sâmbătă, 2 martie 2013

INFORMARE

Distinsi camarazi,

In urma recentelor evenimente, sambata, 02.03.2013, a avut loc, la Palatul Victoria, un dialog intre comisia de dialog cu guvernul a unei asociatii reprezentative a cadrelor militare afectate de recentul proces de revizuire a pensiilor si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, sub autoritatea d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Analizand memoriul din perspectiva Guvernului, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a aratat ca in perioada imediat urmatoare din luna martie se va realiza promisiunea USL din campania electorala, ca pensiile diminuate sa revina la nivelul celor din 2010, cu fonduri din bugetele institutiilor respective, fara a se utiliza resurse suplimentare de la bugetul de stat.

De asemenea, in cadrul intalnirii s-a remarcat dorinta si disponibilitatea vice-premierului Oprea pentru rezolvarea problemelor privitoare la pensiile militare, in colaborare  si cu reprezentantii Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexandru Ioan Cuza" (ANCMRR), printr-o lege a pensiilor millitare de stat, care sa fie aprobata de Parlament.


24 de comentarii:

  1. Are cutitul la os. Tot cade OPREA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca aveti dreptate sau nu !
      Importanta este schimbarea de atitudine a acestuia si deschiderea declarata spre solutionarea problemei.
      Pana la urma, cei afectati au nevoie de o solutie cat mai urgenta si nu de dispute care consuma timp,
      Care timp nu prea mai este aliatul pagubitilor !

      Ștergere
    2. La evaluat Ponta si merge in continuare cu el, dar sunt cei de la SCMD care nu sunt de acord.

      Ștergere

  2. COMUNICAT
    Subiect: Cu privire la actiunea de luni 04.03.2013, in lumina discutiilorpurtate la Guvern astazi, 02.03.2013, ora 12.00-13.30

    Domnilor colegi,

    In urma recentelor evenimente, sambata, 02.03.2013, a avut loc la Palatul Victoria, un dialog intre Comisia de dialog cu Guvernul a SCMD si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, sub autoritatea d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului aparare, ordine publica si siguranta nationala.

    Din partea SCMD, au sustinut obiectivele din memoriul alaturat, care urmeaza a fi inaintat conducerii USL urmatorii: Col. (r) dr. Mircea Dogaru (presedinte), Gl. Fl. Aer. (r) Balan Iosif (secretar general), Gl. Mr. (r). Constantin Nastase, Col. (r) Pricina Valeriu, Col. (r) Tudor Marian (vicepresedinti).

    Analizand memoriul din perspectiva Guvernului, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a aratat ca in perioada imediat urmatoare din luna martie se va realiza promisiunea USL din campania electorala, ca pensiile diminuate sa revina la nivelul celor din 2010, cu fonduri din bugetele institutiilor respective, fara a se utiliza resurse suplimentare de la bugetul de stat. De asemenea, in cadrul intalnirii s-a remarcat dorinta si disponibilitatea vice-premierului Oprea pentru rezolvarea problemelor privitoare la pensiile militare, in colaborare cu reprezentantii SCMD si cu cei ai Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexandru Ioan Cuza" (ANCMRR), printr-o lege a pensiilor millitare de stat, care sa fie aprobata de Parlament.

    In acesta situatie, va rog domnilor vicepresedinti de zone si presedinti de filiale sa fiti de acord sa limitam actiunea de luni la o delegatie, care va purta discutii la sediul USL cu ocazia inmanarii memoriului anexat, cu reprezentanti ai USL.

    In acelasi timp, transmitem rugamintea atat membrilor de sindicat neimplicati, cat si altor persoane, sa nu participe la aceasta delegatie, deoarece obiectivele actiunii preconizate sunt pe cale de realizare. Daca, pana la sfarsitul lunii, constatam ca angajamentele asumate de dl. viceprim-ministru si, in repetate randuri de catre liderii USL nu vor fi, din varii motive, realizate, vom actiona in functie de noile realitati.

    Cu multumiri,
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru informare !
      Eu as merge mai departe cu sugestia, recomandand deschiderea unei cai de comunicare-colaborare cu ANCMRR, trecandu-se peste orgolii care nu fac bine nimanui. Mai mult , ii tine prizonieri pe cei carora le-au scazut veniturile.
      Ca sa nu mai vorbesc ca si imaginea noastra, in general, este afectata, aflandu-ne permanent pe pozitii antagoniste...

      Ștergere
    2. ANCMRR Central prin presedintii filialelor trebuie sa aduca un aport substantial pentru imbunatatirea colaborarii intre ANCMRR -SCMD ( inclusiv la nivelul filialelor .

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Domnule ,,anonim,, de la 3 martie 2013 01 19, mai fac un apel la Dumneavoastra sa va devoalati.
      Eventual, am rugamintea sa precizati clar daca aceste dezvaluiri pe care le faceti in legatura cu domnul SS au vreo legatura, chiar si indirecta, cu cel care semneaza materialele postate pe blog cu indicativul ,,manasia,, !
      2. Fara sa-mi propun sa fiu avocatul cuiva, va adresez invitatia sa va adresati cat se poate de reverentios.
      Fac precizarea ca respect libertatea de opinie a oricarui camarad care doreste sa comenteze numai ca sunt adeptul feroce doar al polemicii cordiale...

      o zi inspirata

      Ștergere
    2. ......domnul SS este tovarasul Stefan Stefan ?

      Ștergere
    3. Daca sunteti acelasi cu cel care a postat relatarile in legatura cu evenimentele din 89 din Timisoara, va fac precizarea ca asa este.

      Apelez la onorabilitatea dvs si va rog inca odata sa evidentiati , fara echivoc, daca aceste dezvaluiri pe care le faceti in legatura cu domnul sus-mentionat, au vreo legatura, chiar si indirecta, cu cel care semneaza materialele postate pe blog cu indicativul ,,manasia,, !

      Ștergere
  4. ........
    Adunarea a luat sfarsit. Ne indreptam spre birouri. La poarta unitatii, mai multi cetateni, incurajati de faptul ca in 20 decembrie militarii au fraternizat cu populatia Timisoarei, scandau ,,ARMATA E CU NOI,, si fluturau steagurile fara emblema comunista. Cadrele militare se duc la ei. Un copil este dat peste poarta in bratele unui ofiter, care, emotionat, il ia si il ridica in aplauzele tuturor ( spun eu - OM DE MARE CARACTER ,, ADEVARAT OFITER AL ARMATEI ROMANE,,). Seful de stat major, acelasi capitan Stefan Stefan, merge la grupul de militari, aflati acolo cu civilii, si ordona, pe un ton nervos, sa plece toti! Sa plece imediat ! Astfel, pune santinelele sa-l impiedice pe civili. Se aud murmure amennitatoare...dar, chiar atunci, din difuzoarele lasate in functiune sa repete continuu despre asa-zisa tradare a generalului Vasile Milea, razbate o voce inecata de emotie care anunta ocuparea televiziunii romane de catre demonstranti si transmiterea, peste cateva momente, pe postul national Tv., a unui comunicat pentru tara.
    Am dat cu totii buzna in sala de sedinte. Poetul Mircea Dinescu anunta pe postul Tv. fuga dictatotului. Au inceput aplauzele, imbratisarile. Echipa de filmare se afla si ea in sala, dar nu a imortalizat pe pelicula euforia noastra. Nu are rost sa ne intrebam de ce ( din echipa face parte si domnul Pricina,...).Pe perete trona portretul lui Ceausescu. Am strigat sa fiu auzit:
    - Sa dam portretul ala jos !
    - Mare atentie , tovarase capitan, ca intreci masura, m-a avertizat capitanul Stefan Stefan, inecandu-se in cuvinte si gesticuland ca un apucat.
    Dezorientat, acesta inca nu pricepea ca ,, TATUCUL ,,Ceausescu nu era dat jos doar de pe perete. Socul finalului comunist a fost atat de puternic, pentru Stefan, incat ofiterul a umblat, o perioada, ca nauc, prin unitate. Acum s-a resemnat . Cauta un alt ,,tatuc,, si, cu certitudine, l-a gasit, din moment ce a fost avansat nu numai in grad ci si in functie de comandant de regimentiar, ulterior, in conducerea Ministerului Apararii Nationale ( spun eu- aici la MApN sunt probleme........... ).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule anonim. As fi deosebit de incantat daca ati avea taria de caracter, de care vreti sa dati dovada, si v-ati declina identitatea. In caz contrar o sa ma vad nevoit sa sterg postarile dumneavoastra, cu atat mai mult cu cat nu fac obiectul postarii.

      Ștergere
    2. Domnule rectangular daoresc inca o data sa va informez ca documentul respectiv se afla la asociatia dumneavostra si CAR . Eu intreb de ce nu doriti sa cereti domnului presedinte acest document spre studiere si dezbatere dupa aceea.
      Va urez o zi inspirata in care sa cereti documentul.

      Ștergere
  5. Adevarul este unul singur si nu TREBUIE SA DOARA. Este valabil pentru toata lumea si pentru voi miliarilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Comentariu la "COMUNICAT": Sunt pesimist ! Ar fi o premiera mondiala ca cel care a ordonat "recalcularea", "revizuirea"...........sa recalculeze "recalcularea", sa revizuiasca "revizuirea"...........! A devenit armata masa de manevra, moneda de schimb a politicienilor ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ai fost mereu..... trebuie sa fi mai realist domnule Boarna. Armata Nu este masa de manevra, asta este numai in conceptia d-voastra. Treci la lupta pentru castigarea drepturilor militarilor.

      Ștergere
  7. Domnule Alexandru Boarna, desi antecedentele ce privesc problema celor afectati de aceste scaderi ale veniturilor(pensii) va sustin pesimismul, eu sper sa va inselati !
    Dincolo de faptul ca dreptatea este, fara echivoc, de partea fostelor cadre militare care, la un moment dat, vor avea de satisfactii in acest sens ;
    -dincolo de faptul ca, pentru prima data, la nivelul Parlamentului, exista un grup puternic, echilibrat si care sprijina ideea solutionarii problemei ;
    -dincolo de faptul ca , pana la urma, in hațișul politic orice, dar absolut orice, este posibil;
    -dincolo de faptul ca actuala conducere politica a promis solutionarea diferendului;
    -dincolo de faptul ca asist, pentru prima data, la o cu totul alta abordare a problematicii de catre conducerile ANCMRR si SCMD, ambele aflate in fata unui proiect al legii pensiilor militare si care, neasistat de cele 2 mari asociatii reprezentative poate crea alte mariprobleme (ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ambele conduceri se gasesc intr-o pozitie fragila urmare a prelungirii nefiresti a rezolvarii problematicii);
    -dincolo de....,
    personal apreciez ca fiind o reușita dialogurile începute de către ANCMRR si Filialele SCMD cu reprezentanții puterii chiar daca, spre dezamagirea mea, acest dialog s-a purtat separat mai degraba, din motive de exces de orgoliu din partea conducerilor celor doua asociatii...

    Ramane sa vedem !

    Pe de alta parte, aici aveti mare dreptate cand afirmati ca armata reprezinta o masa de manevra, moneda de schimb a politicienilor...Iar vina ne apartine inclusiv noua, fostelor cadre militare, cu atat mai mult activilor care, la varf, au avut o prestatie cel putin indoielnica...
    Revin si sutin ca infiintarea sindicatelor militare in randul activilor, dupa modelul deja consacrat in tari de mare traditie militara si democratica, ar ameliora mult din aceasta mizerie.

    cu respect
    enache constantin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As fi bucuros sa ma insel, nu pentru mine ci pentu cei,nu putini la numar, care au avut de suferit in urma acestui "pogrom" organizat si desfasurat de una din conducerile M. Ap. N. Salut si eu ultimile actiuni desfasurate de cele doua structuri asociative ce ne reprezinta in relatia cu structurile statului. Sunt totusi neplacut surprins de obedienta de care dau dovada fata de anumite persoane si de acuzele reciproce. Cu demnitate, onoare si unitate pot fi obtinute rezultate in folosul celor pe care ii reprezinta.
      Am onoarea sa va salut !

      Ștergere
    2. Domnule ,,alexandru boarna 5 martie 2013, 00:02.,, trebuie sa recunosc ca, in ceea ce priveste finalul comentariul Dumneavoastra, nu am alta varianta decat sa fiu de acord !
      Marturisesc ca nici mie nu mi-a fost dat sa mai citesc, in ultimii 20 si ceva de ani, un material astfel compus...Am fost uluit!
      De altfel, imi inchipui ca si cel caruia i-a fost adresat nu s-a simtit confortabil...

      cu deferenta, enache constantin

      Ștergere
  8. Trebuie sa gandim pozizitiv pentru ca suntem militari si trebuie sa fim uniti la bine si la rau. DUMNEZEU SA NE AJUTE.
    Ramane de vazut cum contribuim noi!

    RăspundețiȘtergere
  9. A fost evaluat de ponta, dar sunt cei de la SCMD care nu sunt de acaord. JOS OPREA. Cei din conducerea ANCMRR au apelat la ,, PARTIDUL DE SUFLET,,

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor anonimi, poate totusi aveti curajul opiniilor personale si semnati comentariile. Sunt foarte interesante si este pacat sa nu stim cu cine discutam.

    RăspundețiȘtergere
  11. D-le "manasia",din respect pt.colegii nostrii, SS sau toti ceilalti chemati prin instante cu CAR-ul,sfatuiti-l pe anonimul "bastept"care va asociaza cu evenimentele de la Timisoara,sa se opreasca, ca este bine-cunoscut in urbea noastra si nu ne face decat rau ,in randul civililor.Halal ales!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marturisesc ca daca as sti, cu certitudine, cine este , as incerca aceasta actiune, fara indoiala...
      Mai ales ca, de cateva zile, din motive de onoare, am un mare interes in a lamuri , fara echivoc, aspectul ca nu am absolut nicio legatura cu actiunea acestuia de a face aceste dezvaluiri si ca intreaga aceasta dezvaluire si-o asuma in totalitate.
      Am incercat cateva apeluri dar ...mai mult nu pot face desi, in acest moment, personal, sunt prizonierul unei situatii delicate in legatura cu unul dintre cei vizati de dezvaluirile ,,anonimului,,...
      Astept, totusi, o reactie a acestuia in aces sens !
      Din pacate, nu am nicio certitudine in legatura cu persoana in cauza ! Trag speranta ca nu timpul va rezolva aceasta situatie !

      Ștergere