marți, 13 noiembrie 2012

Ziua elitei-elitelor Armatei: cercetaşii militari

Azi, 12 noiembrie 2012, se împlinesc  153 de ani de când la 12 noiembrie 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin Ordinul de Zi nr.83, a semnat actul de constituire a “Secţiei a II-a” din cadrul “Corpului de Stat Major General”, ca prim element organizat al cercetarii Armatei române.

 Este clipa de meritată sărbatoare pentru cercetaşi, cei care de-a lungul anilor au construit edificiul unor structuri capabile să-şi îndeplinească misiunile specifice la nivelul celor mai exigente cerinţe. Efortul neprecupeţit, planificarea judicioasă, coordonarea eficientă şi profesionalismul cercetaşilor în desfăşurarea activităţilor şi a acţiunilor specifice sunt fundamentele realizărilor care scriu istoria cercetării.
 De aceea, nu se compara nivelul pregătirii lor cu acel al militarilor din orice  altă armă. Şi, poate de aceea, având o polispecializare – nu trebuie să se renunţe aşa de uşor la ei, pentru că, întotdeauna, este nevoie de cercetaşi, iar tipurile de ameninţări actuale confirmă acest lucru
Mai mult oricand, nu trebuie uitat ca  cercetarea a fost cea chemată să dea caracterul de elită al Armatei Române în cadrul NATO. Astfel înfiinţarea Centrului de Excelenţă HUMINT NATO de la Oradea vine să certifice în faţa Aliaţilor profesionalismul cercetaşilor Armatei României
Asa cum , nicicand,nu trebuie uitat ca cercetarea a fost cea care a dat primele jertfe de sânge în teatrul de operaţii  eroii-sublocotenenţi (post mortem) Mihail Samoilă, Iosif Fogoraşi şi Narcis Şonei, fiind toţi cercetaşi.


La mulţi cercetaşilor de ieri, de azi si de maine ! Dumnezeu să va fie alaturi în misiuni!

                                                     Cu toata consideratia, 
                                                                         Biroul  Permanent al ANCMRR-filiala Olt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu