joi, 15 noiembrie 2012

ZILELE MUNICIPIULUI CARACAL

In perioada 17-24 noiembrie 2012, Primăria Caracal, în parteneriat cu Asociatia „Forumul de Actiune Civică", organizează Zilele Municipiului Caracal, în cadrul cărora vor avea loc o serie de manifestări cultural-artistice de mare anvergură, eveniment ce îi va avea ca prezentatori pe Cătălin Mărută, Cristina Darha si Alin Călinescu.

Sărbătorirea orasului va începe sâmbătă, 17 noiembrie, orele 10.30, la Muzeul Romanatiului,  urmata de  o slujbă de pomenire si de vizitarea muzeului, celor prezenti fiindu-le prezentat actul de atestare documentară si colectia de fotografii vechi ale orasului din arhiva Ilie Constantinescu, directorul Muzeului. Apoi, la orele 12.00, în sala de consiliu a Primăriei, va avea loc simpozionul istoric „Caracal - 474 ani de atestare documentară".
Deschiderea oficială a manifestărilor dedicate „Zilelor Municipiului Caracal" va fi oficiată de primarul orasului, cu începe de la orele 17.00, la Teatrul National, urmat de un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul „Romanatiul", Gheorghita Nicolae si invitatii săi.
O oră mai târziu, pe platoul din fata Primăriei, se va desfăsura un spectacol muzical sustinut de artisti de muzică populară, etno, dance, pop-rock, ambient DJ.

 În a doua zi a manifestărilor, începând cu orele 10.00, pe platoul Primăriei se vor deschide Târgul mesterilor populari, Târgul producătorilor agroalimentari si Târgul comerciantilor. La orele 11.00, la Casa Armatei, va avea loc simpozionul profesional pe tema apiculturii, sustinut de organizatia de profil „Apicultorul oltean cooperativa agricolă". Apoi, la orele 16.00, în Foaierul Teatrului National Caracal, se va desfăsura vernisajul expozitiei de artă fotografică „Lumină si materie" a lui Viorel Chirea. Tot aici, se va da startul Zilelor Evenimentului Teatral „Surâsul Thaliei, la Caracal", eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 111 ani de la inaugurarea Teatrului National; urmat de spectacolul de teatru „Sotul păcălit" de Moliere, în interpretarea Teatrul Municipal Caracal. Ziua se va încheia, ca si cea precedentă, cu un spectacol muzical, pe platoul Primăriei.

 Luni, 19 noiembrie, în sala de sedinte a Primăriei, va avea loc un alt simpozion de istorie intitulat „Caracal - istorie si civilizatie", manifestare sustinută de Asociatia „Fiii si prietenii Caracalului". Începând cu orele 15.00, în foaierul Teatrului National se vor desfăsura vernisajul expozitiei de pictură Dan Virgiliu Dimulescu apoi, Asociatia „Fiii si prietenii Caracalului" va prezenta Revista „Vitralii Romanatene" (nr. 16-17), va acorda premiul „Sorin Chirimbu" si va proiecta filmul „Pinacoteca Marius Bunescu - 65 ani". De la orele 18.00, în cadrul evenimentului Teatral „Surâsul Thaliei, la Caracal", vor urca pe scenă vedete ale teatrelor bucurestene, în comedia de mare succes „Pluralul englezesc", de Alan Ayckbourn, regia Toma Enache, avându-i în distributie pe Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Constantin Cotimanis, Victoria Cocias, Armand Calotă si Delia Nartea.

Marti, 20 noiembrie, de la orele 11.00, în sala de consiliu a Primăriei, se va desfăsura conferinta „Stiintă si imaginatie" prezentată de Alexandru Mironov, moment în care vor fi prezentate si publicatiile: „Stiintă si Tehnică", Almanahul „Anticipatia", „Proiecte Planetare", „În direct cu NASA", „Enigma: Pământul", activitate sustinută de Asociatia „Fiii si Prietenii Caracalului". Două ore mai târziu, la Scoala Generală nr. 1, elevi din cadrul scolilor gimnaziale si liceelor din oras se vor „duela" în cadrul „Cupei Municipiului Caracal la sah". Caracalenii vor putea urmări, începând cu orele 18.00, actorii Teatrului National din Bucuresti în piesa de teatru „Taxi blues" de Ana Maria Bamberger, în regia lui Dan Tudor.

În cea de-a cincia zi, organizatorii le propun caracalenilor vizitarea si cunoasterea unor lăcase de istorie si cultură din Caracal, precum: Muzeul Romanatiului, Teatrul National, Pinacoteca Marius Bunescu si Biserica Domnească. Tot în aceeasi zi, în parcul Constantin Poroineanu, elevii de la scolile gimnaziale si licee se vor întrece în cadrul Cupei Municipiului Caracal la cros. Nici prescolarii nu au fost uitati de organizatori, în grădinitele din municipiu fiind proiectate filme pentru copii. De asemenea, copiii vor putea participa si la piesa de teatru „Pădurea fermecată" sustinută de Teatrul Municipal Caracal. Începând cu orele 12.00, Asociatia „Forumul de Actiune Civică" sustine simpozionul „Voluntariat si dezvoltare personală - de la formal la nonformal". La orele 15.00, în sala de consiliu a Primăriei, Edi Ciocăzanu, primarul Caracalului, se va întâlni cu reprezentantii societătii civile, pentru a dezbate pe tema planului urbanistic de dezvoltare a municipiului Caracal.

Joi, 22 noiembrie 2012, la Biblioteca „Virgil Carianopol", trupa de teatru „Măstile copilăriei" a Clubului Copiilor „Marius Bunescu" din Caracal, îndrumati de prof. Laura Neacsu, vor oferi un spectacol pentru copii. În această zi, vor mai avea loc: ateliere de creatie pentru copii (pictură si arte decorative); târg de carte pentru copii; Cupa Municipiului Caracal la minifotbal - competitie pentru scolile gimnaziale si pentru licee. Iubitorii de poezie si muzică se vor putea delecta la spectacolul oferit de actorul Emil Boroghină - „Recitindu-l pe Eminescu... La steaua care a răsărit", urmat de spectacolul de muzică clasică „Pe aripile muzicii" sustinut de cvartetul „Mirabilis Vox".

Vineri, 23 noiembrie,la Clubul Copiilor „Marius Bunescu", va avea loc Cupa Municipiului Caracal la tenis de masă, competitie organizată pentru liceeni. Vor mai avea loc: teatru pentru copii sustinut de actorii Teatrului Municipal din Lugoj, Cupa Municipiului Caracal la tenis de masă, competitie pentru elevii scolilor gimnaziale din Caracal si piesa de teatru „Gaitele" de Alexandru Kiritescu. Totodată, cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie vor fi invitate în cadrul evenimentului „Cununa de argint".

 În ultima zi a manifestărilor, vor fi organizate mai multe actiuni sportive, precum: Cupa Municipiului Caracal la ciclism, traseu combinat; demonstratie de karate-do si arte martiale, sustinută de Academia Natională de karate shotokan; spectacol artistic dans modern si gimnastică aerobică - Clubul copiilor „Marius Bunescu" si C.S. Palestra 21; Cupa Municipiului Caracal la skandenberg; finala Cupei Municipiului Caracal la minifotbal - licee, precum si premierea câstigătorilor Cupei municipiului Caracal la întrecerile pe diferitele ramuri sportive desfăsurate în cursul săptămânii. Si Zilele Evenimentului Teatral „Surâsul Thaliei, la Caracal" se vor încheia printr-un spectacolul extraordinar al Teatrului National din Bucuresti cu piesele de teatru coupe 2×2 „Amantul" si „Tigrul", în regia lui Vlad Stănescu, avându-i în distributie pe Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Amalia Ciolan si Marcelo Cobzariu.
Zilele Municipiului Caracal se vor încheia cu un minunat foc de artificii. Trebuie amintit si faptul că, în urma parteneriatului dintre Primăria Municipiului Caracal si Asociatia „Forumul de Actiune Civică", s-a stabilit si fiintarea unui comitet de organizare, ce se va ocupa de stabilirea programului manifestărilor, manageriatul evenimentului si de promovarea mass-media, din care fac parte: Sabin Pisică - consilier local, directorul Comitetului de organizare; Relu Petcu - presedintele Asociatiei „Forumul de Actiune Civică" si Florin Teodorescu - director Centrul Municipal de Cultură. Dintre invitatii acestei editii, enumerăm: Gheorghita Nicolae, Elena Merisoreanu, Stefania Rares, Elisabeta Turcu, Aurora si Săndel Mihai, Petrică Mâtu- Stoian, Alexandra Ungureanu& Crush, Andreea Bălan si trupa sa de dansatoare, Gheorghe Gheorghiu, Connect-R, Tavi Colen, Trupa Zero, Ruxy- Blaxy Girls, Schizo Schiltz, Keo si Proconsul. DJ rezident pe toată perioada evenimentelor muzicale va fi DJ Jungle.

sursa :http://www.linia1.ro/sectiuni.php?sId=1455

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu