vineri, 15 aprilie 2011

CARACALești

1 Spitalul Caracal nu a semnat contractul cu CJAS Olt

Când a fost întrebat de către reporterii Gazetei Oltului, de ce nu a semnat acest contract, Octavian Popescu, directorul Spitalului Municipal Caracal a spus că „în ultimele şase luni Spitalul Municpal Caracal a resimţit o atitudine de marginalizare din partea CJAS Olt. Aceasta discriminare nu se referă nu la o relaţie pur umană ci este vorba de o discriminare bugetară care a produs disconfort Spitalului Municipal Caracal în realizarea actului medical. În trimestrul întâi 2011 conducerea spitalului a decis să semneze un contract trimestrial considerat de criză având promisiunea că începând cu trimestrul doi al acestui an lucrurile vor intra în normal“ Deşi legea stabileşte clar plafonul maxim în ceea ce priveşte cheltuielile de personal la nivel de 70%, acceptarea acestui contract ar însemna fie disponibilizarea a cel puţin 150 salariaţi, fie diminuarea după modelul guvernamental cu încă 25%. „În aceste condiţii în urma analizei efectuate în cadrul comitetului director şi a discuţiilor purtate cu sindicatul sanitas din Spitalul Municipal Caracal şi relatate primăriei municipiului s-a hotât să nu se semnez actul adiţional la contract în condiţiile impuse CJAS .“
Octivian Popescu a ţinut să să facă o ultimă precizare „Nu excludem posibilitatea având în vedere consultările cu sindicatul şi cu primăria Municipiului Caracal ca la Spitalul Municipal Caracal să se declanşeze greva generală“.



PS Ce e aia grevă generală ?- ar întreba , nedumerit, un caracalean...



2 Fostul prefect de Olt Octavian Popescu îl acuză pe Leonid Moisiu de abuz, cu consecinţe penale, pentru că a contestat a doua oară concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Caracal, şi-i cere ministrului Igaş să-l demită.

Concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Caracal a fost anulat de două ori de către Prefectură. Prima dată s-a întâmplat la sfârşitul lunii ianuarie, când dispoziţia primarului Gheorghe Anghel privind organizarea acestui concurs a fost returnată spre revocare, concomitent fiind atacată şi în instanţă.
„Prima dată l-am restituit pentru că se aproba un calendar care începea înainte de apariţia dispoziţiei. A fost returnată dipoziţia pentru revocare, dar fusese atacată şi în instanţă pentru că era timpul foarte scurt până la desfăşurarea concursului. Au revocat-o”, a explicat Leonid Moisiu.
Acum, principalul motiv este faptul că regulamentul aprobat de domnul primar nu este legal. Nu mai este o problemă de calendar, ci de fond, în sensul că domnul primar vrea dumnealui să organizeze concursul. Conform legii, ar trebui organizat de către Consiliul de Administraţie, pentru că dacă legiuitorul avea în vedere să-l organizeze primarul, era prevăzut acest lucru în regulamentul cadru”, ne-a declarat Moisiu.

Procesul va avea loc la sfârşitul acestei luni. Leonid Moisiu recunoaşte că acest interimat prelungit este păgubos, dar aruncă întreaga vină pe „ambiţia” primarului Gheorghe Anghel. Aceea de a avea la conducerea spitalului administrat de Consiliul Local Caracal o persoană agreată doar de el.



PS De, dom-le fost prefect, dacă la plecarea din prefectură, v-ați uitat în sertar notițele cuprinzând tehnicile de procedură ale prefectului, dezvoltate la nivel de artă chiar de Domnia Voastră !

Din alt punct de vedere , io kred că e bine așa : spitalul se mișcă și făra mahăr pe funcție ( nici mai bine, dar nici mai rău ca-nanite !) apoi , vă ține ,,în priză,, dom-le fost prefect, și poate munciți mai mult. mai bine, mai organizat, mai eficient, mai ptr pacienți, mai aproape de lege, mai etc etc etc... Măcar ptr impresia de dinaintea examenului !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu