vineri, 20 august 2010

Cei din M.A.I iau atitudine

Se pare că cei care lucrează în MAI sunt organizaţi şi vor să se facă auziţi. Astfel, Marin Gruia, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I.a semnat următoarea declaraţie de presă, citată de Amos News.

“FSNPPC, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I., organizaţie care reuneşte peste 50.000 de membri, anunţă că sindicaliştii au cerut, prin vot nominal, blocarea temporară a sistemului şi responsabilizarea, pentru toate consecinţele acestei blocări, a ministrului Vasile Blaga, solidar cu şefii din teritoriu ai poliţiei.

În sarcina ierarhiei din M.A.I. se reţine că nu a fost capabilă să informeze eficient instituţiile statului despre efectele deciziilor economice eronate ale guvernanţilor faţă de Poliţie. La fel, din teama de a primi aprecieri nesatisfăcătoare, „echipa Blaga” nici nu a informat Guvernul şi C.S.A.Ţ. despre tensiunile negative, fără precedent, care s-au acumulat între poliţişti şi managerii lor.
Astfel structura de conducere a M.A.I. a consimţit iresponsabil la subfinanţarea crescândă a sistemului de siguranţă şi ordine publică.

În plan intern, conducerea este acuzată pentru întreţinerea abuzurilor şi a lipsei de transparenţă decizională.

Totodată, ministrul Blaga va trebui să răspundă şi pentru destabilizarea întregului personal din subordine, care timp de mai multe săptămâni a fost abandonat total unui flux consistent de zvonuri alarmiste privind concedierile care se vor opera masiv în poliţie şi în celelalte structuri ale ministerului.

Consecvent cu lipsa de viziune socială a guvernului din care face parte, ministrul V. Blaga a blocat toate canalele de comunicare internă din minister generând, prin această lipsă de transparenţă, o creştere a abuzurilor pe care şefii locali le fac pentru a obliga poliţiştii şi celelalte categorii de personal să muncească haotic, peste program şi fără suport logistic dar obligându-i „să sponsorizeze” instituţia.

Starea de lucruri, astfel creată, va degenera, exploziv, în cel mai scurt timp, drept consecinţă a recentei rectificări bugetare prin care Guvernul a retras suma de 467,8 milioane de lei din alocaţia M.A.I. Suma este aproape cea mai mare în seria reducerilor din actuala rectificare.

Faptul ca cei din MAI semneaza sau fac declaratii de presa arata ca VORBESC in primul rand, iar in al doilea rand stiu ce vor.
In oglinda vedem un sindicat al MApN care mai mormaie din cand in cand dar clar e dominat de teama , altfel nu se poate explica aceasta inactiune !
In concluzie, desi dusmanul este comun  mentalitatea membrilor face diferenta. Si , e clar, noi suntem perdantii... 

BRAVO LOR ! NOI MAI AVEM INCA MULTE DE INVATAT (DACA VOM INVATA VREODATA ) !APROPO,  POATE CINEVA SA MA CONTRAZICA DE FAPTUL CA LA CAPITOLUL SOLIDARITATE-ACTIUNE SUNTEM REPETENTII TERREI ?!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu