vineri, 16 iulie 2010

Petiţia membrilor Sindicatului cadrelor militare disponibilizate privind recalcularea pensiilor militare va fi susţinută în Parlamentul European !

Europarlamentarul Victor Boştinaru s-a întâlnit pe 6 iulie cu un grup de 33 de persoane, membri ai Sindicatului cadrelor militare disponibilizate şi susţinători ai unei petiţii depuse la Comisia de profil a Parlamentului European (PETI).
Boştinaru este coordonatorul social-democraţilor europeni din PETI, iar discuţiile au vizat pensiile militarilor în contextul măsurilor decise de guvernul Boc.

Participanţii la întâlnire au declarat că România este un stat membru UE şi NATO, iar în virtutea prevederilor Constituţiei şi documentelor de aderare, reglementările celor două organizaţii sunt prevalente celor naţionale.

“Este adevărat că ne aflăm într-o situaţie de criză economico-financiară, iar statele îşi coordonează eforturile spre a o depăşi prin măsuri de austeritate. Dar, în toate statele membre, aceste măsuri nu au vizat veniturile pensionarilor, ci doar eventuala lor îngheţare”, a declarat Boştinaru.

În cazul României, Guvernul Boc, susţinut de actuala majoritate parlamentară, a decis reducerea cu 15 la sută a tuturor pensiilor în condiţiile în care ele sunt printre cele mai mici din UE.

În plus, s-a decis recalcularea pensiilor militare, sub pretextul înglobării, ca şi criteriu de acordare, în principiul contributivităţii, care nu este folosit în vreun alt stat membru, pentru militari.

“Toate aceste măsuri au consecinţe dure asupra vieţii militarilor şi familiilor acestora, cât şi a prestigiului uniformei militare. De aceea, voi susţine demersul petiţionarilor; autorităţile române trebuie să reintre în legalitate”, a afirmat deputatul european.

Sursa: Amos News

Cat priveste petitia ANCMRR-ului, aceasta va fi sustinuta , pentru inceput, la ARICI POGONICI ! Asta pentru ca trebuie respectata, neaparat, o anumita rigoare a ierarhiei ...Si , oricum, creatorii acesteia ( daca or fi vreunii in acest moment) , acolo au relatii bine cultivate !Va rog,nu mai spuneti si altora, e asul din mana celor din conducerea centrala !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu