sâmbătă, 11 august 2012

Iată opiniile preşedintelui Institutului Cultural Român, HR Patapievici, despre România şi români, despre cultura şi limba română

GEOGRAFIA ROMÂNIEI:

"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:

- "23 de milioane de omuleţi patibulari." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)
Nota : patibular-,,Vrednic de spânzurat; demn de spânzurătoare,,
- "Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)
- "Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

LIMBA ROMÂNĂ:

"Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru înjurături..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

ISTORIA ROMÂNILOR:

"In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.
Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit.
Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

CULTURA ROMÂNILOR:

"Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc... spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)
"Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

"România are o cultură de tip second hand", a enunţat într-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMÂNIEI:

"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană."(după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005)

CELE de mai sus se pot verifica în partea întîi a volumului "POLITICE", apărut în 1996 în Editura Humanitas. Citate şi în Revista "ROST", nr.24 / 2005.

sursa : http://www.napocanews.ro/2012/03/iata-opiniile-presedintelui-institutului-cultural-roman-hr-patapievici-despre-romania-si-romani-despre-cultura-si-limba-romana.html

PS Caracter dezgustator, tipic pentru “alesii” portocalii.
Si cand te gandesti ca l-am platit si eu, amarat de pensionar, pentru functia detinuta in I.C.R....
Mai grav este ca nu stim in cati dintre colaboratorii sai s-o fi multiplicat aceasta scursura umana care a facut tot posibilul pentru distrugerea artei , culturii si a religiei dar mai ales a sufletului si a spiritului romanesc

2 comentarii:

  1. Este incredibil cat de bine se aseamana, din punct de vedere psihiatric, cu cel care l-a numit la conducerea I.C.R.

    RăspundețiȘtergere