miercuri, 18 august 2010

APEL CATRE: SEFII DE STATE, SEFII DE GUVERNE, MINISTRII APARARII AI TARILOR MEMBRE NATO, PRESEDINTII SINDICATELOR CADRELOR MILITARE

Presedintele Romaniei si Comandant al Armatei a promulgat la 30.06.2010, Legea nr.119 privind unele masuri in domeniul pensiilor prin care pensile militare de stat au fost transformate in pensii civile inducand o scadere a valorii acestora cu procente cuprinse intre  20%-70%.
Promovarea si promulgarea acestei legi s-a facut cu incalcarea:

- Directivelor Europene nr.86/378/EEC si nr.97/96/EC privind pensile ocupationale;

- Constitutiei Romaniei, art.15(2),privind neretroactivitatea legilor; art.44, privind dreptul la proprietate; art.148(2,4), privind prioritatea prevederilor tratatelor U. E. fata de dreptul intern;

- Legea 164/2001 privind pensile militare de stat, care este inca in vigoare.

Mentionam ca Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere a sesizat institutiilor statului grava eroare care sa produs dar, pentru ca aceste institutii apartin partidelor politice si nu tarii, demersurile au fost ignorate ! In acelasii timp, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, , a prezentat Parlamentului European, Comisia pentru Petitii, toate amanuntele privind salarizarea si pensile militarilor in Romania.


Ca fosti militari ai unui stat membru NATO, avand in vedere situatia limita in care ne gasim si tinand cont de faptul  ca in toate tarile membre ale acestui organism de aparare pensionarii militari beneficiaza de prevederi speciale  cu privire la  pensionare, va adresam rugamintea sa ne sprijiniti in actiunea de a repara grava eroare produsa militarilor !

PRESEDINTELE ASOCIATIEI NATIONALE A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE-FILIALA OLT

 cdor(r) BUJOR VASILE 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu