joi, 26 august 2010

Armata Romana mai are in serviciu un singur avion fara pilot. Din 12.

Din semestrul al doilea al anului viitor, Fortele Aeriene nu vor mai dispune de un astfel de sistem de cercetare.
Ultimul avion fara pilot de care mai dispun Fortele Aeriene Romane a finalizat procesul de revitalizare si a fost trimis pentru a sprijini actiunile militarilor romani in Afga­nistan. El mai poate functiona aproximativ un an, dupa care Armata Romana nu va mai dispune de astfel de sisteme pentru protectia trupelor.

Romania mai dispune de doua sisteme de avion fara pilot impreuna cu sistemele de comunicatii, dar unul dintre ele va fi folosit pentru a furniza piese de schimb pentru celalalt. „Sistemul UAV (Unmanned Aerial Vehicle - n.r.) va functiuna pana in semestrul II din 2011, iar piesele de schimb vor fi asigurate de la celalalt sistem existent in dotare”, se arata in raspunsul ministrului Apararii la o interpelare facuta de deputatul PSD Florin Paslaru referitoare la situatia dotarii cu UAV a Fortelor Aeriene Romane.

Noi trebuie sa acordam o mare atentie avioanelor fara pilot, care asigura observarea aeriana si informatiile necesare protejarii trupelor noastre. Din datele pe care le cunosc, Romania are nevoie rapid de o achizitie de avioane fara pilot. Sumele nu sunt foarte mari comparativ cu cele pentru fregate. Cu aproximativ 25-30 de milioane de euro, Romania isi poate rezolva problema avioanelor fara pilot, foarte necesare pentru trupele in teatru. Cu acesti bani am putea lua 8, 9, 12 bucati si cu sistemele de comunicatie.

Din punctul meu de vedere, este vital pentru Romania si pentru soldatii care lupta sa aiba protectia asigurata“, a declarat George Scutaru, vicepresedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor.

In raspunsul sau la interpelarea deputatului PSD, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, admite ca avem nevoie de astfel de sisteme, dar spune ca tara noastra nu are in plan o astfel de achizitie !?

sursa           http://www.financiarul.com

Domnule ministru g.o., s-au adunat prea multe, treziti-va !

Singura dvs mare realizare este ca ati  facut tot ce ati putut ca  armata activa   sa treaca prin cea mai neagra perioada a sa din 90 incoace, manand-o, cu fermitate, in zona gri a societatii ! Si , trebuie sa recunosc, v-a reusit ! Este adevarat, cu largul concurs al ,,activilor,, pe care, realmente, i-ati hipnotizat !

Cat priveste onoarea dvs , ce sa mai zic... Noua, rezervistilor  , ne-ati promis  ca  pensiile militare nu vor fi afectate, legea 164/2001 nu va fi modificata , pensiile de sub 3000 de lei nu se vor recalcula , salariile militarilor nu vor scadea...In caz contrar, ziceati Dvs, parasiti guvernarea ! Ce sa intamplat,  s-a vazut ...

DREPT URMARE,
domnule ministru g.o. , n-ati vrea totusi sa va dati nitel demisia ?! Sunteti toxic d-le , nu aveti o  minima viziune despre viitor ! Abandonati,  va rog,  pana mai ramane ceva din care sa renasca armata asta care e a tarii, nu a dumneavoastra  !

Fratilor ,,activi,, ,  treziti-va ! Chiar sa nu mai stiti ce e aia demnitate, ce presupune  curajul raspunderii, responsabilitatea fata de subordonati , ce inseamna sa fii integru ?!

Faptul ca nu aratati ca ,,  vedeti,, ce se intampla pe langa Dvs , faptul ca nu aveti opinie , ma fac sa cred ca, din pacate, p-aici se-nvarte  adevarul...   


2 comentarii:

  1. Frate ai dreptate,dar ai vazut ce au facut cei de la ANCMRR Bucuresti.SA TRECI DE URGENTA LA SCMDRR Filiala 1 Caracal.
    Informarea este primul pas de plecare, care sunt urmatorii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept raspunsurile de la tine, la toate problemele discutate ( sa nu spui ca nu te.am anuntat).
    Pe curand si bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere