miercuri, 7 iulie 2010

GENERALUL MIHAIL POPESCU: REFORMA ARMATEI S-A OPRIT LA RESTRUCTURARE

Teleastul RADU TUDOR a realizat de curand o emisiune electrizantă.
Una în care a pledat, în mod inteligent,pentru respectarea CONDIŢIEI MILITARULUI ROMÂN.
Invitat de onoare era Sorin Stoicescu, prezentat ca general în rezervă şi expert în analiza lucidă, în cunoştinţă de cauză, a accidentelor aviatice.
Lucrurile au decurs emoţionant până în momentul în care concetăţeanul Stoicescu a dat cu… bâta-n baltă şi a pledat pentru ca, în pofida evidenţelor, de data asta a faptului că aeronava care s-a prăbuşit la Tuzla, cu luptători de elită, era veche, bună de trimis la muzeu…
…deci, în pofida dovezilor de anacronică dotare tehnică, militarii să nu protesteze, să îndure cu tărie umilinţele la care sunt supuşi!
În acel moment am realizat ceea ce bănuiam de mai mult timp.Vorbitorul aparţinea altor structuri…
Trec peste asta şi reamintesc celor neştiutori gestul de demnitate al aviatorilor militari unguri.
La un exerciţiu aerian comun cu aliaţii americani, conform celor povestite mie de colegul alături de care am urmat un curs în Canada, pe atunci el fiind şeful Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Patriei, de la Budapesta, aviatorii unguri au ţinut să plătească ei una din cinele servite cu prietenii americani.
Se impune precizarea că yankeii au insistat să achite ei nota de plată,ca şi în serile precedente. Demni, maghiarii au refuzat. A urmat surpriza de proporţii.
Numai felul întâi, pentru o persoană, costa cât diurna unui pilot ungur pe o zi!
Ce a urmat?
În prima dimineaţă după reîntoarcerea de la exerciţiul bilateral, piloţii unguri, in corpore,s-au aliniat în faţa aeronavelor de luptă şi au raportat că rămân acolo până ce guvernul de la Budapesta  le măreşte salariile, pentru a nu mai trăi o asemenea umilinţă în faţa aliaţilor.
Consecinţa?
În noaptea următoare, Executivul din capitala Ungariei a decis majorarea substanţială a soldelor militare, astfel că un locotenent-colonel primea, din acel moment, 1700 de dolari pe lună.
Şi vine acum onorabilul Agamiţă, pardon Stoicescu şi îndeamnă militarii la umilinţă totală!
Noroc că Radu Tudor a simţit clipa de cumpănă a emisiunii sale şi a intrat în legătură directă cu cel mai popular şef al Statului Major General, generalul Mihail Popescu.
A urmat o intervenţie limpede, curajoasă, argumentată.
…Reforma s-a oprit la restructurare. Acest enunţ dureros al generalului Popescu reflectă o cruntă realitate. Tot mai vizibilă după 2004. Ajunsă acum la paroxism. Militarii au trecut în rezervă cu promisiunea guvernanţilor că vor avea o pensie corespunzătoare riscurilor asumate o viaţă întreagă.
Acum – şi-a continuat ideea Mihail Popescu – vor ajunge cetăţeni săraci.
Nu avem forţe de elită – a tunat generalul Popescu -,ci doar oameni de elită! Tehnica de luptă este veche. Patriotismul nu a devenit vetust în ţara asta ,a mai adăugat cu o voce gravă Mihail Popescu.

Cuvintele au fost rostite limpede şi răspicat…

Ar fi bine să se reţină, dacă mai interesează pe cineva : REFORMA ARMATEI S-A OPRIT LA RESTRUCTURARE !

S-a auzit la Cotroceni? Nu cred….
Ceasul care dădea ora exactă a Armatei României,  din biroul comandantului supremTraian Băsescu, s-a oprit a doua zi după alegeri…
Pentru asta, Radu Tudor merită doar trei cuvinte - magna cum laude.

vezi originalul la http://www.ionpetrescu.ro/2010/07/05/generalul-mihail-popescu-reforma-armatei-s-a-oprit-la-restructurare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu