sâmbătă, 17 iulie 2010

AVERTIZARE !

Deocamdata, actuala Legea privind recalcularea pensiilor militare de stat prevede ca aceasta activitate se va face conform prevederilor L 19/2000 (pensiile din sistemul public de pensii) . L 19/2000 (art.82) prevede ca , pe linga cererea de inscriere la pensie , cel in cauza trebuie sa prezinte si actele care dovedesc indeplinirea conditiilor de pensionare . Ord. MMSS nr 340/2001 detaliaza actele necesare (printre care...Carnetul de munca ...in care sint inscrise salariile primite in perioada de activitate) . Rezulta ca dovedirea veniturilor obtinute este sarcina angajatului , nu a angajatorului... Ordinul este semnat de dl. Marian Sirbu (sef pe linie de partid al dl.ministru al apararii)...
Tot legea privind recalcularea pensiilor militare mai zice ca acolo unde nu sint date privind veniturile se va considera salariul mediu ( un punct de pensie)...Legea respectiva este facuta pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile militarilor..."Manastire-ntr-un picior , ghici..." cine va trebui sa dovedeasca veniturile obtinute in perioada de activitate , in asa fel incit pensiile sa fie cit mai mici??? (cazul multora dintre ele foarte multe dintre ele, vorbind de cei care nu vor sti/nu vor putea sa-si dovedeasca veniturile) ?!

Mi-e groaza de momentul in care, fostii militari,  se vor calca in picioare pe la portile arhivelor militare si indivizi, cu functii si grade mari in Armata (deh, avem ONOARE !), dand telefoane, pentru ca o cerere sau alta sa fie tratata prioritar...!

Doamne,  unde am ajuns dupa ce am construit atatea asociatii ale cadrelor, in functie de CATI GENERALI AVEM !  Din pacate,  avem multi si...degeaba !

ALO, ROMANIA !

Un comentariu:

  1. Ar fi interesant sa aflam cati generali sunt la A.N.C.M.R.R. Bucuresti, la nou infiintata asociatie a Gl.-ului Degeratu, etc.
    Dar si mai interesant ar fi sa vedem,la cati dintre ei s-au respectat instructiunile de inaintare in grad, atat de promovate de Bucuresti, pentru filiale.

    RăspundețiȘtergere