miercuri, 25 august 2010

REZOLUTIA ADOPTATA DE ASOCIATIA INTERNATIONALA A JURISTILOR DEMOCRATI (AIJD) DE LA BRUXELLES CU PRIVIRE LA MASURILE ANTI-CRIZA ALE GUVERNULUI ROMANIEI

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres de Uniunea Juriştilor din România, AIJD consideră că "reducerea cuantumului pensiilor, după ce persoanele în cauză au plătit cât timp au fost salariaţi, este o măsură retroactivă de spoliere şi o gravă încălcare a principiilor garantate de dreptul internaţional".

AIJD este de părere că orice recalculare a unor pensii acordate legal şi aflate în plată - inclusiv cele de serviciu ale magistraţilor - înseamnă o încălcare de către stat a propriei legislaţii, ceea ce ar avea repercusiuni grave asupra stabilităţii juridice şi asupra caracterului de stat de drept.


"Avocaţi din mai multe ţări, afiliaţi la AIJD, s-au oferit să apere gratuit cauza unor categorii de pensionari români în faţa jurisdicţiilor naţionale şi la CEDO", se arată în comunicatul de presă.
UJR arată că preşedintele asociaţiei internaţionale, Jeanne Mirer şi prim-vicepreşedintele Roland Weyl au informat că avocaţi din Franţa, SUA, Belgia,Germania, Marea Britanie şi Canada afiliaţi la AIJD s-au oferit să participe gratuit la susţinerea cauzei unor categorii defavorizate de pensionari în faţa jurisdicţiilor naţionale şi la CEDO.
"Considerăm că juriştii care încearcă să susţină, prin construcţii artificiale, aşa-zisele măsuri anti-criză, fac de ruşine şcoala română de drept"
, se mai arată în documentul citat.
Comunicat de presă - AIJD
http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/11560-Comunicat-de-pres-AIJD.htm

Un comentariu: