miercuri, 14 noiembrie 2012

IN MAREA BRITANIE, CRIZA ECONOMICA A AVUT SI O PARTE BUNA !

Bancherii care au adus Marea Britanie în pragul colapsului financiar vor avea pensii de peste 100 milioane de lire (124 milioane de euro), conform unei anchete a ziarului britanic The Times, citată de Daily Mail.
Cei mai " norocoşi " bancheri primesc sau vor primi cel puţin 300.000 de lire pe an.
În Marea Britanie pensiile din sectorul public pleacă de la 5.600 de lire (aprox.7000 de euro) pe an.
Printre directorii investigaţi de publicaţia "The Times" sunt cei de la băncile Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group, HBOS, Northern Rock şi Bradford&Bingley, cinci dintre cele mai mari bănci britanice, salvate de la faliment prin intervenţii cu bani publici de zeci de miliarde de lire.
Fondurile de pensii pentru 23 foşti directori executivi ai celor cinci bănci totalizează 107 miloane de lire. Cea mai mare pensie, de 1,4 milioane de lire pe an, o are Larry Fish, fost director în cadrul RBS.
Printre cei 23 de bancheri se numără si Fred Goodwin, fost CEO al Royal Bank of Scotland. Goodwin a fost de acord cu reducerea pensiei sale de 703.000 lire pe an la jumătate, în urma unor proteste publice.
Rivalul său Adam Applegarth de la Northern Rock, prima bancă care a dat faliment în urma crizei financiare, va primi o pensie de 305.000 de lire pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu