duminică, 10 martie 2013

ALO – un nou partid format din foşti ofiţeri din armată, poliţie şi servicii secrete

de ONDINE GHERGUT

Pe scena politica a aparut un nou partid: Alianta Lege si Ordine - ALO - infiintata de fosti ofiteri de Armata, politie si servicii secrete, la care au aderat si civili, intre care doi jurnalisti si un profesor universitar.

ALO este condusa de: presedintele Gheorghe Dinu, avocat, fost sef pana in 1997 al serviciului secret Constanta din structura Ministerului de Interne, denumita generic "doi si-un sfert", fost candidat la presedintie in 2004 ca independent; de vicepresedintele-general rezervist Constantin Bartolomeu Savoiu, care este si Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane (MLNR 1880) si vicepresedinte al unei asociatii militare care are in titulatura organizitatia Nord-Atlantica (NATO); de generalul rezervist Constantin Degeratu, fost sef al Marelui Stat Major General al Armatei; de generalii rezervisti Nicolae Micador si Marin Burgui, de Adrian Radu si Carmen Grama, fosti ofiter SRI, de profesorul universitar dr. Michael Chircor. Jurnalistii care au aderat la acest partid sunt Laurentiu Solomon si Dan Coste.

Doctrina acestui partid

ALO este un partid care "are drept scop dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti prin promovarea şi punerea în practică în Romania a doctrinei ordoliberale contemporane de vocaţie germană, cu elemente sociale de tradiţionalism de tip japonez. Doctrina ordoliberală este intitulată simbolic "a treia cale": o cale între social - democraţie şi neo-liberalism". Nu se prea intelege cum se pot aplica in Romania elemente sociale traditionaliste japoneze.

Principala cerere lansata de noul partid ALO: desfiintarea Curtii Constitutionale

Principala institutie vizata de ALO este Curtea Constitutionala, partidul cerand desfiintarea acesteia pe motiv ca aceasta institutie ar fi incalcat, prin deciziile sale, prevederile Constitutiei. De asemenea, ALO cere revizuirea Constitutiei prin referendum, aceasta cerere nefiind o noutate deoarece numai prin referendum se poate schimba, revizui Constitutia.

Singura deosebire al activitatii anuntate pana acum de aceasta alianta este faptul ca se considera adversarii colonelului Mircea Dogaru, apendicele fondatorului PC Dan Voiculescu, desi si acesta cerea desfiintarea CCR, pe langa desfiintarea ANI, DNA.

sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/rezervistii-serviciilor-secrete-armatei-politiei-si-au-facut-partid-denumit-alo-vezi-ce-vrea-acest-partid-295339.html

PS Pun pariu ca va fi o creatura portocalie...

Dincolo de sfetnicia facuta in slujba lui Basescu de catre fostul ,,mare si tare,, din armata , generalul Degeratu, imi amintesc ce zicea despre Emil Boc, mai daunazi, Constantin Bartolomeu Săvoiu, general în rezervă al Armatei Române, decorat de două ori de Franţa cu Legiunea de onoare ca cetăţean francez, prim vicepreşedintele Partidului Alianţa pentru Lege şi Ordine (ALO - încă neînscris oficial) :

„Este singurul onest, care a făcut ceva pentru ţară. Acum e blamat, dar istoria îl va aseza la loc de cinste” spune Săvoiu. Recunoaşte că membrii grupării „Reformiştii” din PDL, reprezentaţi de Monica Macovei şi Cristi Preda, sunt cinstiţi, dar spune că nu a reuşit să comunice cu ei.
 Asadar, de casta noastra s-a ales praful ! E  ca la taraba-o parte s-a vandut UNPR-ului, , o alta, cel mai probabil, PNL-ului, acum  o alta PDL-ului...Care mai vrei, care mai dai ?!

3 comentarii:

  1. Degeratu nu a fost consilierul personal al lui Basescu? Oare nu vrea Basescu si PDL-istii sa atraga armata si celelalte structuri de siguranta de partea lui?
    Si asta cu atat mai mult cand vad unde este publicat articolul. Ziar pupinbasist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul Degeratu a fondat si o asociatie concurenta ANCMRR, etc...

      Ștergere
  2. Din pacate, pentru fostele cadre militare, cam asa este...Dezbinati, stapaniti si vanduti pe bani putini...

    Si cand ma gandesc la raspunsul primit atunci cand atrageam atentia ca marea asociatie a rezervistilor trebuie sa-si stranga randurile , sa se metamorfozeze, sa fie revitalizata, altfel riscand sa devina anacronica, atragandu-le atentia ca este nevoie de noi, inclusiv, sa fim ,,prezenti,,pe scena unde se joaca drama,, ROMANIA,,, ...

    Si nu sunt decat 2-3 ani...

    RăspundețiȘtergere