marți, 18 iunie 2013

NOUTATI IN LEGATURA CU PLx-164/2013 ,,Proiectul Legii Reparatorii pentru pensionarii militari

In ziua de 17.06.2013, la Camera Deputatilor, s-a desfasurat sedinta Comisiei pentru munca si protectie sociala avand pe ordinea de zi un singur punct: discutarea si acordarea avizului de specialitate pentru PLx-164/2013, Proiectul Legii reparatorii pentru pensionarii militari.
Ca rezultat al ultimelor negocieri cu factorii de raspundere, avizul comisiei este favorabil cu 17 voturi pentru si 1 vot impotriva (reprezentantul UDMR).
Cel mai probabil legea se va aplica in doua etape, astfel:
Incepand cu luna urmatoare publicarii legii in Monitorul Oficial va intra in vigoare prevederea in virtutea careia se va stopa procesul “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale” declansat in urma cu cateva luni de zile la MApN;
Revenirea pensiilor la cuantumul lunii decembrie 2010, pentru colegii care au pierdut prin procesul de revizuire, se va face incepand cu 01.10.2013.
Sa asteptam votul final...

3 comentarii:

  1. Oare asa sa fie? Nu cred. Mai intai trebuie votata legea in Camera Deputatilor, apoi promulgata de Basescu, publicarea in Monitorul Oficial, etc ..... Si pana atunci se pot intampla MULTE.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehehe ! Uite un camarad realist ! Asa e domnule....

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar or avea nevoie de deranjul anuntat de SCMD ? Caci banii necesari sunt, fara indoiala...

    RăspundețiȘtergere