miercuri, 18 august 2010

SCRISOARE DESCHISA

Am primit din partea unui camarad care s-a zbatut foarte mult sa aduca la aceeasi masa toate structurile asociative ale cadrelor militare din sistemul national de aparare si care, pana la urma, a reusit infiintarea FEDERATIEI MILITARILOR DIN ROMANIA( federatie la infiintarea careia am pus si noi umarul !) . Din pacate , aceasta  este contestata de conducerea ANCMRR acuzand-o ba ca ,, vrea puterea (?!),  ba ca e masonata etc etc etc !.

Pana voi trai satisfactia luarii la cunostinta despre un mesaj de acelasi  calibru din partea d-lui g-ral ILIESCU, cel care dicteaza in ANCMRR, imi voi permite sa-i popularizez pe cei cu opinie,  chiar daca acestia nu au relatii de colaborare cu temutul ANCMRR !

Scrisoare deschisă adresată de Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN, ministrului Apărării Naţionale

“Ministrului Apărării Naţionale, Domnul Gabriel Oprea

Domnule ministru,

Încă de la început vă aduc la cunoştinţă faptul că până acum, în pragul celor şapte decenii, nu m-am simţit niciodată mai desconsiderat şi umilit ca militar.

Umilinţa a început o dată cu catalogarea de către primul ministru, atât a mea cât şi a camarazilor mei generali, ofiţeri, maiştrilor militari şi subofiţeri, activi sau în rezervă, ca fiind „nesimţiţi”.

Încă de la “înscăunarea” dumneavoastră la conducerea Ministerului Apărării Naţionale aţi început să peroraţi, cu o insistenţă demnă de o cauza mai bună, că nici unui militar nu i se va diminua solda sau pensia iar dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, atunci, vă veţi da demisia.

În cele trei întâlniri oficiale pe care le-am avut cu dumneavoastră, în perioada în care proiectul legii sistemului unitar de pensii era în dezbaterea Senatului, prezentându-vă pericolul diminuării drastice a pensiilor militare, mi-aţi replicat de fiecare dată că prin acţiunile dumnevoastră inteligente veţi contracara acest pericol.

Efectul acţiunilor dumneavoastră s-a văzut: legea a trecut de Senat prin adoptare tacită.

Acelaşi efect s-a văzut şi în avizele comisiilor Camerei Deputaţilor când nici un amendament nu a fost aprobat.

Ulterior aţi început să schimbaţi placa “cântând”, la unison cu primul ministru, că nu se vor reduce pensiile sub 3.000 lei, dar nici dumneavoastră nici altcineva nu aţi precizat baza juridică, toate actele normative de până acum neavând asemenea referiri.

Ce încredere sa mai am în cuvântul dumneavoastră domnule ministru?

Şi ca “tacâmul” să fie complet ne obligaţi acum să alergăm după hârtii pentru a ne cere, „culmea umilinţei”, diminuarea propriilor drepturi.

În calitate de minstru al Apărării şi membru al guvernului, cum aţi putut aproba H.G. nr.735/21.07.2010 – un exemplu clar de desconsiderare a celor care au slujit Patria sub drapel?

Oare Direcţia Financiar Contabilă, Direcţia Resurse Umane şi arhivele militare nu vă sunt subordonate?

De ce ne obligaţi să ne scărpinăm la urechea dreaptă cu mâna stângă? Nu tocmai pentru satisfacţia de a ne umili?

Cand s-au stabilit condiţiile de muncă ni s-au cerut exact aceleaşi documente, care acum se află la Secţia Pensii Militare. Dacă tot aţi hotărât să ne diminuaţi un drept cuvenit, deşi Curtea Constituţională a statuat clar că pensiile în plată nu pot fi diminuate, nu era mai corect şi cinstit ca în mod centralizat să se obţină datele necesare? Sau era nevoie de o umbrelă care să acopere, în faţa instanţelor de judecată, eventualele daune interese pe care cineva trebuie să ni le asigure?

Domnule minstru, fiind primul ministru politic provenit din cadrele militare mă aşteptam să fiţi mai ferm în apărarea hainei militare şi a slujitorilor ei de ieri, de azi şi de mâine, să nu fiţi părtaş la disoluţia Armatei – bastionul, alături de Biserică, a Românismului şi a statului Naţional Unitar Român.

M-am înşelat şi în această privinţă.

Totuşi nu ceredeţi că este cazul să va daţi demisia, domnule ministru ?

Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN”


Un comentariu:

  1. Domnule general Iliescu , preaalesul nostru presedinte,daca in o saptamana nu iesiti pe un post de televiziune,fie si OTV,si nu ne explicati care-i situatia la zi privind angajamentul Biroului Permanent de a da in judecata guvernul nesimtit…atunci ne prezervam dreptul de a demisiona in corpore, intreaga filiala,impreuna cu alte 10 filiale care au confirmat deja,si ne vom inscrie in SCMD sau FNCMRR….asteptam!

    RăspundețiȘtergere