vineri, 24 august 2012

COMUNICAT



Vă facem cunoscut că joi, 23.08.2012, a avut loc o nouă şedinţă a Comisiei M.Ap.N. pentru discutarea proiectului noii legi a pensiilor militare de stat sub conducerea consilierului ministrului, d-na Luminiţa-Simona Sârbu. A fost prezent secretarul de stat Sebastian Huluban.
Au participat reprezentanţi ai principalelor structuri militare şi ai unor organizaţii ale militarilor în rezervă şi în retragere.
Delegaţia A.N.C.M.R.R. care a participat la această şedinţă a fost formată din: gl.(r) dr. Mihai Iliescu, gl. (r) Dan Ion, gl. (r) Dumitru Ianculescu şi cdr. (r) Constantin Alexandru.
Au fost discutate unele articole din proiectul legii pensiilor militare, delegaţia noastră susţinând punctele de vedere stabilite anterior.
Ministerul Apărării Naţionale a mai prezentat proiectul unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind rezolvarea unor probleme referitoare la pensiile militare diminuate, pe care vi-l trimitem ataşat.
Rugăm să studiaţi acest proiect şi să ne transmiteţi urgent propunerile, în vederea formulării răspunsului nostru către d-na Luminiţa-Simona Sârbu.

BIROUL PERMANENT CENTRAL

PS In esenta, e de retinut ca a fost redactat textul unei ordonante de uregenta care v-a readuce pensiile militare afectate la cuantumul din decembrie 2010, urmand a fi recuperate si restantele din ianuarie 2011 pana in prezent. Pensiile militare urmeaza sa fie actualizate cu salariile cadrelor active, orice majorare a salariilor cadrelor active urmand sa fie reflecatate in cresterea pensiilor militare.
Cei interesati ma pot contacta pentru a intra in posesia materialului .
Zile mai bune !

3 comentarii:

  1. Verificati d-voastra si o sa vedeti ca modificarile esentiale s-a facut la insistentele SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cunosc daca aceasta structura asociativa, SCMD, a fost prezenta. Probabil ca ,,da,, , cunoscandu-le atitudinea bataioasa.

    In ceea ce priveste faptul ca ,,modificarile esentiale s-a facut la insistentele SCMD,, , am oarece rezerve . Indraznesc sa afirm ca o parte insemnata din cele modificari cam apartin presed filialei VRANCEA, cpt cdr(r) Chirica A., coleg ce a facut parte din delegatia ANCMRR.
    Pana la urma conteaza ca aceste structuri ce reprezinta cadrele militare in rezerva si in retragere sunt acceptate la aceeasi masa si au acceptat, la randul lor, sa dialogheze .

    RăspundețiȘtergere