marți, 28 august 2012

CURAJUL DE A LUA ATITUDINE

Viktor Orban continuă să naționalizeze companiile de utilități și energie


Guvernul ungar va răscumpăra în scurt timp pachetul de acţiuni deţinut de compania germană E.ON la o companie ungară de distribuţie a gazelor naturale, a anunţat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters.


Guvernul condus de Viktor Orban a răscumpărat pachetul de 21% din acţiunile companiei petroliere ungare MOL de la compania rusă Surgut şi un pachet de 74% din acţiunile producătorului de componente auto Raba.

”Am răscumpărat acţiunile MOL de la ruşi, am răscumpărat unele companii de distribuţie a apelor de la francezi, vom răscumpăra şi E.ON de la germani”, a declarat Viktor Orban, fără a oferi alte detalii.

Anterior, Viktor Orban a declarat la reuniunea anuală a diplomaţilor ungari că guvernul de la Budapesta vrea să transforme distribuţia de energie într-o activitate non-profit.

Asadar, dupa ce in 2010/2011 Viktor Orban re/nationalizeaza parte din terenurile agricole, Fondul Privat de Pensii, parte din spitale, scoli si impune o Taxa de Solidaritate ptr. multinationale si banci, de circa `1 miliard Euro, continua ceea ce trebuie facut pentru asigurarea independentei energetice si mai ales financiar/bancare. Ceea ce ,azi, reprezinta RUTA POLONEZA si ARGENTINIANA, cea care le-a asigurat dezv agricola si industriala proprie...
Va mai amintiti cum, nu demult, V. Orban s-a opus, nu atat Europei, cat modului cum a fost atrasa Ungaria in zona supraindatorarii ?

Si acum, iata reactia CE ": „Nu avem ce să comentăm sau nu este nimic asupra căruia să ne putem pronunţa legal”.

Reacţia CE la criza politică din România: “CE se aşteaptă ca Guvernul român să respecte toate angajamentele pe care primul-ministru Ponta şi le-a luat înaintea preşedintelui Barroso.”
Quod erat demonstrandum !

ps Ce mai ziceti romanasilor, ati crezut , vreodata, sa ajungeti sa stimati, fara rezerve, vreun ungur ?
(A)plecati-va romanilor, ca va sta firesc !


zile mai inspirate !

surse :NEWS internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu