marți, 31 august 2010

COMUINICAT AL CAMARAZILOR DIN SCMD-BRASOV

Preiau, cu mare placere, din comunicatul rezervistilor brasoveni, inregimentati in sindicatul filiala Brasov, apreciind echilibrul si fermitatea acestuia ! Onoare acestora !

,,Dragi camarazi!

Ne aflăm într-o conjunctură politică nefavorabilă fapt ce implică nevoia acută de unitate împotriva abuzurilor acestor guvernanţi care nu mai gândesc şi simt româneşte. O succesiune de măsuri abuzive luate de guvernanţi împotriva noastră ,a militarilor în rezervă ( proveniţi din armată, poliţie, SRI, etc), pe fondul unei dezinformări permanente a opiniei publice, culmineză astăzi cu cele trei acte normative: Legea 119/2010, HG 735/2010 şi Ordinul MAN „M”- 101/2010. Regimul comunist a hărţuit permanent armata pentru a îndeplini, pe lângă funcţia nobilă de apărare a statului, o serie de funcţii economice. Dorim să reamintim cetăţenilor români că noi ne-am câştigat, prin muncă, salariile şi pensiile astfel:

  • Prin funcţia de apărare am făcut cele mai înalte sacrificii pentru ca „Războiul Rece „ de peste 50 de ani să nu se transforme în crize violente însoţite de mari sacrificii umane ,mai ales din rândul tinerei generaţii. Viaţa grea, 24 de ore din 24, traiul nostru în garnizoane uitate de lume, acţiunea de instruire şi antrenament în condiţii reale în poligoanele din ţară şi străinătate, prezenţa noastră fizică în condiţii deosebit de toxice, acţiunea pe o tehnică de luptă agresivă sub toate aspectele, lipsa acută de resurse, stresul şi responsabilităţile unei iminente confruntări militare ne-au creat permanent o viaţă de coşmar pentru noi şi familiile noastre. Bolile profesionale au devenit o gravă ameninţare la adresa existenţei tuturor celor aflaţi în rezerva armatei. Dacă nu ne credeţi mergeţi pe holurile unităţilor spitaliceşti şi vedeţi câţi militari aflaţi în dificultate se sprijină pe umărul soţiilor aşteptând bunăvoinţa unui medic;
  • Funcţiile noastre economice au salvat de multe ori resursele de supravieţuire a cetăţenilor statului prin implicarea noastră efectivă, alături de domniile lor, în minele patriei, pe ogoare şi la irigaţii, în construcţia marilor elemente de infrastructură, în fabrici şi uzine, în construcţia tuturor centrelor civice reşedinţă de judeţ, în construcţia de locuinţe, în activitatea căilor ferate, în lichidarea urmărilor marilor dezastre naturale (cutremure şi inundaţii), în realizarea marilor obiective strategice (Canalul Dunăre M. Neagră, Combinatul Petrochimic Midia Năvodari, Transfăgărăşan, Casa Poporului, portul Sud Agigea, Centrala Atomo –Electrică) şi multe altele.

Ne-am câştigat toate drepturile pentru că am prestat o muncă plină de sacrificii, nenormată şi slab remunerată în folosul apărării statului, iar pentru societate o muncă economică voluntară , neretribuită. Am suportat cu supuşenie cele mai dure reforme şi restructurări care au existat vreodată în istoria noastră militară din dorinţa sinceră de a proteja poporul român sub umbrela NATO şi a UE. Acum dumneavoastră guvernanţii, prin vocile unor lichele venite după revoluţie din străinătate, direct „la pomana porcului”încercaţi să acreditaţi ideia că suntem „bugetari de lux”, adică nişte „cetăţeni îmbuibaţi”. Marea majoritate dintre noi trăim în „apartamente de lux” de 60 -100 metri pătraţi şi nu am auzit de conceptul ”casă poartă” pe care-l vehiculează adevăraţii îmbuibaţi portocalii. Ceea ce este mai grav ni se pare atitudinea unor tineri care prin expresia „cu cine v-aţi luptat cu puşcoacele voastre „ sau „la care război a-ţi participat” demonstrează că această conştiinţă portocalie a molipsit şi o parte din tinerii noştrii condamnaţi să trăiască la periferia sentimentelor de patriotism. Nu suntem supăraţi pe nimeni, dar suntem hotărâţi să mergem până la capăt, aceasta semnificând recâştigarea demnităţii pe care încercaţi să ne-o furaţi prin actele normative aberante. Vă atenţionăm nevinovaţi guvernanţi, că, deşi suntem poziţionaţi în locuri diferite faţă de actul decizional, nu ne puteţi îngenunchia prin uşurinţa cu care intenţionaţi să ne furaţi drepturile financiare şi materiale, dreptul la viaţă.

Membri SCMD Braşov îşi exprimă profunda îngrijorare şi protestează, în numele legii, faţă de modul în care Guvernul României, prin personajele antipopulare, Boc, Oprea, Şeitan, Vlădescu intenţionează şi, în mare parte au reuşit, să umilească pilonii garanţi ai suveranităţii, integrităţii teritoriale şi ordinii constituţionale, armata, poliţia, SRI, funcţionarii publici cu statut special din penitenciare şi alte structuri de apărare.

Minciuna fără limite, haosul total, furăciunea fără precedent, promisiunile deşarte cu privire la pensiile celor care au susţinut timp de câteva decenii pilonii statului, încorporate acum în Legea 119/2010, demonstrează incoerenţa , incompetenţa şi lipsa de patriotism a unui segment politic portocaliu care mai are de expoliat numai dreptul de proprietate, dreptul privat de pensie, dreptul bunului câştigat. Batjocorirea şi umilirea militarilor şi poliţiştilor rezervişti se întoarce ca „drept răsplată”într-un regim odios , prin vocea unor personaje dubioase, care confundă statul şi naţiunea cu o feudă proprie. Pe fondul unor împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora, indiferenţa celor mulţi şi deteriorarea gravă a capacităţii instituţiilor statului de a-şi îndeplini funcţiile, condamnăm atitudinile antipopulare ale guvernanţilor şi continuăm lupta de apărare şi conservare a însuşirilor admirabile ale poporului român. Istoria modernă a poporului român nu conţine niciun exemplu în care cetăţenii să devină victimile propriilor guvernanţi dominaţi de ură , ticăloşie, incompetenţă şi obsesii maladive.

Dragi camarazi! Am trăit cu toţii aceşti ani plini de urâţenie şi vrajbă într-o ţară calificată din vârful piramidei politice ca”Ţară de mâna a doua”. Tinerii noştrii ,peste două milioane, muncesc peste hotare şi plătesc pensiile cetăţenilor spanioli, italieni etc. Guvernanţii îi îndeamnă să plece şi apoi invocă motivul că pensionarii depăşesc , ca număr, populaţia activă. Acum nu mai avem ce să împărţim decât mizeria şi sărăcia. Nu putem să câştigăm bunăvoinţa unor stăpâni prin accesarea unor credite care , cu siguranţă, au condus şi vor conduce la nenorocirea noastră ca naţie. Membrii SCMD Braşov apreciază că demnitatea, măreţia şi utilitatea cetăţenilor nu se măsoară după greutatea pungii ci după competenţa şi sinceritatea actelor produse în folosul României. Din fericire mai există forţe politice rămase fidele crezului naţional care, sper din tot sufletul, să nu rămână pasivi la degradarea voită şi dirijată a condiţiei de militar. Intenţia de a fura din pensiile militarilor trebuie abandonată. Ne vom lupta pentru apărarea drepturilor noastre, folosind toate mijloacele democratice prevăzute în legislaţia statului de drept, membru al UE şi NATO. Vom folosi toate formele şi mijloacele luptei sindicale, pentru apărarea drepturilor noastre consfinţite prin Constituţia ţării, legile interne, precum şi cele ale Uniunii Europene al cărui stat membru suntem cu drepturi şi obligaţii.,,

Honor et Patria! Vae victis!

Preşedintele SCMD Braşov

General maior (rz.) Prof.univ.dr.

Petrişor Mandu

2 comentarii:

  1. Extraordinar articolul. Daca numai 50% din membrii A.N.C.M.R.R. ar avea o gandire asa lucida si curajul celor scrise adunatura portocalie nu ar mai fi indraznit sa faca toate magariile pe care le-au facut.

    Felicitari Domnule general.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iota-te frate, tot general, tot cu studii inalte ca si tucalarul Iliescu de la ANCMRR, dar cat de mare e diferenta la capitolul atitudine...Pentru mine este clar ca aceasta atitudine, a manfisistului ancmrr-ist, este indusa si de cei din jurul sau, cei mai multi niste julieti !
    Domnilor generali din coviltirul permanent central, nu trebuie decat sa va folositi de libertatea castigata in decembrie , de cei tineri ! Cei pe care acum ii persiflati si care au ales sa se inscrie in sindicat ...Nici acum nu va intrebati de ce acesti tineri evita ANCMRR-UL ?!NU VA RECUNOASTETI VREO VINA ?

    RăspundețiȘtergere