joi, 20 iunie 2013

LEGEA REPARATORIE PERMITE JONGLERII MURDARE ?

 Odata trecuta de parlament, pana la ajungerea acesteia la troacoceni (expresia nu-mi apartine, dar e tare !) pentru semnatura portocaliului, se cuvine facuta o precizare:  deciziile de pensii ce-i vor viza pe ,,reparati,, vor avea cuantumul exprimat în puncte de pensie.
ATENTIE ! Legea 263/2010 stabileste ca se indexeaza  punctul de pensie, nu  cuantumul pensiei ...Ceea ce e o mare diferenta !

Acum, ce se poate specula cu aceasta ocazie, printre altele, legea permitand acest lucru:

 -revizuirile din oficiu  prevazute art. 107 din L 263/2010. Actuala Legea reparatorie nu le stopează, din contra, le presupune !
  -ca, inainte de a-l repune in plata pe ,,reparat,, compartimentele abilitate  sa efectueze verificari , aparent pentru a se stabili  legalitatea cuantumului pensiei  din decembrie 2010 !
Cum toate datele reale, precum si cele  si mai ,,reale,, sunt in posesia MApN-ului prin structurile sale specializate, si cum lucratorii aceluiasi minister  au ,,experienta,,-n domeniu necesara, d-aici pot sa apara marile surprize...neplacute !
Ganditi-va la ce jocuri mizerabile s-au facut cu grupele de munca si cu pensia suplimentara.. .
Apoi, expresia asta ,,cuantum cuvenit,, cu care opereaza legea, mie nu-mi miroase deloc bine !

fie ca eu sa ma insel !

PS Oare cum se va proceda in cazul militarului-pensionar ,,asistat social,, care intruneste cumulativ urmatoarele conditii :
-are pensie diminuata, urmare a recalcularii/revizuirii;
-o mai  fi lucrat ceva ani de la disponibilizare ;
-in intervalul 2011-2013, pana la aparitia Legii reparatorii, a facut solicitare Casei Sectoriale de Pensii pentru reevaluarea pensiei prin fructificarea veniturilor castigate ulterior ,

iar pensia,astfel completata, are un cuantum mai mare decat cel din dec 2010 ?! 



2 comentarii:

  1. Draga domnule Manasia,
    Felicitari pentru tot ce ai facut pana acum pentru fostii tai camarazi de arme, felicitari pentru consecventa, corectitudinea si continuitatea ta in lupta pentru drepturile si informarea semenilor nostrii, nu numai in calitate de fost presedinte al Filialei Olt a ANCMRR ( in trecat fie mentionat aportul tau si implicarea in re....,repunerea pe rol a Subfilialei SLATINA) dar si in calitate de publicist si de ce nu, de OM.
    Sa ai succes si sa mergi pe aceeasi linie a echidistantei!
    Multi ani de existenta, si cati mai multi cititori!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc prietene !

    Sunt cu atat mai miscat cu cat aprecierea vine de la un camarad extrem de devotat cauzei cadrelor militare in rezerva si in retragere.

    RăspundețiȘtergere