duminică, 5 august 2012





Comunicat nr. 154
Data: 03.08.2012

COMUNICAT DE PRESĂ


Membrii Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale, constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, au efectuat un tur în principalele garnizoane din ţară în vederea evaluării situaţiei actuale şi, pe baza constatărilor întreprinse la faţa locului, şi-au propus următoarele direcţii de acţiune în perioada imediat următoare:

- identificarea de pârghii juridice în vederea elaborării unor acte normative cu caracter urgent pentru readucerea la plată a pensiilor militarilor în rezervă şi retragere, afectaţi de aplicarea Legii nr. 119/2010 şi OUG 1/2011, la nivelul celor din decembrie 2010;

- urgentarea procesului de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva deciziilor de revizuire/recalculare a pensiilor, în special, în judeţele în care acţiunile în instanţă sunt legate de obiectivitatea existenţei la momentul promovării comisiei de contestaţii Focşani;
- restituirea sumelor datorate de Ministerul Apărării Naţionale ca urmare a revizuirii/recalculării;

- urgentarea procesului de recalculare, în sensul emiterii deciziilor de recalculare pe Legea nr. 263/2010 pentru cei care au dovada şi au solicitat luarea în calcul la stabilirea pensiei şi a perioadei de activitate desfăşurate în viaţa civilă;

- problema aplicării unitare a grupelor de muncă.

Preşedintele comisiei, Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, a precizat că au avut loc discuţii şi cu reprezentanţii celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pentru a cuprinde cerinţele tuturor categoriilor de pensionari militari.
"Doresc să mulţumesc tuturor pensionarilor militari care au contribuit la găsirea unor soluţii rapide şi eficiente şi care au fost alături de noi pe tot parcursul elaborării proiectului de act normativ," a precizat preşedintele comisiei.

Propuneri pentru elaborarea proiectului de act normativ care va reglementa sistemul de pensii militare se pot face, în continuare, la adresa de e-mail: comisie.pensii@mapn.ro.


Biroul de Presa




Un comentariu:

  1. FIR'AR DRACU AL DRACULUI DE STATMAJORIȘTI CARACALENI ... am greșit, nu ministrul e dezlânat, agramat, amalgamat ... ci ăia care-i FUCK textele!! Iată mai sus la "următoarele direcții de acțiune: ... " la liniuța a IV-a aflăm o "PROBLEMĂ" ... DECI NE PROPUNEM SĂ AVEM PROBLEME !! ... MANASIA, trebuie să aflăm cum se numește nepoata asta care vă trage-n piept ... cu ORALUL ... că aici e vorba de ESPRIMARE !!

    RăspundețiȘtergere