vineri, 21 iunie 2013

OLTUL LA BARA ...

1.Marți, 18 iunie a.c, Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a fost prezent la Deveselu

„În urmă cu o lună și jumătate eram la Deveselu și eram nemulțumit complet de ce se întâmplă aici, de soluția adoptată pentru securizarea zonei, despre acest gard pe care îl vedeți și care astăzi arată foarte bine. Întorcându-mă la minister am dispus o analiză și am schimbat soluțiile tehnice, astfel încât investiția care se realizează aici, una dintre cele mai mari din România, să fie una de calitate și să satisfacă standardele NATO. În momentul de fată, deși am dispus reluarea lucrărilor și pe portiunile deja realizate, avansăm foarte bine, deși lucrăm cu forțe proprii, cu batalioanele noastre de geniu, astfel încât lucrările legate de securizarea zonei să se desfășoare conform graficului asumat. Avem chiar un avans de cinci luni”, a declarat ministrul Mircea Dușa.


2.Medicii din judeţ, pregătiţi să demisioneze în masă

Principalele revendicări sunt
-dublarea salariilor medicilor rezidenţi ;
-rectificarea bugetară care să permită finanţarea sistemului sanitar până la sfârşitul anului, contractele încheiate în luna mai lăsând din start neacoperit ultimul trimestru;
- trecerea personalului sanitar în rândul profesiilor liberale şi scoaterea din lista funcţionarilor publici;
- mai multă putere de decizie pentru Colegiul Medicilor, care în ultimii ani a ajuns simplu spectator la semnarea contractului-cadru sau la adoptarea deciziilor în consiliile de administraţie de la unităţile sanitare.
,,„Noi ne gândeam să înceapă de la coeficientul mediu, sau chiar minim, al salariului din uniunea Europeană. Dacă s-ar stabili slariul la 60 de milioane lei vechi, ar rămâne cu mai puţin de 1.000 euro. La un salariu maxim de 120 de milioane, pentru un medic primar, ar rămâne cu 80 de milioane, sub 2.000 euro. Şi ne întrebăm de ce pleacă medicii! ,,

3.Cand doi se bat ( ma rog...!) , al treilea castiga !

La Spitalul Municipal Caracal, unde la concursul pentru funcţia de manager organizat sa se tina pentru 18 iunie nu s-a mai prezentat niciun candidat, unitatea având, tot de marţi, un nou manager.
Medicul Cristian Conea, care se afla interimar la conducerea unităţii sanitare, şi-a înaintat, luni, demisia . Se pare, in urma unui telefon primit.... Concursul pentru postul de manager a rămas fără pretendenţi chiar înainte de susţinerea probelor.  În cele din urmă s-a retras şi cel de-al doilea candidat înscris, Daniel Iordache.
Din toată întâmplarea a ieşit câştigător medicul Liviu Radu, numit, în cele din urmă, manager cu delegaţie. Managerul actual nu este tocmai străin de ce se întâmplă în această unitate sanitară, ocupând în trecut postul de director medical, la acea vreme făcând echipă cu managerul Nicu Vladu. 

sursa circula pe net

Un comentariu:

  1. PARAȘUTIȘTII ... LA GARD ! E cea mai bună soluție pentru paza investiției metalice ... care e deja în vizorul colectorilor profesioniști ... și NEA JAN FOUTIGRAFUL ar putea lua dovezi cu ADN ... de pe lângă gard ... Actualul ministru nu a fos informat despre SUPERGENISTICUL ADĂPOST ANTI ANM și BAZA DE CERCETARE ÎNGROPATĂ din curtea fostului regiment cu ... 56 de parașutiști (rămași pe minunatele meleaguri ale DOMNULUI DE ROUĂ !)

    RăspundețiȘtergere