marți, 13 noiembrie 2012

Cinci ţări UE se vor angaja în favoarea unei Apărări europene

Acum, dupa ce am pus pe chituci aproape toata armata romana, iata ca miniştrii Apărării şi Afacerilor Externe din cinci ţări europene, in cadrul unei reuniuni la Paris, ar urma să conducă la "un text de angajare" care să afirme voinţa lor comună de avansare a unei "Apărări europene", a anunţat Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al Apărării.
Reuniunea miniştrilor celor cinci ţări - Franţa, Germania, Polonia, Italia şi Spania - vizează să "propună un act în acelaşi timp declarativ şi organizaţional pentru viitor, cu privire la relaţiile noastre în domeniul apărării", a subliniat ministrul.
"Dacă Europa nu vrea să fie o victimă, consimţită sau nu, a unei declasări strategice, ea trebuie să acţioneze, cu cât mai repede, cu atât mai bine", a continuat Jean-Yves Le Drian, reafirmând necesitatea de "a începe cu Europa acţiunii" şi dezvoltării unor proiecte comune.
În domeniul capacităţii, ministrul francez al Apărării a citat, cu titlul de exemplu, un deficit al ţărilor europene în materie de avioane de alimentare cu carburant, constatat în 2011, în cursul operaţiunilor din Libia. "Nu exclud (posibilitatea) să găsim aici primul răspuns al unei capacităţi comune", a subliniat el.  

 PS Ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu