joi, 14 aprilie 2011

CONDAMNAȚII POLITIC ÎN VIZORUL PARLAMENTULUI

Comisia juridica a Senatului a votat favorabil propunerea legislativa a Partidului National Liberal prin care Romania despagubeste condamnatii regimului comunist cu 300 de euro pentru fiecare zi petrecuta in detentie.


Astfel, orice persoana care a suferit condamnari politice in intervalul 6 martie 1945-22 decembrie 1989 sau care a facut obiectul unor masuri administrative cu caracter politic poate primi compensatii banesti din partea statului roman, transmite Mediafax.

Statul se angajeaza sa acorde persoanelor care au fost inchise in temnitele comuniste sau, dupa caz, mostenitorilor (soti sau descendenti pana la gradul al II-lea inclusiv) compensatii in bani pentru prejudictiile morale, insumand 300 de euro pentru fiecare zi de condamnare si 200 de euro pentru fiecare zi de masura administrativa.


Plafonul despagubirilor a fost stabilit la 400.000 de euro. Proiectul liberalilor urmeaza sa fie dezbatut si votat de plenul Senatului – prima Camera sesizata.

SURSA :http://www.manager.ro/articole/politica/condamnatii-regimului-comunist-vor-primi-300-de-euro-pentru-fiecare-zi-petrecuta-in-detentie-7022.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu