Interne, atat a cadrelor tinere disponibilizate in perioada 2011 – inceputul lui 2012 din MI, cat si a profesinistilor din M.Ap.N. angajati pe baza de contract si disponibilizati la 45 de ani fara drepturi.
Cele doua delegatii au primit din partea domnului premier Victor Ponta care s-a alaturat discutiilor intre timp, a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea (in nume personal si in numele domnului ministru Mircea Dusa), a domnului ministru Radu Stroe, asigurarea ca se va avea in vedere ca, atat militarilor cat si altor categorii socio-profesionale nedreptatite, sa li se faca toate reparatiile promise.
Generalul Mihail-Eugeniu Popescu s-a stins !
,, Generalul a murit la ora 19:00 din cauza unui infarct, la vârsta de 65 de ani, într-o casă de vacanță pe care o deține la Vatra Dornei.
Mihail-Eugeniu Popescu s-a născut la data de 1 aprilie 1948, în satul Cârlogani (județul Olt). A absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, Școala Militară Superioară de Ofițeri Activi de Artilerie și Rachete de la Sibiu, și apoi Academia Militară din București..
Ulterior a urmat Cursul Postacademic Superior de Stat Major, în anul 1984, Colegiul Național de Apărare, în anul 1993, Cursul intensiv de cunoaștere a limbii engleze, în anul 1997, Cursul NATO pe probleme de apărare pentru generali de la Roma, în anul 1997. A obținut în anul 1995 titlul științific de Doctor în Științe Militare.
După absolvirea Școlii de Ofițeri, a activat ca ofițer de artilerie, îndeplinind funcții de comandă cum ar fi: comandant de pluton la Brigada 17 Artilerie și la Centrul de Instrucție al Artileriei (1969-1971), comandant de divizion obuziere-tunuri și locțiitor al comandantului Brigăzii 8 Artilerie (1973-1981), comandant al Regimentului 315 Artilerie de la Șimleul Silvaniei (1981-1982), locțiitor al comandantului și șef al artileriei Diviziei 81 Mecanizate (1982-1984), locțiitor al comandantului și șef al artileriei Armatei a 4-a, cu garnizoana la Cluj (1984-1992), inspector general al artileriei la Inspectoratul Statului Major General (1993-1997).
În anul 1997, generalul de brigadă (cu o stea) Mihail Popescu a fost numit în funcția de șef al Direcției Doctrină și Instrucție din Statul Major General. La data de 1 decembrie 1997, a fost înaintat la gradul de general de divizie (cu 2 stele), fiind numit, prin ordin al ministrului apărării, în funcția de șef al Statului Major al Trupelor de Uscat (1997-2000).
În această perioadă, a fost înaintat la gradul de general de corp de armată (cu 3 stele) începând cu 1 decembrie 1999.
La data de 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată dr. Mihail-Eugeniu Popescu a fost înaintat în gradul de general de armată și numit în funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române.,,
sursa http://www.gandul.info/stiri/generalii-eugen-badalan-si-mihail-popescu-condamnati-definitiv-la-patru-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-9796147
Este de mentionat si ca aceasta a fost parlamentar al Romaniei in perioada 2004-2008, si inalt functionar parlamentar in mandatul urmator.
Desi Mihail Popescu a fost condamnat definitiv, în luna iunie a anului 2012, de ÎCCJ la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar controversat în care a fost acuzat de abuz în serviciu privind înstrăinarea unor bunuri ale Armatei, intr-o perioada critica in care armata gafaia din cauza insuficientei financiare ( este motivul pentru care generalul si-a dat acordul privind vanzarea de echipament si tehnica perimata pentru a face rost de ceva ,,oxigen,, pentru armata), pentru militari, si nu numai, acesta va ramane generalul in mandatul caruia România a intrat în NATO.
DUMNEZEU SĂ-L IERTE SI SĂ-L ODIHNEASCĂ!
Transmitem cu aceasta ocazie, familiei indoliate, sincere condoleante.
Mihail-Eugeniu Popescu s-a născut la data de 1 aprilie 1948, în satul Cârlogani (județul Olt). A absolvit Liceul Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, Școala Militară Superioară de Ofițeri Activi de Artilerie și Rachete de la Sibiu, și apoi Academia Militară din București..
Ulterior a urmat Cursul Postacademic Superior de Stat Major, în anul 1984, Colegiul Național de Apărare, în anul 1993, Cursul intensiv de cunoaștere a limbii engleze, în anul 1997, Cursul NATO pe probleme de apărare pentru generali de la Roma, în anul 1997. A obținut în anul 1995 titlul științific de Doctor în Științe Militare.
După absolvirea Școlii de Ofițeri, a activat ca ofițer de artilerie, îndeplinind funcții de comandă cum ar fi: comandant de pluton la Brigada 17 Artilerie și la Centrul de Instrucție al Artileriei (1969-1971), comandant de divizion obuziere-tunuri și locțiitor al comandantului Brigăzii 8 Artilerie (1973-1981), comandant al Regimentului 315 Artilerie de la Șimleul Silvaniei (1981-1982), locțiitor al comandantului și șef al artileriei Diviziei 81 Mecanizate (1982-1984), locțiitor al comandantului și șef al artileriei Armatei a 4-a, cu garnizoana la Cluj (1984-1992), inspector general al artileriei la Inspectoratul Statului Major General (1993-1997).
În anul 1997, generalul de brigadă (cu o stea) Mihail Popescu a fost numit în funcția de șef al Direcției Doctrină și Instrucție din Statul Major General. La data de 1 decembrie 1997, a fost înaintat la gradul de general de divizie (cu 2 stele), fiind numit, prin ordin al ministrului apărării, în funcția de șef al Statului Major al Trupelor de Uscat (1997-2000).
În această perioadă, a fost înaintat la gradul de general de corp de armată (cu 3 stele) începând cu 1 decembrie 1999.
La data de 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată dr. Mihail-Eugeniu Popescu a fost înaintat în gradul de general de armată și numit în funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române.,,
sursa http://www.gandul.info/stiri/generalii-eugen-badalan-si-mihail-popescu-condamnati-definitiv-la-patru-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-9796147
Este de mentionat si ca aceasta a fost parlamentar al Romaniei in perioada 2004-2008, si inalt functionar parlamentar in mandatul urmator.
Desi Mihail Popescu a fost condamnat definitiv, în luna iunie a anului 2012, de ÎCCJ la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar controversat în care a fost acuzat de abuz în serviciu privind înstrăinarea unor bunuri ale Armatei, intr-o perioada critica in care armata gafaia din cauza insuficientei financiare ( este motivul pentru care generalul si-a dat acordul privind vanzarea de echipament si tehnica perimata pentru a face rost de ceva ,,oxigen,, pentru armata), pentru militari, si nu numai, acesta va ramane generalul in mandatul caruia România a intrat în NATO.
DUMNEZEU SĂ-L IERTE SI SĂ-L ODIHNEASCĂ!
Transmitem cu aceasta ocazie, familiei indoliate, sincere condoleante.
joi, 20 iunie 2013
Vara-toamna anului 2013 va fi un test dificil pentru guvernul de la Chișinău
- mesaj ferm al Rusiei catre... oricine : cu
cât mai aproape de UE este Republica Moldova cu atât mai departe va fi
Transnistria .
-ceea ce se intampla acum in R Moldova seamana izbitor cu scenariul aplicat in cazul conflictului Rusiei cu Georgia :
- în timp ce in Osetia de Sud soldații ruși, în mod agresiv, demarcau ”frontiera” cu Georgia, desfașurând sârmă ghimpată și separând pe alocuri casele etnicilor georgieni de loturile lor agricole sau cimitirele satelor, la Tiraspol ”autoritățile” transnistrene încerca să delimiteze și să demarcheze ceea ce consideră ”granița de stat” conform ”legii adoptate privind frontiera de stat” (elaborată încă în 2006-07 în mandatul lui Smirnov) .
Ca atare, scopul principal al fostului imperiu nu este blocarea negocierilor, ci blocarea parcursului european al Republicii Moldova, respectiv împiedicarea implementării de catre aceasta a unor măsuri specifice în zona frontieriei administrative cu Transnistria, conform probabilului plan pentru liberalizarea regimului de vize cu UE.
Unul dintre motive,dincolo de alterarea imaginii marelui imperiu de la rasarit care ar scapa printre degete o zona de muls, va fi ca eventuala ridicare a vizelor de catre UE pentru cetățeni moldoveni ar face pașapoartele moldovenești mai interesante pentru populația din Trasnistria, alimentand astfel premisa unei periculoase deschideri a acesteia catre Vest...
Asadar, vara-toamna asta va fi destul de delicata pentru fratii de peste Prut.
Va fi nevoie ca vointa politica interna sa fie hotarata, clar indreptata spre sustinerea reformelor necesare intaririi statului, reforme aplicate rapid si nedureros. In acelasi timp, este nevoie de o abilitate diplomatica aparte pentru a atrage sprijinul mai clar al UE si al SUA ceea ce ar trebui sa descurajeze agresivitatea Transnistriei si a sustinatorului sau...
sursa : realitatea moldo-transnistreana;http://www.contributors.ro/global-europa/
-ceea ce se intampla acum in R Moldova seamana izbitor cu scenariul aplicat in cazul conflictului Rusiei cu Georgia :
- în timp ce in Osetia de Sud soldații ruși, în mod agresiv, demarcau ”frontiera” cu Georgia, desfașurând sârmă ghimpată și separând pe alocuri casele etnicilor georgieni de loturile lor agricole sau cimitirele satelor, la Tiraspol ”autoritățile” transnistrene încerca să delimiteze și să demarcheze ceea ce consideră ”granița de stat” conform ”legii adoptate privind frontiera de stat” (elaborată încă în 2006-07 în mandatul lui Smirnov) .
Este, totusi, greu de imaginat că un astfel de
scenariu se poate repeta în Moldova, însă acțiunile militarilor ruși dersfasurate în Georgia
nu lasă dubii că Rusia, prin intermediul Transnistriei, într-o formă mai atenuată,
ar putea genera tensiuni în zona de securitate pentru a escalada gradual
conflictul.
Ca atare, scopul principal al fostului imperiu nu este blocarea negocierilor, ci blocarea parcursului european al Republicii Moldova, respectiv împiedicarea implementării de catre aceasta a unor măsuri specifice în zona frontieriei administrative cu Transnistria, conform probabilului plan pentru liberalizarea regimului de vize cu UE.
Unul dintre motive,dincolo de alterarea imaginii marelui imperiu de la rasarit care ar scapa printre degete o zona de muls, va fi ca eventuala ridicare a vizelor de catre UE pentru cetățeni moldoveni ar face pașapoartele moldovenești mai interesante pentru populația din Trasnistria, alimentand astfel premisa unei periculoase deschideri a acesteia catre Vest...
Asadar, vara-toamna asta va fi destul de delicata pentru fratii de peste Prut.
Va fi nevoie ca vointa politica interna sa fie hotarata, clar indreptata spre sustinerea reformelor necesare intaririi statului, reforme aplicate rapid si nedureros. In acelasi timp, este nevoie de o abilitate diplomatica aparte pentru a atrage sprijinul mai clar al UE si al SUA ceea ce ar trebui sa descurajeze agresivitatea Transnistriei si a sustinatorului sau...
sursa : realitatea moldo-transnistreana;http://www.contributors.ro/global-europa/
Crede cineva în coincidenţe?
,, Nu cred că este o coincidenţă
de Marin Neacsu
Am mai spus-o în alte ocazii, coincidenţele se întâmplă de regulă odată la câteva zeci de ani şi ar trebui să se petreacă în mod aproximativ egal în bine şi în rău.
Când însă acestea se “întâmplă” atât de des, şi numai pe o latură a evenimentelor, numai când trebuie să mi se ia un drept, să fiu furat, minţit, înjosit, manipulat, verificat, urmărit, înregistrat, monitorizat, batjocorit, eu nu cred în coincidenţe.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că de 23 de ani nici un guvern , nici un preşedinte, nici un partid, nu au reuşit să facă construiască ceva decât vile.
Nu cred că este o coinidenţă faptul că de 23 de ani încoace, toate combinatele, intreprinderile, fabricile care produceau ceva peste ce era căutat şi avea valoare, industria chimică, petrolieră, agricultura, industria naţionaţă de armament, energia, transporturile, metalurgia, industria de maşini şi utilaje au căzut toate, s-a ales praful de ele, au dispărut aşa neplanificat.
Nu cred că este o coincidenşă faptul flota comercială a unei ţări poate să dispară aşa dintr-o dată şi nimeni nu e vinovat de asta, ca şi cum ar fi dispărut sau ar fi fost vândută pentru că nu mai aveam nevoie de ea, fără să punem nimic în schimb.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că toate combinatele siderurgice ale ţării au încăput pe mâna unei puteri străine, a reprezentantului unei ţări care nici acum, după 100 de ani, nu ne-a înapoiat tezaurul dat spre păstrare. Nu cred că este o coincidenţă acest act de trădare naţională.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că de 23 de ani, înainte de fiecare mandat de preşedinţie, sau alegeri , candidaţii principalelor partide, sau trimişi ai lor, fac vizite, mai mult sau mai puţin oficiale, în ţările licuricilor.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că la conducerea ţării, în parlamentul României, în guvern,la preşedinţie, apar mereu persoane cu dosar penal, aflate în cercetări, cu dosare de plagiat, incompatibilitate, persoane şantajate şi şantajabile, a căror probitate morală este nu numai îndoielnică ci de-a dreptul vătămătoare, numai buni de manipulat.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că, din toată justiţia română, sunt alese în fruntea ei exact cele mai controversate pesoane, dar reevaluate, unele cu procese pierdute la CEDO pentru abuz; că nu mai avem judecători buni în România încât suntem nevoiţi să numim procurori pe post de judecători la CCR, sau că din toţi jurişti României, cel mai bun de ministru al justiţiei este o rudă a primului ministru aşa cum, cel mai bun pentru funţia de Sef al SMG, este un nepot al soţiei preşedintelui.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că toţi escrocii internaţionali investesc în România, că aceştia sunt desemnaţi să negocieze “privatizări” strategice din România.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că, din toate privatizările efectuate, nici una nu a reuşit şi toate intreprinderile privatizate au ajuns în faliment, că practic nu mai avem nimic care să meargă în această ţară: nici energie, nici transporturi, nici industrie de armament, nu mai avem nici păduri şi, în curând, nici ape care vor fi otrăvite prin metoda RMGC sau Chevron.
Nu cred că este o simplă coincidenţă că sistemul educaţional este la pământ, că renumita şcoală românească nu mai există, că şcoala românească scoate numai EBE, şi Mareani..... Nu este o coincidenţă faptul că în loc să ridicăm stacheta învăţământului, noi căutăm soluţii să dăm şi proştilor diplomă............
Nu cred că este o coincidenţă faptul că nu mai avem industrie de apărare, nu mai avem armată, nu mai avem cu ce ne apăra ţara am transformat gradele militare în cocarde pe umerii prietenilor şi slujitorilor politici, că generalii armatei intră în puşcărie mai repede decât membrii clanurilor mafiote, că armata, ca întreg poporul, dealtfel, este dezbinată, ajungându-se ca militarii să fie consideraţi coada de topor, sau “minerii” unui partid sau altul.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că se dărâmă spitale şi se înmulţesc cimitirele, că doctorii ne pleacă în străinătate, iar în ţară ne umplem de reprezentanţii a sute de “misiuni evanghelice” care găsesc aici toate condiţiile pentru îndobitocirea celor cu diplomă de prost.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că, în loc să fim uniţi, în loc să ne manifestăm ca o naţiune suverană, noi cedăm suveranitatea unor organizaţii sau structuri care nu urmăresc decât spolierea acestei ţări şi ne mai şi federalizăm sub deviza “ cu cât le dăm mai mult din ceea ce mai avem , cu atât vom primi şi noi câte ceva de ros”.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că numai la noi de vorbeşte de autonomie, regionalizare, drepturile minorităţilor în timp ce în alte ţări curios, nu sunt astfel de probleme, deşii românii din alte ţări nu au nici şcoli în limba română, nici universităţi şi nu sunt nici lăsaţi să îşi folosească limba română în administraţia locală, daramite să mai fie declarată limba română ca limbă oficială.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că nu mai avem nimic şi ne pierdem treptat şi conştiinţa de neam aşa cum nu este o coincidenţă nici faptul că, din toată biblioteca Romei, au “dispărut “ fără să se ştie cum, exact volumele care vorbeau despre daci.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că pământul sfânt al vechii Dacii, toate centrele energetice şi spirituale ale acestui pământ, Munţii Orăştiei, Munţii Buzăului, Bucegii, sunt cercetate, investigate, scormonite, luate în arendă sau cedate pentru “ dezvoltare” turistică, sau pentru “antrenamente militare” reprezentanţilor unor ţări care în toată istoria ne-au adus numai “bucurii”.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că toate guvernele şi conducerile partidelor, candidaţii la preşedinţie,aveau, şi au în componenţă, sau erau şi sunt membrii ai unor loje masonice.
Acum două trei săptămâni, a explodat ştirea că serviciile secrete americane au determinat marile firme IT, marile site-uri să le pună la dispoziţie datele şi corspondenţa cetăţenilor pe care ei îi consideră “dangeroşi” fără a fi dovediţi, fără a nici o justificare măcar şi nu numai de la ei din ţară ci din întreaga lume. Europa a reacţionat.Unele ţăti cer explicaţii. Altele dau .. aprobări.
Acum câteva zile, România a fost vizitată de conducătorii serviciilor secrete din cele mai puternice state ale lumii. Cine ştie cum se planifică aceste vizite câte măsuri de securitate şi discreţie se iau cu ocazia acestor vizite.Se ştie că este imposibil ca cele dopuă vizite să nu aibă legătură între ele, pentru că altfel ar fi fost decalate în aşa fel încât să nu existe nici cea mai mică bănuială că s-ar fi putut vedea.
De la vizita celor doi, în Transnistria au reînceput problemele Ruşii se ceartă cu moldovenii.
......................................
Crede cineva în coincidenţe?,,
preluare http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/06/20/nu-cred-ca-este-o-coincidenta-4359
de Marin Neacsu
Am mai spus-o în alte ocazii, coincidenţele se întâmplă de regulă odată la câteva zeci de ani şi ar trebui să se petreacă în mod aproximativ egal în bine şi în rău.
Când însă acestea se “întâmplă” atât de des, şi numai pe o latură a evenimentelor, numai când trebuie să mi se ia un drept, să fiu furat, minţit, înjosit, manipulat, verificat, urmărit, înregistrat, monitorizat, batjocorit, eu nu cred în coincidenţe.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că de 23 de ani nici un guvern , nici un preşedinte, nici un partid, nu au reuşit să facă construiască ceva decât vile.
Nu cred că este o coinidenţă faptul că de 23 de ani încoace, toate combinatele, intreprinderile, fabricile care produceau ceva peste ce era căutat şi avea valoare, industria chimică, petrolieră, agricultura, industria naţionaţă de armament, energia, transporturile, metalurgia, industria de maşini şi utilaje au căzut toate, s-a ales praful de ele, au dispărut aşa neplanificat.
Nu cred că este o coincidenşă faptul flota comercială a unei ţări poate să dispară aşa dintr-o dată şi nimeni nu e vinovat de asta, ca şi cum ar fi dispărut sau ar fi fost vândută pentru că nu mai aveam nevoie de ea, fără să punem nimic în schimb.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că toate combinatele siderurgice ale ţării au încăput pe mâna unei puteri străine, a reprezentantului unei ţări care nici acum, după 100 de ani, nu ne-a înapoiat tezaurul dat spre păstrare. Nu cred că este o coincidenţă acest act de trădare naţională.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că de 23 de ani, înainte de fiecare mandat de preşedinţie, sau alegeri , candidaţii principalelor partide, sau trimişi ai lor, fac vizite, mai mult sau mai puţin oficiale, în ţările licuricilor.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că la conducerea ţării, în parlamentul României, în guvern,la preşedinţie, apar mereu persoane cu dosar penal, aflate în cercetări, cu dosare de plagiat, incompatibilitate, persoane şantajate şi şantajabile, a căror probitate morală este nu numai îndoielnică ci de-a dreptul vătămătoare, numai buni de manipulat.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că, din toată justiţia română, sunt alese în fruntea ei exact cele mai controversate pesoane, dar reevaluate, unele cu procese pierdute la CEDO pentru abuz; că nu mai avem judecători buni în România încât suntem nevoiţi să numim procurori pe post de judecători la CCR, sau că din toţi jurişti României, cel mai bun de ministru al justiţiei este o rudă a primului ministru aşa cum, cel mai bun pentru funţia de Sef al SMG, este un nepot al soţiei preşedintelui.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că toţi escrocii internaţionali investesc în România, că aceştia sunt desemnaţi să negocieze “privatizări” strategice din România.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că, din toate privatizările efectuate, nici una nu a reuşit şi toate intreprinderile privatizate au ajuns în faliment, că practic nu mai avem nimic care să meargă în această ţară: nici energie, nici transporturi, nici industrie de armament, nu mai avem nici păduri şi, în curând, nici ape care vor fi otrăvite prin metoda RMGC sau Chevron.
Nu cred că este o simplă coincidenţă că sistemul educaţional este la pământ, că renumita şcoală românească nu mai există, că şcoala românească scoate numai EBE, şi Mareani..... Nu este o coincidenţă faptul că în loc să ridicăm stacheta învăţământului, noi căutăm soluţii să dăm şi proştilor diplomă............
Nu cred că este o coincidenţă faptul că nu mai avem industrie de apărare, nu mai avem armată, nu mai avem cu ce ne apăra ţara am transformat gradele militare în cocarde pe umerii prietenilor şi slujitorilor politici, că generalii armatei intră în puşcărie mai repede decât membrii clanurilor mafiote, că armata, ca întreg poporul, dealtfel, este dezbinată, ajungându-se ca militarii să fie consideraţi coada de topor, sau “minerii” unui partid sau altul.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că se dărâmă spitale şi se înmulţesc cimitirele, că doctorii ne pleacă în străinătate, iar în ţară ne umplem de reprezentanţii a sute de “misiuni evanghelice” care găsesc aici toate condiţiile pentru îndobitocirea celor cu diplomă de prost.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că, în loc să fim uniţi, în loc să ne manifestăm ca o naţiune suverană, noi cedăm suveranitatea unor organizaţii sau structuri care nu urmăresc decât spolierea acestei ţări şi ne mai şi federalizăm sub deviza “ cu cât le dăm mai mult din ceea ce mai avem , cu atât vom primi şi noi câte ceva de ros”.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că numai la noi de vorbeşte de autonomie, regionalizare, drepturile minorităţilor în timp ce în alte ţări curios, nu sunt astfel de probleme, deşii românii din alte ţări nu au nici şcoli în limba română, nici universităţi şi nu sunt nici lăsaţi să îşi folosească limba română în administraţia locală, daramite să mai fie declarată limba română ca limbă oficială.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că nu mai avem nimic şi ne pierdem treptat şi conştiinţa de neam aşa cum nu este o coincidenţă nici faptul că, din toată biblioteca Romei, au “dispărut “ fără să se ştie cum, exact volumele care vorbeau despre daci.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că pământul sfânt al vechii Dacii, toate centrele energetice şi spirituale ale acestui pământ, Munţii Orăştiei, Munţii Buzăului, Bucegii, sunt cercetate, investigate, scormonite, luate în arendă sau cedate pentru “ dezvoltare” turistică, sau pentru “antrenamente militare” reprezentanţilor unor ţări care în toată istoria ne-au adus numai “bucurii”.
Nu cred că este o coincidenţă faptul că toate guvernele şi conducerile partidelor, candidaţii la preşedinţie,aveau, şi au în componenţă, sau erau şi sunt membrii ai unor loje masonice.
Acum două trei săptămâni, a explodat ştirea că serviciile secrete americane au determinat marile firme IT, marile site-uri să le pună la dispoziţie datele şi corspondenţa cetăţenilor pe care ei îi consideră “dangeroşi” fără a fi dovediţi, fără a nici o justificare măcar şi nu numai de la ei din ţară ci din întreaga lume. Europa a reacţionat.Unele ţăti cer explicaţii. Altele dau .. aprobări.
Acum câteva zile, România a fost vizitată de conducătorii serviciilor secrete din cele mai puternice state ale lumii. Cine ştie cum se planifică aceste vizite câte măsuri de securitate şi discreţie se iau cu ocazia acestor vizite.Se ştie că este imposibil ca cele dopuă vizite să nu aibă legătură între ele, pentru că altfel ar fi fost decalate în aşa fel încât să nu existe nici cea mai mică bănuială că s-ar fi putut vedea.
De la vizita celor doi, în Transnistria au reînceput problemele Ruşii se ceartă cu moldovenii.
......................................
Crede cineva în coincidenţe?,,
preluare http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/06/20/nu-cred-ca-este-o-coincidenta-4359
LEGEA REPARATORIE PERMITE JONGLERII MURDARE ?
Odata trecuta de parlament, pana la ajungerea acesteia la troacoceni (expresia nu-mi apartine, dar e tare !) pentru semnatura portocaliului, se cuvine facuta o precizare: deciziile de pensii ce-i vor viza pe ,,reparati,, vor avea cuantumul exprimat în puncte de pensie.
ATENTIE ! Legea 263/2010 stabileste ca se indexeaza punctul de pensie, nu cuantumul pensiei ...Ceea ce e o mare diferenta !
Acum, ce se poate specula cu aceasta ocazie, printre altele, legea permitand acest lucru:
-revizuirile din oficiu prevazute art. 107 din L 263/2010. Actuala Legea reparatorie nu le stopează, din contra, le presupune !
-ca, inainte de a-l repune in plata pe ,,reparat,, compartimentele abilitate sa efectueze verificari , aparent pentru a se stabili legalitatea cuantumului pensiei din decembrie 2010 !
Cum toate datele reale, precum si cele si mai ,,reale,, sunt in posesia MApN-ului prin structurile sale specializate, si cum lucratorii aceluiasi minister au ,,experienta,,-n domeniu necesara, d-aici pot sa apara marile surprize...neplacute !
Ganditi-va la ce jocuri mizerabile s-au facut cu grupele de munca si cu pensia suplimentara.. .
Apoi, expresia asta ,,cuantum cuvenit,, cu care opereaza legea, mie nu-mi miroase deloc bine !
fie ca eu sa ma insel !
PS Oare cum se va proceda in cazul militarului-pensionar ,,asistat social,, care intruneste cumulativ urmatoarele conditii :
-are pensie diminuata, urmare a recalcularii/revizuirii;
-o mai fi lucrat ceva ani de la disponibilizare ;
-in intervalul 2011-2013, pana la aparitia Legii reparatorii, a facut solicitare Casei Sectoriale de Pensii pentru reevaluarea pensiei prin fructificarea veniturilor castigate ulterior ,
iar pensia,astfel completata, are un cuantum mai mare decat cel din dec 2010 ?!
ATENTIE ! Legea 263/2010 stabileste ca se indexeaza punctul de pensie, nu cuantumul pensiei ...Ceea ce e o mare diferenta !
Acum, ce se poate specula cu aceasta ocazie, printre altele, legea permitand acest lucru:
-revizuirile din oficiu prevazute art. 107 din L 263/2010. Actuala Legea reparatorie nu le stopează, din contra, le presupune !
-ca, inainte de a-l repune in plata pe ,,reparat,, compartimentele abilitate sa efectueze verificari , aparent pentru a se stabili legalitatea cuantumului pensiei din decembrie 2010 !
Cum toate datele reale, precum si cele si mai ,,reale,, sunt in posesia MApN-ului prin structurile sale specializate, si cum lucratorii aceluiasi minister au ,,experienta,,-n domeniu necesara, d-aici pot sa apara marile surprize...neplacute !
Ganditi-va la ce jocuri mizerabile s-au facut cu grupele de munca si cu pensia suplimentara.. .
Apoi, expresia asta ,,cuantum cuvenit,, cu care opereaza legea, mie nu-mi miroase deloc bine !
fie ca eu sa ma insel !
PS Oare cum se va proceda in cazul militarului-pensionar ,,asistat social,, care intruneste cumulativ urmatoarele conditii :
-are pensie diminuata, urmare a recalcularii/revizuirii;
-o mai fi lucrat ceva ani de la disponibilizare ;
-in intervalul 2011-2013, pana la aparitia Legii reparatorii, a facut solicitare Casei Sectoriale de Pensii pentru reevaluarea pensiei prin fructificarea veniturilor castigate ulterior ,
iar pensia,astfel completata, are un cuantum mai mare decat cel din dec 2010 ?!
FRIGE-N REPUBLICA MOLDOVA ?
Chișinăul e pregătit să RIPOSTEZE în cazul unui atac separatist transnistrean
Autor: Ana-Maria Adamoae
Autoritățile din Republica Moldova au declarat că sunt pregătite să riposteze în cazul unui atac al separatiștilor din Transnistria. Avertismentul ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, vine în contextul în Tiraspolul a dat un decret prin care, în limitele frontierelor Transnistriei este inclus oraşul Bender (Tighina), cu trei sate.
"Luând în considerare ultimele evoluţii, în special promulgarea legii cu privire la aşa-numita frontieră de stat a Transnistriei, se schimbă puţin accentele şi în soluţionarea conflictului transnistrean. Totodată, cred că nu trebuie să trecem la isterie sau la panică în legătură cu un potenţial conflict militar. Eu sunt ferm convins că nu sunt premise pentru un conflict militar, asta pentru că potenţialul, atât a aşa-numitelor forţe transnistrene, cât şi al contingentului rus din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, nu permite declanşarea unui conflict militar. Interesele, necesităţile lor, la momentul actual, nu sunt în favoarea unui conflict militar", a declarat Vitalie Marinuţa, citat de Jurnal de Chişinău.
Ministrul moldovean al Apărării a adăugat că nici Transnistria nu este pregătită pentru un conflict militar şi nici Rusiei nu i s-ar permite suplimentarea contingentului militar din Transnistria.
"Armata naţională moldoveană are capabilităţile necesare pentru a-şi îndeplini misiunile constituţionale şi alte misiuni. (...) Însă situaţia nu poate degenera într-un conflict militar. Provocări, altele decât cele de ordin militar, sunt convins că vor fi, intensitatea lor va spori pe parcursul verii şi în special la toamnă, dar excludem provocările cu caracter militar. În primul rând, potenţialul armatei transnistrene nu le permite declanşarea unui conflict militar şi, mai ales, nu permite continuarea acestei acţiuni de unii singuri. Pe de altă parte, nu cred că Federaţia Rusă are interes, în acest moment, să susţină un astfel de conflict, pentru că pierderile pe plan internaţional ar fi mai mari decât un eventual câştig. Şi, nu în ultimul rând, Federaţia Rusă deţine în regiune un contingent foarte mic, incapabil să ducă la bun sfârşit un eventual atac militar, iar o eventuală suplimentare a forţelor este împiedicată de Ucraina, care deţine preşedinţia OSCE", crede ministrul moldovean
SURSA http://www.evz.ro/detalii/stiri/chisinaul-e-pregatit-sa-riposteze-in-cazul-unui-atac-separatist-transnistrean-1043438.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/chisinaul-e-pregatit-sa-riposteze-in-cazul-unui-atac-separatist-transnistrean-1043438.html
Autor: Ana-Maria Adamoae
Autoritățile din Republica Moldova au declarat că sunt pregătite să riposteze în cazul unui atac al separatiștilor din Transnistria. Avertismentul ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, vine în contextul în Tiraspolul a dat un decret prin care, în limitele frontierelor Transnistriei este inclus oraşul Bender (Tighina), cu trei sate.
"Luând în considerare ultimele evoluţii, în special promulgarea legii cu privire la aşa-numita frontieră de stat a Transnistriei, se schimbă puţin accentele şi în soluţionarea conflictului transnistrean. Totodată, cred că nu trebuie să trecem la isterie sau la panică în legătură cu un potenţial conflict militar. Eu sunt ferm convins că nu sunt premise pentru un conflict militar, asta pentru că potenţialul, atât a aşa-numitelor forţe transnistrene, cât şi al contingentului rus din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, nu permite declanşarea unui conflict militar. Interesele, necesităţile lor, la momentul actual, nu sunt în favoarea unui conflict militar", a declarat Vitalie Marinuţa, citat de Jurnal de Chişinău.
Ministrul moldovean al Apărării a adăugat că nici Transnistria nu este pregătită pentru un conflict militar şi nici Rusiei nu i s-ar permite suplimentarea contingentului militar din Transnistria.
"Armata naţională moldoveană are capabilităţile necesare pentru a-şi îndeplini misiunile constituţionale şi alte misiuni. (...) Însă situaţia nu poate degenera într-un conflict militar. Provocări, altele decât cele de ordin militar, sunt convins că vor fi, intensitatea lor va spori pe parcursul verii şi în special la toamnă, dar excludem provocările cu caracter militar. În primul rând, potenţialul armatei transnistrene nu le permite declanşarea unui conflict militar şi, mai ales, nu permite continuarea acestei acţiuni de unii singuri. Pe de altă parte, nu cred că Federaţia Rusă are interes, în acest moment, să susţină un astfel de conflict, pentru că pierderile pe plan internaţional ar fi mai mari decât un eventual câştig. Şi, nu în ultimul rând, Federaţia Rusă deţine în regiune un contingent foarte mic, incapabil să ducă la bun sfârşit un eventual atac militar, iar o eventuală suplimentare a forţelor este împiedicată de Ucraina, care deţine preşedinţia OSCE", crede ministrul moldovean
SURSA http://www.evz.ro/detalii/stiri/chisinaul-e-pregatit-sa-riposteze-in-cazul-unui-atac-separatist-transnistrean-1043438.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/chisinaul-e-pregatit-sa-riposteze-in-cazul-unui-atac-separatist-transnistrean-1043438.html
miercuri, 19 iunie 2013
BATALIE FARA PRECEDENT PE ASUMAREA FOSTULUI MINISTRU AL APARARII, generalul G.O.IN VICTORIA PENTRU APROBAREA LEGII REPARATORII !
C O M U N I C A T NR.18 din 18.06.2013
STMAŢI CAMARAZI,
Convinşi fiind că aţi putut constata demersurile făcute de conducerea ANCMRR privind elaborarea şi urgentarea aprobării proiectului de lege referitor la repunerea în drepturile avute în luna decembrie 2010 a pensionarilor militari cu pensiile diminuate ;
Vă informăm, cu deplină satisfacţie, că astăzi 18.06.2013 demersurile noastre s-au finalizat : CAMERA DEPUTAŢILOR A APROBAT ACEST PROIECT, EL DEVENIND LEGE.
Suntem siguri că satisfacţia este deplină atât pentru membrii asociaţiei noastre cât şi pentru toţi pensionarii militari având în vedere stările de tensiune, de stres, de insatisfacţie, poate chiar şi de dezamăgire în care aceştia au trăit o mare perioadă de timp.
Reiterăm, cu această ocazie, poziţia adoptată de ANCMRR pentru rezolvarea acestei probleme pe cale legală, a dialogului, prin intervenţii motivate şi discuţii concrete cu factorii de decizie.
În aceste momente de bucurie, se cuvine să mulţumim, cu respect, domnului prim-ministru Victor PONTA pentru înţelegerea şi apropierea sa faţă de pensionarii militari.
Mulţumiri deosebite adresăm domnului viceprim-ministru Gabriel OPREA, care a fost alături de noi de la început, s-a implicat total pentru a ne ajuta, inclusiv punându-și demisia pe masa guvernului pentru a ne apăra drepturile. Mulțumim, așadar domnului vicepremier Gabriel OPREA, precum şi domnului Ion MOCIOALCĂ, preşedintele Comisiei pentru apărare, siguranţă naţională şi ordine publică din Camera deputaţilor, care s-au implicat personal, atât în promovarea acestei legi la toate comisiile şi la cele două camere ale Parlamentului României, cât şi în urgentarea discutării proiectului de lege în plenul Camerei Deputaţilor, într-o şedinţă extraordinară, înainte de intrarea în vacanţă a parlamentarilor.
Mulţumim domnului Mircea DUŞA, ministrul Apărării Naţionale pentru eforturile făcute în asigurarea, de la 01.10.2013, a fondurilor necesare punerii în plată a drepturilor băneşti.
Stimaţi camarazi,
Să ne bucurăm pentru această realizare deosebită;
Să continuăm să avem încredere în capacităţile conducerii ANCMRR pentru soluţionarea problemelor ce apar în viaţa noastră prin intervenţii oportune;
Să acţionăm, în continuare,pentru rezolvarea sarcinilor propuse prin unitate şi în conformitate cu deviza „Patrie, Onoare, Demnitate”.
BIROUL PERMANENT CENTRAL
RESTITUIRE PARTIALA, NU “MAJORARE”
Astazi 18 iunie a.c. si Camera Deputatilor a votat in plen proiectul Legii reparatorii pentru rezervisti. In numele SCMD resping cu indignare cuvantul „majorare” utilizat de o parte a reprezentantilor media, fapt ce denota ori lipsa de informare, ori de profesionalism, ori rea vointa.
In fapt, pana la promulgarea viitoarei Legi a pensiilor militare de stat, al carei proiect a fost trimis deja la Ministerul Muncii spre avizare, fostii pensionari militari „beneficiaza” in continuare de statutul de asistat social si de ajutoare sociale in baza legilor „Boc - Seitan" si "Anastase”, fiind in aceeasi pozitie cu fostii membrii C.A.P. Actuala Lege reparatorie votata in Parlament stopeaza, imediat dupa promulgare, noul val de reduceri prin decizii de revizuire aplicat rezervistilor, cu maxima intensitate, de la 01 martie a.c., decizii insotite de popriri retroactive (pe 30 de luni din urma). In plus, legea stipuleaza ca rezervistii care au pierdut in cuantum fata de decembrie 2010 se vor intoarce la nivelul pensiei militare de atunci, cu data de 01 octombrie a.c. ,fara afectarea bugetului actual. Asadar este vorba de restituirea unor drepturi anticonstitutional si antieuropean rapite. Si este o restituire partiala deoarece in 2013 fiind si traind la valoarea leului din 2013, noi am solicitat si ne-am declarat multumiti cu intoarcerea noastra la cuantumurile din 2010.
In aceasta situatie, anunt, in numele CD al SCMD, ca anulam manifestarile preconizate de noi pentru saptamanile urmatoare, manifestari care aveau drept unic scop provocarea unui dialog punctual cu liderii USL, data fiind gravitatea situatiei (noul val de taieri de cuantumuri si executarea silita retroactiv, pe 30 de luni).
Sunt autorizat totodata sa transmit multumiri in numele tuturor camarazilor, domnilor deputati si senatori care au inteles corect situatia si au actionat reparatoriu prin vot si, in primul rand, demnitarilor care, analizand si justetea cererilor noastre si posibilitatile financiare actuale, au facut posibila aceasta reparatie: domnii Victor Ponta – premier, Gabriel Oprea – vice-primministru (al carui sprijin in acest proiect a fost, prin declaratiile din Guvern si Senat, hotarator), Mircea Dusa – ministrul Apararii (care si-a sumat public responsabilitatea in ceea ce priveste solutia financiara), Radu Stroe – ministru de Interne, Vasile Costea – ministru secretar de stat la Aparare (a carui prestatie la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, a fost ireprosabila) si presedintii comisiilor de specialitate din Senat si Camera Deputatilor.
Din acest moment, eforturile si actiunile SCMD se vor indrepta punctual spre urmatoarele obiective:
1. Promulgarea Legii reparatorii (PLX 164/2013) de catre Presedintele Romaniei;
2. Promulgarea initiativei legislative PLX 109/2012, strans legata de precedenta lege si care restituie tuturor pensionarilor din Romania, fie militari fie civili dreptul la munca, abuziv limitat prin Legea 329/2009;
3. Promovarea Legii pensiilor militare de stat care ne restituie inegral nu numai dreptul ci si dmnitatea si onoarea militara.
Inca odata multumiri celor care ne-au sprijinit, dovedind ca merita sprijinul nostru, felicitari tuturor camarazilor si respectoasa rugaminte adresata reprezentantilor media mai putin experimentati de a-si alege cu probitate cuvintele: ...DREPTATE sau REPARATIE, NU – „MAJORARE”!
Honor et Patria! Vae victis !
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
P.S. Pisicherilor ! Va inteleg euforia, e bine sa multumiti celor care au sprijinit initiativa dar acum vreti sa ne aliniati, cu capetele plecate, aplaudandu-l pe d-l g.o. cum n-am mai facut-o niciodata in viata, g.o.-ul fara de care, spuneti Dvs, izbanda asta nu ar fi venit niciodata ?!
Pai nu e vorba de acelasi G.O. care a creat haosul asta ?! Nu SI din cauza lui ati fost hartuiti, brutalizati, v-a fost afectata starea de sanatate, s-a produs dezbinarea categoriilor corpului de cadre si a fost dusa in derizoriu onoarea si demnitatea militara, fara ca macar, prin purtatorul sau de cuvant, sa incerce sa va ia apararea ?! Ba, din contra ?!
Uitaciosilor, debusolantilor, daca acum il gratulati in halul asta, facandu-l, probabil, sa se simta rusinat, ce o sa-i mai adresati dupa ce va repara magaria fara precedent facuta pilotilor, scafandrilor, parasutistilor, vanatorilor de munte atunci cand i-a praduit de jumatate din grupa de munca ?!
Dar dupa ce va intelege , si va proceda in consecinta, ca HG 1019 se aplica tuturor pensionarilor militari pentru partea corespunzatoare perioadei contractuale avute cu MApN, ?!
Pricep sa fii rabdator, sunt de acord sa dovedim intelepciune si ca nu mai e cazul sa-l ducem la esafod dar, macar pentru a-l surghiunui pana la uitare, dupa ce le va fi rezolvat si pe cele de mai sus , e destul loc...
Mai piano, fratilor !
STMAŢI CAMARAZI,
Convinşi fiind că aţi putut constata demersurile făcute de conducerea ANCMRR privind elaborarea şi urgentarea aprobării proiectului de lege referitor la repunerea în drepturile avute în luna decembrie 2010 a pensionarilor militari cu pensiile diminuate ;
Vă informăm, cu deplină satisfacţie, că astăzi 18.06.2013 demersurile noastre s-au finalizat : CAMERA DEPUTAŢILOR A APROBAT ACEST PROIECT, EL DEVENIND LEGE.
Suntem siguri că satisfacţia este deplină atât pentru membrii asociaţiei noastre cât şi pentru toţi pensionarii militari având în vedere stările de tensiune, de stres, de insatisfacţie, poate chiar şi de dezamăgire în care aceştia au trăit o mare perioadă de timp.
Reiterăm, cu această ocazie, poziţia adoptată de ANCMRR pentru rezolvarea acestei probleme pe cale legală, a dialogului, prin intervenţii motivate şi discuţii concrete cu factorii de decizie.
În aceste momente de bucurie, se cuvine să mulţumim, cu respect, domnului prim-ministru Victor PONTA pentru înţelegerea şi apropierea sa faţă de pensionarii militari.
Mulţumiri deosebite adresăm domnului viceprim-ministru Gabriel OPREA, care a fost alături de noi de la început, s-a implicat total pentru a ne ajuta, inclusiv punându-și demisia pe masa guvernului pentru a ne apăra drepturile. Mulțumim, așadar domnului vicepremier Gabriel OPREA, precum şi domnului Ion MOCIOALCĂ, preşedintele Comisiei pentru apărare, siguranţă naţională şi ordine publică din Camera deputaţilor, care s-au implicat personal, atât în promovarea acestei legi la toate comisiile şi la cele două camere ale Parlamentului României, cât şi în urgentarea discutării proiectului de lege în plenul Camerei Deputaţilor, într-o şedinţă extraordinară, înainte de intrarea în vacanţă a parlamentarilor.
Mulţumim domnului Mircea DUŞA, ministrul Apărării Naţionale pentru eforturile făcute în asigurarea, de la 01.10.2013, a fondurilor necesare punerii în plată a drepturilor băneşti.
Stimaţi camarazi,
Să ne bucurăm pentru această realizare deosebită;
Să continuăm să avem încredere în capacităţile conducerii ANCMRR pentru soluţionarea problemelor ce apar în viaţa noastră prin intervenţii oportune;
Să acţionăm, în continuare,pentru rezolvarea sarcinilor propuse prin unitate şi în conformitate cu deviza „Patrie, Onoare, Demnitate”.
BIROUL PERMANENT CENTRAL
RESTITUIRE PARTIALA, NU “MAJORARE”
Astazi 18 iunie a.c. si Camera Deputatilor a votat in plen proiectul Legii reparatorii pentru rezervisti. In numele SCMD resping cu indignare cuvantul „majorare” utilizat de o parte a reprezentantilor media, fapt ce denota ori lipsa de informare, ori de profesionalism, ori rea vointa.
In fapt, pana la promulgarea viitoarei Legi a pensiilor militare de stat, al carei proiect a fost trimis deja la Ministerul Muncii spre avizare, fostii pensionari militari „beneficiaza” in continuare de statutul de asistat social si de ajutoare sociale in baza legilor „Boc - Seitan" si "Anastase”, fiind in aceeasi pozitie cu fostii membrii C.A.P. Actuala Lege reparatorie votata in Parlament stopeaza, imediat dupa promulgare, noul val de reduceri prin decizii de revizuire aplicat rezervistilor, cu maxima intensitate, de la 01 martie a.c., decizii insotite de popriri retroactive (pe 30 de luni din urma). In plus, legea stipuleaza ca rezervistii care au pierdut in cuantum fata de decembrie 2010 se vor intoarce la nivelul pensiei militare de atunci, cu data de 01 octombrie a.c. ,fara afectarea bugetului actual. Asadar este vorba de restituirea unor drepturi anticonstitutional si antieuropean rapite. Si este o restituire partiala deoarece in 2013 fiind si traind la valoarea leului din 2013, noi am solicitat si ne-am declarat multumiti cu intoarcerea noastra la cuantumurile din 2010.
In aceasta situatie, anunt, in numele CD al SCMD, ca anulam manifestarile preconizate de noi pentru saptamanile urmatoare, manifestari care aveau drept unic scop provocarea unui dialog punctual cu liderii USL, data fiind gravitatea situatiei (noul val de taieri de cuantumuri si executarea silita retroactiv, pe 30 de luni).
Sunt autorizat totodata sa transmit multumiri in numele tuturor camarazilor, domnilor deputati si senatori care au inteles corect situatia si au actionat reparatoriu prin vot si, in primul rand, demnitarilor care, analizand si justetea cererilor noastre si posibilitatile financiare actuale, au facut posibila aceasta reparatie: domnii Victor Ponta – premier, Gabriel Oprea – vice-primministru (al carui sprijin in acest proiect a fost, prin declaratiile din Guvern si Senat, hotarator), Mircea Dusa – ministrul Apararii (care si-a sumat public responsabilitatea in ceea ce priveste solutia financiara), Radu Stroe – ministru de Interne, Vasile Costea – ministru secretar de stat la Aparare (a carui prestatie la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, a fost ireprosabila) si presedintii comisiilor de specialitate din Senat si Camera Deputatilor.
Din acest moment, eforturile si actiunile SCMD se vor indrepta punctual spre urmatoarele obiective:
1. Promulgarea Legii reparatorii (PLX 164/2013) de catre Presedintele Romaniei;
2. Promulgarea initiativei legislative PLX 109/2012, strans legata de precedenta lege si care restituie tuturor pensionarilor din Romania, fie militari fie civili dreptul la munca, abuziv limitat prin Legea 329/2009;
3. Promovarea Legii pensiilor militare de stat care ne restituie inegral nu numai dreptul ci si dmnitatea si onoarea militara.
Inca odata multumiri celor care ne-au sprijinit, dovedind ca merita sprijinul nostru, felicitari tuturor camarazilor si respectoasa rugaminte adresata reprezentantilor media mai putin experimentati de a-si alege cu probitate cuvintele: ...DREPTATE sau REPARATIE, NU – „MAJORARE”!
Honor et Patria! Vae victis !
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
P.S. Pisicherilor ! Va inteleg euforia, e bine sa multumiti celor care au sprijinit initiativa dar acum vreti sa ne aliniati, cu capetele plecate, aplaudandu-l pe d-l g.o. cum n-am mai facut-o niciodata in viata, g.o.-ul fara de care, spuneti Dvs, izbanda asta nu ar fi venit niciodata ?!
Pai nu e vorba de acelasi G.O. care a creat haosul asta ?! Nu SI din cauza lui ati fost hartuiti, brutalizati, v-a fost afectata starea de sanatate, s-a produs dezbinarea categoriilor corpului de cadre si a fost dusa in derizoriu onoarea si demnitatea militara, fara ca macar, prin purtatorul sau de cuvant, sa incerce sa va ia apararea ?! Ba, din contra ?!
Uitaciosilor, debusolantilor, daca acum il gratulati in halul asta, facandu-l, probabil, sa se simta rusinat, ce o sa-i mai adresati dupa ce va repara magaria fara precedent facuta pilotilor, scafandrilor, parasutistilor, vanatorilor de munte atunci cand i-a praduit de jumatate din grupa de munca ?!
Dar dupa ce va intelege , si va proceda in consecinta, ca HG 1019 se aplica tuturor pensionarilor militari pentru partea corespunzatoare perioadei contractuale avute cu MApN, ?!
Pricep sa fii rabdator, sunt de acord sa dovedim intelepciune si ca nu mai e cazul sa-l ducem la esafod dar, macar pentru a-l surghiunui pana la uitare, dupa ce le va fi rezolvat si pe cele de mai sus , e destul loc...
Mai piano, fratilor !
marți, 18 iunie 2013
Decizii ale CSAT luate luni 17 iunie 2013
1. Analiza cu privire la starea industriei de apărare
- s-a stabilit ca în trimestrul al III-lea, Guvernul să prezinte în CSAT o strategie de revitalizare a unor ramuri ale industriei de apărare care sunt necesare armatei în timp de pace şi în timp de război-termen trimestrul a III-lea pentru că atunci se face proiectul pentru bugetul anului 2014 – 2015 – 2016;
- s-au discutat aspecte cu privire la privatizarea industriei aeronautice- IAR Ghimbav, Avioane Craiova şi Romaero si Şantierului Naval Militar de la Mangalia;.
2. Numărul de militari care pot fi dislocaţi în teatrele de operaţii în anul 2014:
- in 2014 va putea fi dislocat un număr este de 3.039 de militari, cu 351 de militari mai puţini decât în 2013:
-dintre acsetia – 1.364 de militari vor fi dislocaţi în teatrele de operaţii, iar 1.675 vor fi la dispoziţie dislocabili la ordin, atunci când se va lua o astfel de decizie în interiorul NATO sau în interiorul Uniunii Europene;
- s-a ţinut cont şi de reducerea participării Armatei României în Afganistan începând cu 2014;
- pentru participarea structurilor de jandarmerie şi poliţieneşti, Ministerul Afacerilor Interne va avea disponibili 1.089 de jandarmi şi poliţişti, pentru misiuni ONU, misiuni ale NATO, misiuni ale Uniunii Europene sau misiuni OSCE;
3. Cartea Albă a Apărării
- a fost aprobată şi va fi trimisă spre analiză şi aprobare Parlamentului României;
4. Planul de înzestrare al Armatei pentru perioada 2013 – 2022.- preşedintele a sustinut ca vor fi achiziţionate 12 avioane multirol second hand din Portugalia, preţul fiind problema guvernului, la fel şi timpul de livrare; decizia achiziţiei a fost adoptată în penultima şedinţă a CSAT.
5. CSAT a aprobat şi raportul Centrului de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică.
6. CSAT a aprobat Catalogul cadru cu obiectivele de infrastructura
sursa Departamentul de Comunicare Publică al Preşedinţiei României
DECIZIE : PENSIILE MILITARILOR SE REANTREGESC DIN OCTOMBRIE 2013 !
Aproximativ 18.600 de militari vor beneficia de pensii mai mari de la 1 octombrie, după ce Parlamentul a adoptat legea care prevede reîntregirea pensiilor militare la nivelul din 2010.
Dintre pensionarii beneficiari, 2.300 sunt foști angajați ai Ministerului Apărării. Pentru aceștia, efortul bugetar lunar ar fi de patru milioane de lei. Pentru toți cei vizați de această lege, suma plătită în plus ar totaliza aproximativ 10 milioane de lei pe lună.
Inițial, reprezentanți ai guvernului afirmau că nu există bani suficienți pentru această creștere, dar majoritatea parlamentară a votat pentru reîntregirea pensiilor.
Parlamentarii UDMR au votat împotrivă, iar cei din PDL s-au abținut.
Legea trebuie promulgată de președinte înainte de a putea fi pusă în aplicare.
sursa http://www.digi24.ro/stire/Pensiile-militarilor-vor-fi-reintregite-de-la-1-octombrie_111648
Iata textul adoptat :
Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
Art.1. -
(1) Pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr.165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
(2) Plata drepturilor băneşti prevăzute la alin.(1) se efectuează începând cu data de 1 octombrie 2013.
(3) În cazul în care beneficiarii pensiilor prevăzute la alin.(1) au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010 calculat conform alin.(1).
(4) Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin.(1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
Art.2.
- (1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie revizuite conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin.(1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art.107 alin.(2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.
PS 1. Salut decizia, chiar asa intarziata si incompleta cum este, dar lucrurile raman, totusi, departe de a fi rezolvate echitabil.
Parerea mea este ca cea mai mare pensie militara de stat ar trebui sa fie cea a Sefului SMG , acesta fiind militarul cu cel mai mare grad si cu cea mai mare functie in Armata Romaniei. Or , in realitate, lucrurile au cateva aspecte grotesti !
Ce sa mai spun despre faptul ca, din pacate, ramane nesolutionata problema grupelor de munca in cazul pilotilor, scafandrilor, parasutistilor etc.CAZUL ACESTORA RAMANE UN MISTER, EI NEFIIND SPRIJINITI DE CINEVA ! NICI EI INSISI , SE PARE, NU FAC CEVA IN ACEST SENS...
O alta problema poate sa apara la orizont.
Din octombrie, teoretic, prin aplicarea art 2(2) din textul de lege azi-aprobat, stiindu-se ca doar unii sunt beneficiari ai prevederilor lui HG 1019, d-acum poate sa mai apara o categorie de norocosi sau nenorocosi, depinde de perspectiva din care privesti !
PS 2. Sa te tii d-acum si sa vezi ce batalie se va da pentru asumarea meritului succesului: ba SCMD, ba ANCMRR, ba...Gata cu letargia, e timpul odelor, osanalelor inchinate lui G.O.!Tocmai celui aflat la originea acestei situatii ! Doar la noi si la romani se manifesta piticismul moral...Si cand aceasta vine de la fosti militari, oameni cu un inalt simt al onoarei, poate fi un semn ca acea societate e in deriva...
Dintre pensionarii beneficiari, 2.300 sunt foști angajați ai Ministerului Apărării. Pentru aceștia, efortul bugetar lunar ar fi de patru milioane de lei. Pentru toți cei vizați de această lege, suma plătită în plus ar totaliza aproximativ 10 milioane de lei pe lună.
Inițial, reprezentanți ai guvernului afirmau că nu există bani suficienți pentru această creștere, dar majoritatea parlamentară a votat pentru reîntregirea pensiilor.
Parlamentarii UDMR au votat împotrivă, iar cei din PDL s-au abținut.
Legea trebuie promulgată de președinte înainte de a putea fi pusă în aplicare.
sursa http://www.digi24.ro/stire/Pensiile-militarilor-vor-fi-reintregite-de-la-1-octombrie_111648
Iata textul adoptat :
Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
Art.1. -
(1) Pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr.165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
(2) Plata drepturilor băneşti prevăzute la alin.(1) se efectuează începând cu data de 1 octombrie 2013.
(3) În cazul în care beneficiarii pensiilor prevăzute la alin.(1) au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010 calculat conform alin.(1).
(4) Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010, prevăzut la alin.(1), se menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.
Art.2.
- (1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie revizuite conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin.(1) se plătesc în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art.107 alin.(2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest sens.
PS 1. Salut decizia, chiar asa intarziata si incompleta cum este, dar lucrurile raman, totusi, departe de a fi rezolvate echitabil.
Parerea mea este ca cea mai mare pensie militara de stat ar trebui sa fie cea a Sefului SMG , acesta fiind militarul cu cel mai mare grad si cu cea mai mare functie in Armata Romaniei. Or , in realitate, lucrurile au cateva aspecte grotesti !
Ce sa mai spun despre faptul ca, din pacate, ramane nesolutionata problema grupelor de munca in cazul pilotilor, scafandrilor, parasutistilor etc.CAZUL ACESTORA RAMANE UN MISTER, EI NEFIIND SPRIJINITI DE CINEVA ! NICI EI INSISI , SE PARE, NU FAC CEVA IN ACEST SENS...
O alta problema poate sa apara la orizont.
Din octombrie, teoretic, prin aplicarea art 2(2) din textul de lege azi-aprobat, stiindu-se ca doar unii sunt beneficiari ai prevederilor lui HG 1019, d-acum poate sa mai apara o categorie de norocosi sau nenorocosi, depinde de perspectiva din care privesti !
PS 2. Sa te tii d-acum si sa vezi ce batalie se va da pentru asumarea meritului succesului: ba SCMD, ba ANCMRR, ba...Gata cu letargia, e timpul odelor, osanalelor inchinate lui G.O.!Tocmai celui aflat la originea acestei situatii ! Doar la noi si la romani se manifesta piticismul moral...Si cand aceasta vine de la fosti militari, oameni cu un inalt simt al onoarei, poate fi un semn ca acea societate e in deriva...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)