luni, 19 iulie 2010

CONDUCEREA MApN SE DOVEDESTE, DIN NOU, AIURITOARE !

Cititi si va cruciti! Iata o decizie ciudata a MApN-ul , aceea de a mai toca niste bani (ca tot e criza, si tot se taie din veniturile militarilor!). Cautand sa-si faca curat prin rafturi ( oricum, altceva mai important nici nu ar fi avut de facut !), MApN-ul a decis sa trimita peste Prut, la fratii nostri din R.Moldova, carti si manuale de specialitate.Nu orice carti ci unele... vechi de aproape 100 de ani!

Concret, Ministerul Apararii va trimite (nu se stie exact cand) omologilor moldoveni un numar de 329 de carti de specialitate din domeniul militar. Printre manualele care vor fi donate se numara si titluri precum “Karate-Do-autoapararea”, “Alpinism militar”, “Conceptia educatiei fizice si sportului in Armata Romana” sau “Razboi si antirazboi”...
De asemenea, pe lista MApN se regasesc si carti privind cunoasterea aruncatorului calibru 120 mm, model 1942 si 1982, folosirea si intretinerea pistolului mitraliera 7,62 mm (AKM), model 1963, 1964 si 1966, a pistolului calibru 9 mm Makarov sau a tunului antitanc, model 1977.
Cea mai scumpa carte pe care MApN o va dona este “Transmisia autovehiculelor pe senile”, care valoreaza 46,72 de lei, ar cea mai ieftina este un manual privind “Teoria tragerilor artileriei terestre”
, care a costat doar 0,01 lei. De asemenea, MApN precizeaza ca o parte dintre aceste carti vor ajunge in Republica Moldova doar in format electronic, copiate pe CD-uri si DVD-uri.
Acum ca v-ati format o idee despre valoroasele materiale, destinate sa contribuie la procesul de reforma al armatei moldovene, mai auziti una :transportul va costa MApN-ul de 7 ori mai mult decat manualele!!!
Potrivit unei hotarari de Guvern, transportul, manipularea si paza cartilor in Moldova se vor face cu mijloace si forte asigurate de Ministerul Apararii din Romania, in acest sens fiind autorizata Compania Nationala Romtehnica SA pentru asigurarea formalitatilor aferente livrarii manualelor.
De asemenea, predarea-preluarea bunurilor se face pe baza unui proces verbal incheiat intre parti, in termen de 90 de zile de la data intarii in vigoare a prezentei hotarari de Guvern.
In acelasi document preluat de ziare.com se precizeaza ca “transportul va si asigurat de trei militari din MApN, care vor primi o diurna de 38 de dolari, pentru doua zile, adica 228 de dolari in total”.
Totodata, “cei trei militari au asigurati fiecare cate 100 de euro pe zi pentru cazare, adica 600 de euro, in timp ce cheltuielile cu benzina au fost calculate de MApN la 600 de lei, pentru traficul intern si 110 de euro pentru cel international”.
In total, cei trei militari vor cheltui in cele doua zile de deplasare, conform estimarilor MApN, suma de 4.360 de lei, in conditiile in care cartile pe care le transporta valoreaza 671 de lei.

Daca asa stau lucrurile, jos palaria ministerabililor aparatori ai natiei...oricum nu prea are ce sa protejeze in cazul Dumneavoastra ! 
Alo , Romanica , e cineva ,,acasa,, ...treaz ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu