duminică, 19 august 2012

RE-REFERENDUM !

“Scaunele prezidenţiale sunt periculoase:
au un microb care se urcă la cap.”
Grigore Moisil


În corul robilor, al celor şapte milioane şi jumătate, lucrurile sunt clare !
Ceea ce se întâmplă, nu-i nicio surpriză.
Surprinzătoare este atitudinea Curţii Constituţionale. Când aşa, când invers !

Cinci lucruri sunt certe. Unul incert.

Primul. S-au schimbat regulile în timpul jocului.
În ziua suspendării preşedintelui-jucător, nu era în vigoare actuala lege a referendumului.
Cum nicio lege nu-i retroactivă, problema cvorumulului nu se pune. Nu doar pentru că aşa spune şi U.E. prin Comisia de la Veneţia.

Al doilea. S-au încălcat regulile în timpul jocului.
Doamnele şi domnii de la Curtea Constituţională, nu s-au sesizat după ce au impus artificial acel cvorum, de noua atitudine a re-suspendatului şi a aparatului de partid susţinător, care printr-o acţiune pur golănească, numită strategie politică, a deturnat obiectivul referendumului.
S-ar impune validarea referendumului numai din acest motiv. Al incitării poporului de a nu se prezenta la urne. Iar vinovaţii deferiţi justiţiei.
Doamnele şi domnii din Turnul Babel - Bruxelles, după ce şi-au dat cu presupusul, în mod tendenţios, tac în faţa unui boicot şmecheresc.

Al treilea. Listele electorale permanente nu contau în momentul re-suspendării preşedintelui-jucător. Pentru că, atunci, nu se punea problema cvorumului.
De aceea s-au şi acceptat liste electorale “făcute” de fosta guvernare. Văd că cei doi implicaţi au făcut gestul de onoare, dar adevăraţii vinovaţi trebuie traşi la răspundere, pentru că aveau alte interese, inclusiv tragerea în piept a forurilor U.E. ! Abia când re-suspendatul a schimbat golăneşte tactica, în timpul jocului, după zile bune când striga din toţi rărunchii, că poporul va arăta la vot cât de mult îl susţine, România a intrat în această delir fără de sfârşit.
Am aflat, cu acest prilej, că nici un oficial român nu ştie câţi terrieni cu cetăţenie română există. Câţi au domiciliul stabil în România şi câţi în afara ei. Câţi minori, câţi majori ! Dintre ultimii, câţi au drept de vot !
Apelaţi la unguri. Ei, precis, ştiu !

Al patrulea. Pentru re-suspendarea “jucătorului” s-au deplasat la urne, în condiţii de cod roşu spre portocaliu, şi au votat 8,4 milioane de cetăţeni cu drept de vot. Împotriva suspendării 943.375. No comment !
Cel mai bine e ca listele electorale să se constituie prin înscrierea fiecărui după propria voinţă şi nu să fie înscrisă de alţii, după cum le trece prin cap !
Să terminăm odată cu toată debandada asta !
Dacă ar fi după mine, cei care primesc ajutoare de întreţinere a existenţei de la stat, nu pot participa la vot.
Pentru simplu motiv că sunt uşor manipulabili şi şantajabili.

Al cincilea. Majoritatea covârşitoare a românilor, care votează de regulă, l-a dat afară din serviciu pe cel care şi-a încălcat jurământul.
Unde este “propăşirea spirituală şi materială a poporului român” în cei opt ani de domnie după bunul plac al re-suspendatului ?
Toată lumea vede că, acum, e în stare să distrugă ţara doar ca să-şi apere propria piele. Aceste ieşiri nu mai ţin de exprimarea politică şi apărarea onoarei (!), ci de zona interlopă sau a patologicului.

Lucrul incert. Câţi susţinători mai are re-suspendatul ?
Câţi sunt cei care nu s-au prezentat la urne în mod voit cu prilejul referendumului ? Conform sondajelor, cu indulgenţă două milioane. 943.375 dintre ei s-au prezentat la urne. Mai rămân 1,05 milioane. Mai punem de la noi, două milioane, ca să ajungem la maximum de 12.000.000 de votanţi înregistraţi, de regulă, la alegeri.

Concluzie :E clar pentru toţi ! Dacă nu se validează referendumul, meciul trebuie rejucat. Cu toată lumea în teren.

Toate bune,


Sergiu Gãbureac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu