sâmbătă, 10 iulie 2010

Noua Ordine Mondiala - NWO

În teoriile moderne ale conspiratiei, Noua Ordine Mondiala este o conspiratie mondiala condusa de grupuri formate de catre diferiti indivizi cu o anumita putere, fie aceasta financiara sau politica.
Tema comuna în teoriile conspiratiei despre o Noua Ordine Mondiala este faptul ca cea mai puternica si secreta elita mondiala conspira ca sa conduca în cele din urma întreaga lume printr-un guvern mondial autonom, care ar înlocui rapid statele nationale suverane si sa puna capat luptele pentru putere internationale. Despre diverse evenimente semnificative din politica si finante s-a speculat ca sunt orchestrata de catre o clica extrem de influenta prin intermediul multor organizatii de fatada. Numeroase evenimente istorice sau contemporane sunt vazute ca pasi într-un plan în curs de desfasurare de a obtine dominarea întregii planete prin adunari secrete politice si procese decizionale.

Istoricul termenului

În timpul secolului al XX-lea, multi sefi de stat, cum ar fi Woodrow Wilson si Winston Churchill, au folosit termenul noua ordine mondiala pentru a se referi la o noua perioada a istoriei care atesta o schimbare dramatica în gândirea politica a lumii si schimbarea echilibrului de putere dupa Primul Razboi Mondial si Al Doilea Razboi Mondial. Ei au vazut toate aceste perioade ca posibilitati de a pune în aplicare propunerile idealiste sau liberale pentru o guvernarea globala doar în sensul unor eforturi colective noi pentru a identifica, a întelege sau a adresa probleme la nivel mondial care merg dincolo de capacitatea individuala de solutionare a statelor-natiune. Aceste propuneri au condus la crearea unor organizatii internationale, cum ar fi Organizatia Natiunilor Unite si NATO, precum si unele regimuri internationale, cum ar fi sistemul Bretton Woods si Acordul General pentru Tarife si Comert, care au fost calculate atât pentru a mentine un echilibru între puterile internationale, precum si pentru a reglementa cooperarea între natiuni, pentru a atinge o faza pasnica a capitalismului. Aceste creatii în particular, precum si internationalismul în general, au fost extrem de criticate mereu de fortele ultraconservatoare nationaliste.

Teorii conspirative

1.Sfârsitul lumii

De peste doua mii de ani, teologii crestini si mirenii se tem de o conspiratie globalista care sa duca la îndeplinirea profetilor despre Sfârsitul lumii din Biblie, în special din Cartea lui Ezechiel, Cartea lui Daniel, predica lui Iisus de pe Muntele Maslinilor, din Evangheliile sinoptice, precum si din Cartea Apocalipsei. Ei sustin ca agentii umani si demonici ai Diavolului sunt implicati într-un complot primordial de a induce în eroare umanitatea pentru a accepta o teocratie satanica asupra lumii, teocratia satanica a Nesfintei Treimi - Satana, Antihristul si proorocul mincinos fiind baza unui cult imperial. În multe teorii ale conspiratiei contemporane crestine, proorocul mincinos va fi ultimul Papa al Bisericii Catolice (înscaunat prin tradare sau de o conspiratie iezuita), un guru carismatic din miscarea New Age sau chiar un lider al unei organizatii fundamentaliste crestine, cum ar fi Fellowship, în timp ce Anticristul va fi un presedinte al Uniunii Europene, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite sau un actor virtual care serveste drept figura pentru un supercomputer.

2.Iluminatii

Ordinul Iluminatilor a fost o societate secreta fondata la 1 mai 1776, în Ingolstadt (Bavaria de Nord), de Adam Weishaupt. Miscarea era formata din liber-cugetatori, liberali, republicani si feministi, recrutati din lojile masonice din Germania. În 1785, ordinul a fost infiltrat, dezbinat si suprimat de catre guvernul bavarez pentru un presupus complot îndreptat împotriva tuturor monarhiilor si religiilor de stat din Europa.

3.Protocoalele Sionului

Protocoalele înteleptilor Sionului este o scriere ce a circulat la începutul secolului al XX-lea în Europa, si care descria asa-zisele planuri de dominare a întregii lumi puse la cale de evrei. A fost publicata pentru prima data în foileton între 28 august si 7 septembrie (stil vechi) 1903 în ziarul Znamia din Sankt Petersburg.

4.Conspiratia la vedere a lui Wells

În cartea sa din 1928, The Open Conspiracy, scriitorul britanic H. G. Wells a facut apel la intelectualitatea din toate statele lumii de a se organiza în vederea stabilirii unei viitoare federatii la nivel global în scopul întaririi democratiei, acodarii unei cetatenii globale, o divizare a autoritatii internationale între agentii separate la nivel mondial, cu scopul de a construi o lume social-democratica.

New Age

New Age este un curent spiritual, raspândit mai ales în Occident, având începuturile prin anii 1920-1930 când Alice Bailey a publicat mai multe lucrari, în care proclama întoarcerea lui Cristos si lanseaza ideea necesitatii unor grupari pe care ea le denumeste a bunavointei mondiale.

Potrivit lui Bailey, un grup de maestri, denumiti Marea Fraternitate Alba, lucreaza la un plan ezoteric interior pentru a supraveghea trecerea la Noua Ordine Mondiala, dar, pentru moment, membrii acestei ierarhii spirituale sunt cunoscuti doar de câtiva oameni de stiinta oculta cu care acestia ar comunica telepatic, dar când va fi nevoie se vor implica personal si toata lumea va sti de prezenta lor pe Pamânt.

În 1997, rabinul Yonassan Gershom, într-un articol denumit Stereotipuri antisemite în scrierile Alicei Bailey, subliniaza ca scopul ei (Alice Bailey) nu este decât distrugerea iudaismului în totalitate. Acest lucru este notabil, deoarece teoriile conspiratiei tind foarte mult sa prezinte pe evrei ca fiind autorii din spatele Noii Ordini Mondiale, mai degraba ca unul din grupurile de complotisti care doresc sa reprime decât sa creeze ceva benefic.

Al patrulea Reich

Teoriticienii conspiratiei folosesc acest termen Al patrulea Reich, sau, în limba engleza, „Fourth Reich” pur si simplu ca pe un sinonim peiorativ pentru „Noua Ordine Mondiala” pentru a sugera ca ideologia statului si guvernului mondial va fi similara celei din Al treilea Reich. De exemplu sustinatorii antisemitismului folosesc termenul pentru a sugera ca un presupus viitor guvern mondial va fi dominat de fascisti evrei.

O lume noua

Sustinatorii teoriei conspiratiei speculeaza ca elita globala aflata la putere sunt adeptii moderni lui Lucifer care urmaresc o agenda transumanista menita sa dezvolte si sa utilizeze tehnologii umane pentru a crea o casta conducatoare postumana, accelerarea spre o singularitate tehnologica va fi asa de rapida încât oamenii normali vor fi în imposibilitatea de a anticipa sau întelege ce se întâmpla, cu toate schimbarile rapide care au loc în lumea din jurul lor. Teoreticienii conspiratiei se tem ca rezultatul acestei agende va fi aparitia unui Lumi Noi -un fel de distopie si/sau disparitia speciei umane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu