vineri, 29 aprilie 2011

România nu este in pericol, dupa incidentul de la Kozlodui

Emisia de gaze radioactive produsa marti la centrala nucleara Kozlodui din Bulgaria nu ameninta in niciun fel Romania, potrivit informatiilor specialistilor in domeniu.

"Nu a fost un incident, ci o anomalie, mai exact o emisie de xenon radioactiv, care a avut loc in anvelopa de protectie a centralei. Radiatiile au fost sub limita maxima admisa, nu este niciun pericol. In aceste situatii, nici nu se fac notificari oficale",
a precizat presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), Vajda Borbala.

O sectiune a centralei de la Kozlodui, evacuata dupa cresterea nivelului de radiatii

Valorile radiatiilor masurate in Romania la 24 de ore dupa emisia de gaze de la Kozlodui confirma aceste informatii. "Masuratorile de miercuri nu indicau cresteri ale radioactivitatii langa Bucuresti", spune directorul Institutului National de Fizica Atomica, dr. Nicolae Zamfir.

Intregul personal al unitatii 5 a centralei nucleare de la Kozlodui a fost evacuat marti in urma depistarii unei cresteri a radiatiilor de gaze rare, a anuntat miercuri seara conducerea centralei, informeaza Sofia News Agency.

Evacuarea a avut loc marti in jurul orei locale (si a Romaniei) 10.45 si masurile au fost in vigoare pana in jurul orei 18.00, cand situatia a revenit la normal.

sursa :http://www.ziare.com/stiri/eveniment/romania-nu-este-in-pericol-dupa-incidentul-de-la-kozlodui-1091124

PS România,Bucureștiul , n-or fi în pericol, dar oltenilor din Olt n-ar trebui să le cam tremure nițel chiloțeii ?! Bă bulgarilor, ne băgați mortu-n casă și noi nu știm ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu