luni, 24 iunie 2013

Merkel și Putin, contre pe marginea operelor furate de Armata Roșie

Angela Merkel s-a contrat cu Vladimir Putin cu ocazia inaugurării unei expoziții de artă la Muzeul Hermitage din Sankt-Petersburg. Cancelarul Germaniei i-a reproșat președintelui Vladimir Putin că printre obiectele expuse se află și artefacte furate de către Armata Roșie din Germania nazistă, potrivit The Telegraph.

În timpul inaugurării ce a avut loc vineri după-amiază, Angela Merkel și Putin au făcut schimburi reci de replici.

Cancelarul german a ținut să remarce că o parte dintre obiectele expuse au fost luate din Germania. Expoziția din Sankt-Petersburg, intitulată ”Epoca de bronz: O Europă fără frontiere”, include o celebră colecţie de obiecte de aur preistorice descoperite în anul 1913, în Brandenburg, Germania.

Suntem foarte fericiţi să le putem vedea pe toate aici. Vom continua dialogul asupra tuturor aspectelor legate de bunurile de valoare aduse din Germania”, a afirmat Merkel.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german a precizat că Merkel intenționa să ceară în discursul de la deschiderea expoziției, returnarea obiectelor de artă, în conformitate cu legislația internațională.

Este o chestiune foarte sensibilă pentru societăţile civile din ambele ţări. Prin urmare, dacă vrem să înregistrăm progrese, nu ar trebui să amplificăm problema, ci să căutăm o modalitate de rezolvare a acesteia. Doar că acum nu prea este momentul iniţierii discuţiilor pe această temă, a declarat la rândul său, Vladimir Putin.

sursa :http://www.dcnews.ro/2013/06/merkel-si-putin-contre-pe-marginea-operelor-furate-de-armata-rosie/

PS 1 Fratilor ziaristi, intamplarea cu pricina se produce la Muzeul Эрмитаж (Ermitaj) nu...Hermitage !?
 PS 2   Asa merita o cucoana care se baga-n fatza , fie aceasta chiar si d-na Merkel ! Oare nu remarca si frau asta ca  gaspadinul era preaocupat cu returnarea teaurului romanesc ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu