vineri, 16 iulie 2010

Colegiului Naţional de Apărare condus de o tânără de 27 de ani

Actualul executiv nu se opreşete din a ne uimi în fiecare zi! Aflăm din Cotidianul că, primul ministru, Emil Boc, trebuie să îndeplinească o simplă formalitate: aceea de a semna decizia de numire a Ioanei Timofte în funcţia de director al Colegiului Naţional de Apărare.

La numai 27 de ani, Ioana Timofte, a fost propunerea PSD pentru Colegiul Naţional de Apărare.
Aceasta urmează să conducă cea mai inaltă şcoală (instituţie n.r.) politico- militară din România.

Cine este Ioana Timofte:
- avocat;
- director la SC Casa Tudor SRL;
- consilier la Consiliul Local Iaşi;
- director la Direcţia de comunicare şi relaţii publice din cadrul MApN (oare cum rămâne cu cumulul salariului de la stat cu salariul de la … stat?);
- şi cel mai important: membru PSD, nepoata fostului şef al SRI Radu Timofte şi locul 1 în topul celor mai sexy politicieni, publicat de “Academia Caţavencu”.

Ioana Timofte a confirmat pentru Cotidianul că propunerea privind numirea sa la şefia Colegiului Naţional de Apărare a trecut de toate procedurile stabilite în Coaliţie: “Aştept acum ca premierul să semneze hotărârea”.

Potrivit declaraţiilor şefului PSD Iaşi, susţinătorul oficial al acesteia, Gheorghe Nichita, dosarul cu propunerea de numire a Ioanei Timofte a fost trimis deja la Cabinetul premierului. “Noi am trimis propunerea, cred că a fost numită deja, nu mai ştiu exact, că n-am mai apucat să vorbesc cu Ioana”, afirmă Nichita.

Ioana Timofte a fost subiectul unei anchete realizate de publicaţia “Ieşeanul”, care a scris despre implicarea nepoatei lui Radu Timofte într-o afacere dubioasă din anul 2004. Potrivit celor de la “Ieşeanul”, firma Computer House Invest SRL Iaşi, condusă de Ioana Timofte, a semnat un contract de transfer creanţe cu societatea Construcţii Feroviare Moldova CFM, contract prin care se angaja să recupereze 4 miliarde de lei de la debitorii acestei societăţi, contra unui comision. Ulterior, Computer House a încasat aceşti bani, dar “a uitat” să-i mai vireze la CFM. Dosarul a intrat în atenţia DNA, dar fără finalitate.

Potrivit declaraţiei de avere a Ioanei Timofte, publicată pe pagina de net a Primăriei Iaşi, singura sa avere sunt bijuteriile în valoare de aproximativ 37.000 de euro.

Colegiul Naţional de Apărare este o instituţie înfiinţată în 1992, cu scopul de a deveni cea mai înaltă şcoală politico-militară din ţară. Colegiul poate fi urmat de către oricine are o recomandare din partea unei instituţii a statului, a unui partid, a unei organizaţii media sau a unei ONG. În Hotărârea de Guvern prin care s-a înfiinţat CNAp se spune că au acces la acesta numai persoanele „care ocupă sau pot ocupa, în perspectivă, funcţii de conducere şi decizie în domeniile politicii de securitate şi apărare naţională“. Printre foştii cursanţi ai CNAp: Elena Udrea, Floriana Jucan, Daciana Sârbu, alte soţii, nepoate, amante etc.

Va fi interesant de văzut ce va preda în cadrul cursului proaspătul director, cum vor reacţiona coloneii şi generalii care chiar merg la şcoală pe la CNAp şi în cât timp se va duce de râpă şi această instituţie care chiar începea să se bucure de un anumit prestigiu.

Oare cum ar arăta o zi de curs cu conferinţe la CNAp susţinute de dl. Lascu de la DPAP despre “NATO Senior Defence Group on Proliferation-DGP”, dl Dan Tătaru, despre armonizarea legislativă, dl gl. Zisu – despre resursele apărării şi de ce nu, d-ra Ioana Timofte despre … ce vreţi fiecare dintre d-voatră, căci noi nu putem da seama…

Domnilor generali, nu vă impacientaţi: asaltul “blondelor” continuă, voi le-aţi deschis porţile!

sursa: Cotidianul

Un comentariu:

  1. e de bineeee ! de cand asteptam miscarea asta pentru a urma, pana la urma , aceasta forma superioara de pregatire...! In sfarsit te potii alege ...chiar de e o mica bl..g...e, sau putin s...f...s !

    RăspundețiȘtergere